Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σύλλογος ΠΕ Δελμούζος: Χαιρετίζουμε τη δημόσια τοποθέτηση 132 Συντονισμών για τη ζωντανή μετάδοση μαθήματος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σύλλογος ΠΕ Δελμούζος: Χαιρετίζουμε τη δημόσια τοποθέτηση των 132 Συντονιστών ενάντια στη “ζωντανή” μετάδοση μαθήματος-Μόνο, όμως, ένας από το 5ο ΠΕΚΕΣ Αττικής την συνυπογράφει.

Σύλλογος ΠΕ Δελμούζος

Χαιρετίζουμε τη δημόσια τοποθέτηση  των 132 Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου ενάντια στη “ζωντανή” τηλεμετάδοση του μαθήματος. Μόνο, όμως,  ένας από το 5ο ΠΕΚΕΣ Αττικής την συνυπογράφει !!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αλέξανδρος Δελμούζος»  με απόφασή του στις 10-5-2020 καλούσε τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου να καταθέσουν την παιδαγωγική τους άποψη και να πάρουν θέση για την απευθείας μετάδοση των μαθημάτων μέσα από τις αίθουσες διδασκαλίας.

Εχθές 132 Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου από όλη τη χώρα, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων-και του ρόλου τους- δημοσιοποιώντας την παιδαγωγική θέση τους  κατά της ζωντανής αναμετάδοσης των μαθημάτων.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου χαιρετίζει την ενέργεια των 132 Συντονιστών, αφού η θέση τους αυτή  ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων, και εύχεται στο μέλλον να υπάρξουν παρόμοιες παρεμβάσεις και για άλλα σημαντικά θέματα της εκπαίδευσης (π.χ. αξιολόγηση).

Η δημόσια αυτή τοποθέτηση αποκτά μεγαλύτερη αξία αν ληφθεί  υπόψη η χρονική στιγμή που αυτή εκδηλώνεται, δηλαδή, μέσα στο αρνητικό κλίμα που εντέχνως έχουν διαμορφώσει τα ΜΜΕ σε βάρος των εκπαιδευτικών με την «ανιδιοτελή αρωγή» ορισμένων ακαδημαϊκών.

Δεν μπορούμε, όμως, να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός, που  προκαλεί μεγάλη εντύπωση και απορία,  ότι από το 5ο ΠΕΚΕΣ Αττικής, όπου ανήκουν οι Συντονιστές των σχολείων της περιοχής μας, μόνο ένας Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συνυπογράφει τη σχετική ανακοίνωση.

Εύλογα δημιουργούνται τα ερωτήματα:  η αποχή αυτή οφείλεται σε απλά τυπικά και διαδικαστικά θέματα ή αφορά την ουσία του πράγματος και οι ΣΕΕ της περιοχής μας είναι υπέρ της ζωντανής αναμετάδοσης των μαθημάτων;

Τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα και η  ανησυχία μεγαλώνει αν λάβουμε υπόψη την ίδια δημόσια σιωπή που κρατούσαν για την εφαρμογή της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, από τη μια, και από την άλλη, τις μεγάλες έμμεσες πιέσεις που ασκούσαν-ορισμένοι από αυτούς- στους εκπαιδευτικούς για την εφαρμογή της αν και ο νόμος το έθετε ξεκάθαρα  σε προαιρετική βάση.

Μήπως θα ακολουθήσουν την ίδια τακτική και για τη χρήση καμερών;

Πιστεύουμε ότι οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα σχολεία της Ανατολικής Αττικής έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν και οι Συντονιστές Εκπαίδευσης του 5ου ΠΕΚΕΣ έχουν την υποχρέωση να πάρουν δημόσια θέση για το θέμα.

Θεωρούμε τους Σ.Ε.Ε. και τους Δ/ντές των σχολικών μονάδων συναδέλφους οι οποίοι, όμως,  έχουν το καθήκον και την υποχρέωση να αντιστέκονται και να καταγγέλλουν κάθε είδους πιέσεων που δέχονται από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας όταν θίγονται παιδαγωγικά ζητήματα και έρχονται σε αντίθεση με το κοινό αίσθημα των μάχιμων εκπαιδευτικών.

Καλούμε

Τους Συλλόγους Διδασκόντων, όταν ανοίξουν τα σχολεία,  να λάβουν αποφάσεις μη υλοποίησης της ζωντανής μετάδοσης του μαθήματος.

Όλες τις συναδέλφισσες και όλους  συναδέλφους να ακυρώσουν στην πράξη την υπουργική απόφαση της μετάδοσης μαθημάτων.

Όλους και όλες να συμμετάσχουν μαζικά στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια την Τρίτη 26 Μαΐου στη 19.00.

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

Κων/νος Βερέτσος                                     Σάββας   Σεχίδης

Δείτε σχετικά

ΠΕΚΕΣ Κρήτης: Η ζωντανή μετάδοση υπονομεύει την αυθεντική σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση
ΦΕΚ Απόφασης απευθείας μετάδοσης μαθήματος: Η διαδικασία
Οδηγίες για απευθείας μετάδοση μαθήματος από την τάξη | Εφαρμοστική Εγκύκλιος
Κεραμέως για live streaming: Στη διακριτική ευχέρεια των εκπαιδευτικών-Δεν μιλήσαμε ποτέ για κάμερες
Πρωθυπουργός-εκπαιδευτικοί: Τηλεδιάσκεψη για την εκπ/κή τηλεόραση-Αποφάσεις για Δημοτικά τις επόμενες μέρες
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση