Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συμφωνία του ΟΠΑ με το Πανεπιστήμιο της Παβία για διπλό μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συμφωνία του ΟΠΑ με το Πανεπιστήμιο της Παβία: Η συνεργασία αφορά στο Τμήμα Στατιστικής του ΟΠΑ και το Τμήμα Οικονομικών και Διοικητικής του Πανεπιστημίου της Παβία.

Συμφωνία του ΟΠΑ με το Πανεπιστήμιο της Παβία

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του ΟΠΑ

“Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας και του πλάνου διεθνοποίησης προχώρησε στην πρώτη συμφωνία διπλού μεταπτυχιακού τίτλου με το Πανεπιστήμιο της Παβία.

Το Πανεπιστήμιο της Παβία ιδρύθηκε το 1361 και είναι ένα από τα παλαιότερα Πανεπιστήμια του κόσμου. Το Τμήμα Οικονομικών και Διοικητικής (DEM) του Πανεπιστημίου της Παβίας έχει ενεργοποιήσει 20 προγράμματα διπλού πτυχίου με Πανεπιστήμια στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Τι συνεπάγεται η συμφωνία

Συγκεκριμένα οι φοιτητές του μεταπτυχιακού πλήρους φοίτησης στη ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ του Τμήματος Στατιστικής του ΟΠΑ θα έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν και το μεταπτυχιακό Laurea Magistrale in Economics, Finance and International Integration (MEFI) στην κατεύθυνση των Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Παβία. Η μετακίνηση των φοιτητών θα χρηματοδοτηθεί και από το πρόγραμμα ERASMUS+. Αντίστοιχα οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος MEFI του Πανεπιστημίου της Παβία, θα δύνανται παρακολουθήσουν το μεταπτυχιακό πλήρους φοίτησης στη ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ.

Τα προγράμματα διπλού πτυχίου ή μεταπτυχιακού (Double Degree programs) αποτελούν πρωτοπόρα και ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών που οργανώνονται μεταξύ δύο Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων διαφορετικών χωρών. Τα προγράμματα αυτά προβλέπουν μια υποχρεωτική περίοδο κινητικότητας για τους συμμετέχοντες φοιτητές οι οποίοι θα παρακολουθήσουν ένα έτος σε κάθε Πανεπιστήμιο.

Ειδικότερα, η συμφωνία διπλού μεταπτυχιακού μεταξύ ΟΠΑ και Πανεπιστήμιου της Παβία περιλαμβάνει:

  • Μετακίνηση των φοιτητών μεταπτυχιακού πλήρους φοίτησης στη ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο μεταπτυχιακό MEFI του Πανεπιστημίου της Παβία.
  • Μετακίνηση των φοιτητών και αποφοίτων του μεταπτυχιακού MEFI της Παβία στο μεταπτυχιακό ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Χρηματοδότηση των μετακινήσεων των φοιτητών μέσω ERASMUS +.
  • Απαλλαγή των φοιτητών μας από δίδακτρα στο Πανεπιστήμιο της Παβία.
  • Κοινή διπλωματική εργασία μεταξύ των δύο τμημάτων. Η δράση αυτή θα προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ και των διδασκόντων και ερευνητών σε βασικό ερευνητικό επίπεδο.
Πότε υπογράφτηκε

Η συμφωνία υπογράφηκε από τον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή Δημήτρη Μπουραντώνη την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020.

Δηλώσεις

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Στατιστικής του ΟΠΑ, Καθηγητής Ιωάννης Ντζούφρας αναφερόμενος στο γεγονός τόνισε ότι «η πρωτοπόρα αυτή συμφωνία ανοίγει τον δρόμο για επιπλέον συνεργασίες και τη διεθνοποίηση του Τμήματος Στατιστικής και του ΟΠΑ ενώ επιβεβαιώνει την υψηλή ποιότητα διδασκαλίας και έρευνας του Τμήματος.

Ο Αντιπρύτανης Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης του ΟΠΑ, Καθηγητής Βασίλης Παπαδάκης αναφερόμενος στη συμφωνία δήλωσε ότι: «Η συμφωνία αυτή αποτελεί το σημείο εκκίνησης για μια νέα εποχή, όπου στρατηγικός στόχος του ΟΠΑ είναι η ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας και αναγνωρισιμότητάς του και η ουσιαστική διεθνοποίηση των σπουδών του, μέσω στρατηγικών συμπράξεων με διεθνούς κύρους Πανεπιστήμια του εξωτερικού»”.

Βρείτε εδώ το εν λόγω Δελτίο Τύπου.

Δείτε επίσης

Επίθεση σε πρύτανη ΟΠΑ: Εξιχνιάστηκε η υπόθεση-Ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους 8 άτομα
Προκήρυξη 26 θέσεων υποψηφίων διδακτόρων από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ 
Υποτροφίες Ιδρύματος Ωνάση: Έναρξη υποβολής αιτήσεων για υποτροφίες σε Ελλάδα και εξωτερικό

Δείτε ακόμη

Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για ερευνητές των Ανθρωπιστικών Επιστημών από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
Ο δημόσιος λόγος στην εποχή της πανδημίας: Δωρεάν επιμορφωτικό πρόγραμμα από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων 
3ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Ημαθίας: Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση – 1η Ανακοίνωση
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση