Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συμμετοχή ΠΟΣΕΕΠΕΑ στην διαμαρτυρία για το αντεργατικό Πολυνομοσχέδιο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συμμετοχή ΠΟΣΕΕΠΕΑ στην διαμαρτυρία για το αντεργατικό Πολυνομοσχέδιο: Συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 στις 11 π.μ. μαζί με τα Δ.Σ. της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ και της ΟΙΕΛΕ.

Συμμετοχή ΠΟΣΕΕΠΕΑ στην διαμαρτυρία

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην πορεία που θα γίνει στην Αθήνα με σημείο συγκέντρωσης την Πλατεία Κλαυθμώνος την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 στις 11 π.μ. μαζί με τα Δ.Σ. της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ και της ΟΙΕΛΕ.

Το κεντρικό αίτημα της κινητοποίησης είναι η απόσυρση του αντεργατικού πολυνομοσχεδίου, το οποίο  ορίζει ως ανώτατη αρχή τον Υπουργό Εργασίας, ώστε να καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων, καθώς και να ορίζει και τον τρόπο λήψης των αποφάσεών τους.

Δείτε την Ανακοίνωση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ

ΑΘΗΝΑ, 20/09/2019

                                                                  Αρ. Πρωτ.: 117                                              

                                                                                                                         ΠΡΟΣ

                          -Τους Περιφερειακούς Συλλόγους και τα μέλη τους

ΘΕΜΑ: «Συμμετοχή της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. στη Γενική Απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019».

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α  συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία που κήρυξε η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 και καλεί τους Περιφερειακούς Συλλόγους – μέλη να συμμετάσχουν μαζικά στις κατά τόπους κινητοποιήσεις.

Η Ομοσπονδία συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην πορεία που θα γίνει στην Αθήνα με σημείο συγκέντρωσης την Πλατεία Κλαυθμώνος την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 στις 11 π.μ. μαζί με τα Δ.Σ. της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ και της ΟΙΕΛΕ.

Απεργούμε με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του αντεργατικού πολυνομοσχεδίου το οποίο  ορίζει ως ανώτατη αρχή τον Υπουργό Εργασίας, ώστε να καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων, καθώς και να ορίζει και τον τρόπο λήψης των αποφάσεών τους.

Μία τέτοια εφαρμογή άρει την ελευθερία του συνδικαλισμού και αντίκειται των εργατικών δικαιωμάτων!!

Στο νομοσχέδιο, με την παρ. 18 του Άρθρου 55, διαφαίνεται η πρόθεση παγίωσης επισφαλών απασχολήσεων Ιδιωτικού Δικαίου και μάλιστα μερικής απασχόλησης.

Με τη συγκεκριμένη διάταξη επιτρέπεται σε Δημόσιες Υπηρεσίες να καλύπτουν τις ανάγκες τους με 6μηνους συμβασιούχους οι οποίοι δε θα απασχολούνται πάνω  από 4 ώρες ημερησίως.

Συνεπώς,  το συνεχώς μειούμενο προσωπικό των Δημοσίων Υπηρεσιών, αντί να προσληφθεί με μία μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, θα αντικαθίσταται σταδιακά -και λόγω της πολιτικής περιορισμού των προσλήψεων- με ανακυκλούμενους εργαζόμενους ορισμένου χρόνου και μειωμένου ωραρίου, αμνούς στη θυσία της δημοσιονομικής εικόνας, των δεικτών ανεργίας και της δημιουργίας πλασματικής κάλυψης των πάγιων αναγκών.

Ήδη η πολιτεία όλα αυτά τα χρόνια καλύπτει ελλιπώς και «πυροσβεστικά» πάγιες ανάγκες, δίχως σχεδιασμό, κι αναλόγως του τι της δίνεται κατά καιρούς ως δυνατότητα από τα προσφερόμενα προγράμματα ΕΣΠΑ τα οποία δεν εγγυώνται τη συνέχεια των θεσμών και προωθούν ελαστικές σχέσεις εργασίας με μειωμένα δικαιώματα και πρόσβαση στη δημόσια ασφάλιση.

Υπερασπιζόμαστε:

ο Το δικαίωμα της απεργίας.

ο Το δικαίωμα στη δημόσια ασφάλιση.

Διεκδικούμε:
  • Την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου!
  • Πλήρη και κατοχυρωμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των αναπληρωτών εξισωμένα με αυτά των μονίμων!
  • Κατάργηση της ελαστικής εργασίας!
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά!
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους!
  • Να μην προωθηθούν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΣΤΙΣ 11 Π.Μ.!

________________________

Δείτε

Κοινή διακήρυξη ΟΙΕΛΕ, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για την απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης 24/09

Προσωρινοί Πίνακες ΕΒΠ Προκήρυξης 1ΕΑ/2019 ΑΣΕΠ

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών – ΕΕΠ – ΕΒΠ για το 2019-20

Παράταση για λειτουργικά κενά: Να υπολογιστούν σωστά | Εγγραφο

Ωράριο ΕΕΠ – ΕΒΠ: Σε ΣΜΕΑΕ και Γενικά σχολεία | Διευκρινίσεις

Οδηγός εκπαιδευτικού: Αδειες, Ωράρια, Καθηκοντολόγια, Λειτουργία σχολείων, Ιδιωτικό Εργο και άλλα χρήσιμα που αφορούν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

________________________

Δείτε επίσης

Ωράριο ΕΕΠ και ΕΒΠ στις ΣΜΕΑΕ και στις Σχολικές Μονάδες Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης – Τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης για τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες του ΕΕΠ και ΕΒΠ στις ΣΜΕΑΕ – ΦΕΚ

Ωρολόγιο πρόγραμμα και διδακτικό ωράριο υποχρεωτικού και Ολοήμερου προγράμματος Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού Σχολείου

Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων 2019-20 | Εγγραφο

Καθήκοντα και αρμοδιότητες των κλάδων ΠΕ25 Σχολικών Νοσηλευτών και του κλάδου ΔΕ01 Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής και Επαγγελματικής εκπαίδευσης

Τροποποίηση της 27922/Γ6/8-3-2007 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 449/τ.Β’/2007) – Καθήκοντα και οι αρμοδιότητες των εκπαιδευτικών και του ΕΕΠ των ΣΜΕΑΕ, των Τμημάτων Ενταξης και της Παράλληλης Στήριξης

________________________

Πριν φύγετε

Ο Κανονισμός λειτουργίας των ΕΔΕΑΥ

Καθήκοντα – αρμοδιότητες Ψυχολόγων και Κοιν. Λειτουργών στα Γενικά σχολεία

Ο Κανονισμός λειτουργίας των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) και τα καθήκοντα και οι αρμοδιότητες του προσωπικού

Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα: Eπικαιροποιημένος Πίνακας 2019

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Σπύρος Μπουρίκος

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση