Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συνάντηση Διγαλάκη για το Παράρτημα Διδυμοτείχου του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΔΙΠΑΕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνάντηση Διγαλάκη για το Παράρτημα Διδυμοτείχου: Συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Παράρτημα Διδυμοτείχου καθώς και η μεταφορά του στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Συνάντηση Διγαλάκη για το Παράρτημα Διδυμοτείχου

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του ΥΠΑΙΘ

Συνάντηση για το θέμα του Παραρτήματος Διδυμοτείχου του Τμήματος Νοσηλευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού, αρμόδιου για θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Βασίλη Διγαλάκη.

Ποιοι συμμετείχαν

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές Έβρου της ΝΔ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Σταύρος Κελέτσης, η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, ο πρώην δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Αλέξανδρος Πολυχρονίδης και ο αντιπρύτανης του ΔΠΘ, Φώτιος Μάρης, ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός και ο πρώην δήμαρχος Διδυμοτείχου, Χρήστος Τοκαμάνης.

Τι συζητήθηκε

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Παράρτημα Διδυμοτείχου του Τμήματος Νοσηλευτικής καθώς και η μεταφορά του, ως αυτοτελούς Τμήματος, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στη συνάντηση για το πλαίσιο με βάση το οποίο γίνεται οποιαδήποτε αλλαγή στον χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τονίζοντας ότι θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία γνωμοδότησης από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ).

Ακόμη, η Διοίκηση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης παρουσίασε το σχέδιο ανάπτυξης του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, το οποίο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή του Βόρειου Έβρου.

Τέλος, ο κ. Διγαλάκης επιβεβαίωσε, για άλλη μία φορά, τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και γενικότερα της κυβέρνησης στον Έβρο, όπως άλλωστε είχε επισημάνει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τελευταία του επίσκεψη στην ακριτική περιοχή.

Δηλώσεις Διγαλάκη στην απονομή βραβείων του Διαγωνισμού Καινοτομίας “2020 Startup Competition”

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ, ο Βασίλης Διγαλάκης δήλωσε κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης και απονομής βραβείων του Διαγωνισμού Καινοτομίας “2020 Startup Competition”, που διοργάνωσε το MIT Enterprise Forum Greece (MITEF Greece), την Πέμπτη 16 Ιουλίου, ότι «η διαμόρφωση φιλικού, για την καινοτομία, περιβάλλοντος στα πανεπιστήμιά μας θα τους επιτρέψει να λειτουργήσουν ως πυρήνες για την παραγωγή και μετάδοση της γνώσης, αλλά και για τη μεταφορά υψηλής τεχνολογίας στην παραγωγική οικονομία, συμβάλλοντας καίρια στην πρόοδο της χώρας».

Υποστήριξε ότι οι επιδόσεις της Ελλάδας αναφορικά με τον δείκτη καινοτομίας έχουν παρουσιάσει μια ανοδική τάση, ωστόσο «μένουν πολλά ακόμα να γίνουν για να καλύψουμε τη διαφορά που μας χωρίζει από άλλες χώρες της Ευρώπης, οι οποίες διακρίνονται σε αυτόν τον τομέα». Υπογράμμισε επίσης ότι η Ελλάδα οφείλει να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματά της, επικεντρώνοντας την προσοχή της «στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και στον εκσυγχρονισμό της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

Βρείτε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ με τις δηλώσεις του κου Διγαλάκη από την απονομή των βραβείων.

Δείτε επίσης

Θέσεις πρακτικής άσκησης φοιτητών σε αρχές του εξωτερικού: Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών

Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μαθητών Λυκείων που διακρίθηκαν σε διεθνείς επιστημονικούς διαγωνισμούς 

Χορήγηση φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος: Παράταση προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων

Πιστοποίηση από την ΕΘΑΑΕ τεσσάρων ακόμη Προπτυχιακών Προγραμμάτων του ΕΚΠΑ

Συγκρότηση εκλεκτορικών σωμάτων ΑΕΙ: Θέματα εκλογής-Τροποποίηση απόφασης

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση