Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συμβουλευτική στήριξη σε γονείς με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού: Στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συμβουλευτική στήριξη σε γονείς: Τα σεμινάρια με τίτλο «Γονεϊκότητα και φάσμα αυτισμού στην προσχολική και σχολική ηλικία» είναι δωρεάν για τους κατοίκους Θεσσαλονίκης. Στόχος τους είναι η υποστήριξη, η αλληλεπίδραση και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των γονέων.

Συμβουλευτική στήριξη σε γονείς

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής διά της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, σε συνεργασία με την Δημοτική Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ομάδες Συμβουλευτικής Στήριξης Κατοίκων» θα λειτουργήσει ομάδα συμβουλευτικής στήριξης γονέων με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού με τίτλο: «Γονεϊκότητα και φάσμα αυτισμού στην προσχολική και σχολική ηλικία» ( 4-12 ετών).

Η ανατροφή ενός παιδιού στο φάσμα του αυτισμού έχει πολλές προκλήσεις και ιδιαίτερα για τους γονείς, των οποίων ρόλος έχει αποκτήσει ένα νέο νόημα. Η στήριξη της οικογένειας με άτομο στο φάσμα του αυτισμού είναι πολύ σημαντική για τους γονείς και ιδιαίτερα για τους γονείς που είναι οι φροντιστές των παιδιών στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Θέματα συζήτησης

Στην ομάδα θα συζητηθούν θέματα που θα αφορούν στην αντιμετώπιση της διάγνωσης της αυτιστικής διαταραχής, τη θετική προσαρμογή της οικογένειας (συζυγική σχέση, αδελφική σχέση, σχέσεις με την ευρύτερη οικογένεια και το κοινωνικό σύνολο), συνεργασία με τους ειδικούς, στρατηγικές διαχείρισης συμπεριφορών, οδηγίες αντιμετώπισης του στρες και της κόπωσης των γονιών στοχεύοντας στην ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας και την ποιότητα του τρόπου ζωής των οικογενειών τους.

Ο συντονισμός της ομάδας γίνεται από ψυχολόγο του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ημερομηνία έναρξης και χώρος διεξαγωγής

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 8 δίωρες ομαδικές συναντήσεις.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα της Δημοτικής Περιφερειακής Βιβλιοθήκης Κωνσταντινουπόλεως κάθε Τετάρτη πρωί από 10:00-12:00 και θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 15/01/2020.

Η συμμετοχή των κατοίκων είναι δωρεάν.

Αίτηση συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι μπορούν να συμπληρώνουν μια αίτηση συμμετοχής, την οποία θα παραλαμβάνουν: από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων, Μοναστηρίου 53-55, 6ος όροφος, πρωϊνες ώρες 8:00- 14:00 ή μπορούν να εκτυπώσουν από εδώ (μπορείτε να το βρείτε στον σύνδεσμο).

Η αίτηση θα αποσταλεί με fax στο τηλέφωνο: 2310-509048 και/ή θα σταλεί με e-mail στη διεύθυνση: m.kalogeropoulou@thessaloniki.gr.

Περαιτέρω πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες, απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 2310-509038, 2310-509050 πρωινές ώρες 8:00-14:00μμ.

«Η πραγματοποίηση ομάδας γονέων με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού έχει ως σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των γονέων, και την διευκόλυνση περισσότερων γονέων στο δύσκολο έργο διαπαιδαγώγησης των παιδιών τους» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Χάρης Αηδονόπουλος.

Εν συνεχεία επισήμανε ότι «στόχος των ομάδων αυτών είναι η βελτίωση των καθημερινών μας σχέσεων και της επικοινωνίας μας στην οικογένεια».

Μπορείτε να δείτε εδώ την αφίσα.

Δείτε ακόμη

Δωρεάν μαθήματα ρωσικής και σερβικής γλώσσας σε δημότες και κατοίκους Θεσσαλονίκης
6 νέα προγράμματα εκπαίδευσης στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης 

Δείτε επίσης

Τέχνη και αυτισμός: Μία σχέση επικοινωνίας για παιδιά με αυτισμό – Ιδρυμα Γουλανδρή
Διεθνές Συνέδριο Λογοθεραπείας: «Χτίζοντας Γέφυρες» – 22, 23 & 24 Μαΐου 2020 – Θεσσαλονίκη
Ζωγραφήγηση: Ταξιδεύοντας με τα σύμβολα και τους μύθους της Χάρτας του Ρήγα 
«Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού στη ψηφιακή εποχή»: 7/1/2020 στο ΠΑΔΑ 
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση