Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συμβούλιο Επιλογής Κεντρικής Μακεδονίας: Προτάσεις βελτίωσης νόμου για Επιλογή Στελεχών – Η παρέμβαση των Αιρετών Ε.Ε.Π.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υπόμνημα Συμβουλίου Επιλογής Κεντρικής Μακεδονίας με εντοπισμό προβλημάτων και διατύπωση προτάσεων βελτίωσης σχετικά με την εφαρμογή του ν. 4547/2018 στις επιλογές στελεχών της εκπαίδευσης – Η Δήλωση – Παρέμβαση των Αιρετών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.).

Υπόμνημα του Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου και Προϊσταμένων Κ.Ε.Σ.Υ. και Κ.Ε.Α. της Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας, με εντοπισμό προβλημάτων και διατύπωση προτάσεων βελτίωσης σχετικά με την εφαρμογή του ν. 4547/2018 στις επιλογές στελεχών της εκπαίδευσης, υπεβλήθη στον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Στο Υπόμνημα, μεταξύ άλλων, επισημαίνονται:

– Το θέμα της μοριοδότησης του Διδασκαλείου σε σχέση με το ότι πλην Δασκάλων και Νηπιαγωγών, οι άλλες ειδικότητες(Δευτεροβάθμιοι, Ε.Ε.Π.) δεν το κατέχουν.

– Η μοριοδότηση ΤΠΕ Β Επιπέδου, καθότι μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις πιστοποίησης για όλους τους κλάδους εκπαιδευτικών, έστω κι αν έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα επιμόρφωσης.

– Η μοριοδότηση του Συγγραφικού Έργου και των Ξένων Γλωσσών.

– Η Έλλειψη πρόβλεψης για σύσταση θέσεων Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου κλάδων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.).(Δείτε τη Δήλωση – Παρέμβαση των Αιρετών Ε.Ε.Π. πιο κάτω)

Δείτε αναλυτικά το Υπόμνημα  με τον εντοπισμό προβλημάτων και τη διατύπωση προτάσεων βελτίωσης

Δείτε τη Δήλωση – Παρέμβαση των Αιρετών Ε.Ε.Π. στο Περιφερειακό Συμβουλίο Επιλογής Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου και Προϊσταμένων Κ.Ε.Σ.Υ. και Κ.Ε.Α. της Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση