Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συμμετοχή ΣΕΕΠΕΑ Αττικής στην διαμαρτυρία για το αντεργατικό Πολυνομοσχέδιο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συμμετοχή ΣΕΕΠΕΑ Αττικής στην διαμαρτυρία για το αντεργατικό Πολυνομοσχέδιο: Συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 στις 11 π.μ. μαζί με τα Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ.

Συμμετοχή ΣΕΕΠΕΑ Αττικής στην διαμαρτυρία

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην πορεία που θα γίνει στην Αθήνα με σημείο συγκέντρωσης την Πλατεία Κλαυθμώνος την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 στις 11 π.μ. μαζί με τα Δ.Σ. της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ και της ΟΙΕΛΕ.

Το κεντρικό αίτημα της κινητοποίησης είναι η απόσυρση του αντεργατικού πολυνομοσχεδίου, το οποίο  ορίζει ως ανώτατη αρχή τον Υπουργό Εργασίας, ώστε να καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων, καθώς και να ορίζει και τον τρόπο λήψης των αποφάσεών τους.

Δείτε την Ανακοίνωση του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής

Αθήνα, 21-09-2019

Αρ. Πρωτ. : 670

 ΠΡΟΣ:

Τα μέλη του

ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

 ΘΕΜΑ: «Συμμετοχή του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής στη Γενική Απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019».

Το Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, αποφάσισε ομόφωνα να συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία που κήρυξε η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 και καλεί τα μέλη του Συλλόγου να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση.

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής συμπορευόμενος με την Ομοσπονδία, συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην πορεία που θα γίνει στην Αθήνα, με σημείο συγκέντρωσης την Πλατεία Κλαυθμώνος την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, 11 π.μ. μαζί με τα Δ.Σ. της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ και της ΟΙΕΛΕ.

Απεργούμε με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του αντεργατικού πολυνομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση, το οποίο ευθέως βάλλει κατά της συνδικαλιστικής ελευθερίας και των εργατικών δικαιωμάτων, καθώς δίνει στον Υπουργό Εργασίας τη δικαιοδοσία να καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων, καθώς και να ορίζει και τον τρόπο λήψης των αποφάσεών τους.

Επίσης, στο νομοσχέδιο, με την παρ. 18 του Άρθρου 55, διαφαίνεται η πρόθεση παγίωσης επισφαλών συμβάσεων Ιδιωτικού Δικαίου και μάλιστα μερικής απασχόλησης.

Με τη συγκεκριμένη διάταξη επιτρέπεται σε Δημόσιες Υπηρεσίες να καλύπτουν τις ανάγκες τους με 6-μηνους συμβασιούχους οι οποίοι δε θα απασχολούνται πάνω  από 4 ώρες ημερησίως.

Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας πολιτικής θα είναι αφενός η πλασματική κάλυψη των πάγιων αναγκών με υποαπασχολούμενο και πενιχρά μισθοδοτούμενο προσωπικό, αφετέρου η αποφυγή της υποχρέωσης της Πολιτείας για μόνιμους διορισμούς για την εύρυθμη και σταθερή λειτουργία των υπηρεσιών της.

Ήδη η πολιτεία όλα αυτά τα χρόνια, ιδιαίτερα στο χώρο της Ειδικής Αγωγής, καλύπτει μερικώς και «πυροσβεστικά» πάγιες ανάγκες, δίχως σχεδιασμό και προοπτική, ανάλογα με τις προσφερόμενες δυνατότητες των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, τα οποία δεν εγγυώνται τη συνέχεια των θεσμών και προωθούν ελαστικές σχέσεις εργασίας με μειωμένα δικαιώματα και πρόσβαση στη δημόσια ασφάλιση.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ:
  • Το δικαίωμα της απεργίας.
  • Το δικαίωμα στη δημόσια ασφάλιση.
 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου!
  • Πλήρη και κατοχυρωμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των αναπληρωτών εξισωμένα με αυτά των μονίμων!
  • Κατάργηση της ελαστικής εργασίας!
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά!
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΩΘΗΘΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ!
 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΣΤΙΣ 11 Π.Μ.!

Για το ΔΣ

________________________

Δείτε

Συμμετοχή ΠΟΣΕΕΠΕΑ στην διαμαρτυρία για το αντεργατικό Πολυνομοσχέδιο

Κοινή διακήρυξη ΟΙΕΛΕ, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για την απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης 24/09

________________________

Δείτε επίσης

Προσωρινοί Πίνακες ΕΒΠ Προκήρυξης 1ΕΑ/2019 ΑΣΕΠ

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών – ΕΕΠ – ΕΒΠ για το 2019-20

Παράταση για λειτουργικά κενά: Να υπολογιστούν σωστά | Εγγραφο

Ωράριο ΕΕΠ – ΕΒΠ: Σε ΣΜΕΑΕ και Γενικά σχολεία | Διευκρινίσεις

Οδηγός εκπαιδευτικού: Αδειες, Ωράρια, Καθηκοντολόγια, Λειτουργία σχολείων, Ιδιωτικό Εργο και άλλα χρήσιμα που αφορούν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

________________________

Δείτε ακόμη

Ωράριο ΕΕΠ και ΕΒΠ στις ΣΜΕΑΕ και στις Σχολικές Μονάδες Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης – Τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης για τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες του ΕΕΠ και ΕΒΠ στις ΣΜΕΑΕ – ΦΕΚ

Ωρολόγιο πρόγραμμα και διδακτικό ωράριο υποχρεωτικού και Ολοήμερου προγράμματος Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού Σχολείου

Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων 2019-20 | Εγγραφο

Καθήκοντα και αρμοδιότητες των κλάδων ΠΕ25 Σχολικών Νοσηλευτών και του κλάδου ΔΕ01 Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής και Επαγγελματικής εκπαίδευσης

Τροποποίηση της 27922/Γ6/8-3-2007 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 449/τ.Β’/2007) – Καθήκοντα και οι αρμοδιότητες των εκπαιδευτικών και του ΕΕΠ των ΣΜΕΑΕ, των Τμημάτων Ενταξης και της Παράλληλης Στήριξης

________________________

Πριν φύγετε

Ο Κανονισμός λειτουργίας των ΕΔΕΑΥ

Καθήκοντα – αρμοδιότητες Ψυχολόγων και Κοιν. Λειτουργών στα Γενικά σχολεία

Ο Κανονισμός λειτουργίας των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) και τα καθήκοντα και οι αρμοδιότητες του προσωπικού

Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα: Eπικαιροποιημένος Πίνακας 2019

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση