Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συνάφεια μεταπτυχιακών: Αναπληρωτές ζητούν δικαίωση στο νέο ΦΕΚ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνάφεια Μεταπτυχιακών: Αναπληρωτές ζητούν δικαίωση στο νέο ΦΕΚ καθώς πλήττονται τα δικαιώματα τους ως πολίτες ενός ευνομούμενου κράτους οι οποίοι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα. Επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας.

Η Επιστολή για τη Συνάφεια Μεταπτυχιακών

Αξιότιμοι/ες κύριοι/ες,

Σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή με αφορμή την ψήφιση του νέου ΦΕΚ (52425/Ζ1, 05/04/2019) σχετικά με τα κριτήρια συνάφειας των Μεταπτυχιακών τίτλων της ειδικής αγωγής.

Όλοι όσοι υπογράφουμε εγγραφήκαμε στα εκάστοτε πανεπιστήμια (Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, University of Roehampton)

προ της ψήφισης του παρόντος αλλά και του προηγούμενου ΦΕΚ σχετικά με τη συνάφεια και

τόσο το ΙΕΠ, το οποίο ήταν τότε υπεύθυνο,

όσο και ο Υπουργός Παιδείας

μας διαβεβαίωσαν πως τα κριτήρια θα αφορούν μόνο τους νεοεισερχόμενους φοιτητές (με ημερομηνία εγγραφής από τον Μάρτιο του 2016 και εξής) και όχι τους υφιστάμενους, όπως ήταν και λογικό ( σας επισυνάπτουμε ανάλογο έγγραφο που αναρτήθηκε στη διαύγεια και το ξεκαθαρίζει).

Πολυάριθμοι συμφοιτητές μας με το ίδιο πρόγραμμα σπουδών βρίσκονται ήδη στους πίνακες της ειδικής αγωγής καθώς πρόλαβαν να καταθέσουν τα χαρτιά τους έως και πέρσι.

Το ίδιο θα είχαμε πράξει κι εμείς αφού η αναγνώριση του τίτλου μας προηγείται του νέου ΦΕΚ, ωστόσο τόσο οι πρωτοβάθμιές όσο και οι δευτεροβάθμιες κάνουν δεκτή την κατάθεση των τίτλων μας μόνο κατά τη διάρκεια των αιτήσεων αναπληρωτών και ωρομισθίων, γεγονός για το οποίο δεν ευθυνόμαστε.

Ζητούμε να μεριμνήσετε εγγράφως για την εξαίρεσή μας από το νέο ΦΕΚ, καθώς πλήττονται τα δικαιώματα μας ως πολίτες ενός ευνομούμενου κράτους οι οποίοι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα.

Παρακαλούμε να γίνει το αυτονόητο και αυτό για το οποίο δεσμεύτηκε το Υπουργείο και στους φοιτητές και στους πανεπιστημιακούς φορείς. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,

Ακολουθούν ονόματα με υπογραφές

Δείτε επίσης

Οδηγίες – Διευκρινήσεις για τις συνάφειες των Μεταπτυχιακών από το Υπουργείο Παιδείας –
Λίστα Μεταπτυχιακών με Συνάφεια στην Ειδική Αγωγή και στη Σχολική Ψυχολογία –
Απαντήσεις σε ερωτήματα για τη συνάφεια Μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση