“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συνάντηση ΔΟΕ με Ηγεσία Υπ. Παιδείας για τη Δίχρονη Προσχολική Εκπ/ση, τη Δευτέρα 15/07/2019

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνάντηση ΔΟΕ με Ηγεσία Υπουργείου Παιδείας για τη Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Εκπαίδευση, τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019, στις 15:00.

Συνάντηση ΔΟΕ με Ηγεσία Υπουργείου Παιδείας για τη Δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση, τη Δευτέρα 15/07/2019

Συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019, στις 15:00, στο Υπουργείο.

Θέμα συνάντησης

Το μοναδικό θέμα της συνάντησης θα είναι η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Εκπαίδευση.

Η θέση της ΔΟΕ για τη Δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση

Η Δ.Ο.Ε. υποστηρίζει για τη Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Εκπαίδευση στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο την άμεση, πλήρη και καθολική εφαρμογή της.

___________________________________

Προσχολική Εκπαίδευση: Συνάντηση Ηγεσίας Υπουργείου Παιδείας με ΥΠΕΣ – ΚΕΔΕ

Υπενθυμίζουμε πως συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, πραγματοποίησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, με την Υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη.

Η συνάντηση έγινε την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019, στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες εφαρμογής της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής.

Οπως επισημαίνεται στο Δελτίο Τύπου, απώτερος στόχος όλων είναι κανένα παιδί να μην μείνει εκτός δομών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Τι δήλωσε η Υπουργός Παιδείας για τη Δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Κατά τη διάρκεια της  επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την Παρασκευή 12/07/2019 στο Υπουργείο Παιδείας, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως δήλωσε για το θέμα της Δίχρονης Προσχολικής Εκπαίδευσης:

“Συζητήσαμε το ζήτημα της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής.

Όπως είναι γνωστό είμαστε υπέρ της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής, πλην όμως πρέπει να βεβαιωθούμε ότι υπάρχουν και οι απαραίτητες δομές και το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό για να προωθηθεί αυτή η αλλαγή.

Θα προβούμε σε όποιες ενέργειες είναι απαραίτητες με γνώμονα το να μην μείνει κανένα παιδί εκτός οποιασδήποτε δομής”.

Δείτε ακόμη:

Δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση: Ορίσθηκαν για εφαρμογή 27 νέοι Δήμοι

Δελτίο Τύπου Υπουργείου Παιδείας: Αμεσοι και Μεσο-μακροπρόθεσμοι Στόχοι

Δηλώσεις Κεραμέως: Ασυλο – Μηχανογραφικά – Εξεταστικό – Νομική Πάτρας – Νομοσχέδια

4500 Μόνιμοι διορισμοί: Τα καλά και τα κακά νέα

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση