Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Στο Παιδικό Χωριό SOS Ηρακλείου Κρήτης η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Ηρακλείου-Προσέφερε δώρα στα παιδιά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο Παιδικό Χωριό SOS Ηρακλείου Κρήτης η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου – Προσέφερε δώρα στα παιδιά ο Διευθυντής κος Εμμανουήλ Μπελαδάκης, συνοδευόμενος από εκπαιδευτικούς και υπαλλήλους της υπηρεσίας, με αφορμή τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Στο Παιδικό Χωριό SOS Ηρακλείου Κρήτης η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κος Εμμανουήλ Μπελαδάκης, επισκέφθηκε τα Παιδικά Χωριά SOS του Ηρακλείου Κρήτης, συνοδευόμενος από συναδέλφους εκπαιδευτικούς και υπαλλήλους της υπηρεσίας.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, σκοπός της επίσκεψης ήταν η παράδοση δώρων που συγκέντρωσαν οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, με αφορμή τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Τα δώρα περιλάμβαναν ρούχα και παιχνίδια και ήταν γεμάτα αγάπη και γιορτινές ευχές.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης και η αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών είχαν τη χαρά να ξεναγηθούν στους χώρους και τη δυνατότητα να διαπιστώσουν το πολύ καλό κλίμα και την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στα παιδικά χωριά SOS.

Οι μικροί μας φίλοι υποδέχθηκαν με χαρά τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και τους εκπαιδευτικούς και στη συνέχεια ο κος Μπελαδάκης τους ευχήθηκε να έχουν μια χαρούμενη και ευτυχισμένη χρονιά, γεμάτη υγεία, αγάπη και χαρά και δήλωσε πως η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι κοντά τους για να τα στηρίξει και να τα βοηθήσει να μεγαλώσουν με αγάπη και φροντίδα.

Η επίσκεψη αυτή ήταν μια όμορφη κίνηση αλληλεγγύης και συμπαράστασης στα παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS που, φυσικά, χρειάζονται αγάπη και φροντίδα κάθε μέρα, όχι μόνο τις γιορτές. Η αγάπη μας μπορεί να τα βοηθήσει να μεγαλώσουν υγιή και ευτυχισμένα!

___________________________

Τι είναι τα Παιδικά Χωριά SOS

Tα Παιδικά Χωριά SOS είναι μία διεθνής οργάνωση που ιδρύθηκε το 1949 στο Τιρόλο της Αυστρίας, από τον Herman Gmeiner.

Έχοντας βιώσει ο ίδιος τη φρίκη του πολέμου ως στρατιώτης στη Ρωσία, γνώρισε στη συνέχεια από κοντά την ταλαιπωρία και την απομόνωση των ορφανών και των άστεγων παιδιών, από τη θέση του κοινωνικού λειτουργού μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Έτσι αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή του βοηθώντας αυτά τα παιδιά να μεγαλώσουν μέσα στο ασφαλές περιβάλλον μιας οικογένειας.

Με τη γενναιόδωρη στήριξη δωρητών, υποστηρικτών και φίλων, το όραμα του Herman Gmeiner να παρέχει ένα οικογενειακό περιβάλλον γεμάτο αγάπη για κάθε παιδί και να βοηθά τις οικογένειες να παραμένουν ενωμένες παρά τις όποιες δυσκολίες, όλο και μεγάλωνε.

Σήμερα, τα Παιδικά Χωριά SOS λειτουργούν σε 136 χώρες, βοηθώντας χιλιάδες παιδιά μέσα από προγράμματα εναλλακτικής φροντίδας και πρόληψηςσχολεία, Κέντρα Υγείας και άλλες υπηρεσίες προς τις τοπικές κοινωνίες.

Στην Ελλάδα ξεκινήσαν το 1975 και πλέον λειτουργούν 4 Παιδικά Χωριά SOS, 2 Στέγες Νέων, 2 Ξενώνες Βρεφών SOS, 10 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και 6 Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης.

Δείτε επίσης

Πρόγραμμα ΔΙΩΝΗ: Πρόληψη και Προαγωγή Υγείας Παιδιών/Εφήβων-Παρεμβάσεις σε σχολικές μονάδες 

Πιερρακάκης-εκπαίδευση 2024: Μεγάλες τομές σε όλες τις βαθμίδες-3 πυλώνες παρεμβάσεων 

Σε Διαβούλευση το νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση έως 5 Ιανουαρίου 2024 

Από το 2025 τα μη κρατικά Πανεπιστήμια: Ανάλυση του ν/σ “Eλεύθερο Πανεπιστήμιο” από το ΥΠΑΙΘΑ

Το σχέδιο Πιερρακάκη για την παιδεία: “Ανοιχτό σχολείο”-“Στοχευμένη επαγγελματική εκπ/ση”-“Ελεύθερο Πανεπιστήμιο” 

Κατοικίες για εκπαιδευτικούς σε 13 νησιά του Αιγαίου προανήγγειλε ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Ν. Δένδιας 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση