Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συνάντηση ΕΣΑμεΑ με Γεραπετρίτη: Με πολλαπλά μηνύματα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνάντηση ΕΣΑμεΑ με Γεραπετρίτη: Στόχος μέχρι το καλοκαίρι του 2020 να έχει ολοκληρωθεί το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Συνάντηση ΕΣΑμεΑ με Γεραπετρίτη

Με τον Υπουργό Επικρατείας κο Γ. Γεραπετρίτη συναντήθηκε η ΕΣΑμεΑ την Τετάρτη 20/11/2019.

Στη συνάντηση όπου παρέστησαν εκπρόσωποι των Δευτεροβάθμιων και Περιφερειακών Ομοσπονδιών Ατόμων με Αναπηρία της ΕΣΑμεΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Ο κος Γεραπετρίτης, ο οποίος έχει ορισθεί από τον Πρωθυπουργό Εθνικός συντονιστής για τις πολιτικές για τα άτομα με αναπηρία:

  • Aνέφερε πως θα υπάρξει μια τολμηρή μεταρρύθμιση στις πολιτικές για τα άτομα με αναπηρία στη χώρα.
  • Παρουσίασε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, ο οποίος έχει ως στόχο μέχρι το καλοκαίρι του 2020 να έχει ολοκληρωθεί το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.
  • Διευκρίνισε ότι η χθεσινή συνάντηση ήταν συνάντηση γνωριμίας και αρχικής επικοινωνίας και θα ακολουθήσουν και άλλες.

Δείτε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της ΕΣΑμεΑ

Πολλαπλά μηνύματα από τη συνάντηση Γεραπετρίτη και οργανώσεων μελών ΕΣΑμεΑ

Συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη είχαν χθες Τετάρτη 20 Νοεμβρίου εκπρόσωποι των Δευτεροβάθμιων και Περιφερειακών Ομοσπονδιών Ατόμων με Αναπηρία της ΕΣΑμεΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη, μετά από πρόσκληση του κ. Γεραπετρίτη, ώστε να συζητηθούν θέματα που αφορούν στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου του Μεγάρου Μαξίμου. Αξίζει να τονιστεί ότι ο κ. Γεραπετρίτης έχει ορισθεί από τον πρωθυπουργό Εθνικός συντονιστής για τις πολιτικές για τα άτομα με αναπηρία.

Οι εκπρόσωποι των οργανώσεων μελών της ΕΣΑμεΑ παρουσίασαν τα βασικά θέματα που αφορούν στους φορείς και στους χώρους που εκπροσωπούν, κατέθεσαν υπομνήματα και εξέφρασαν το πάνδημο αίτημα του αναπηρικού κινήματος της χώρας για την ανάγκη να υπάρξει μια πραγματική Εθνική Στρατηγική επίλυσης των θεμάτων ατόμων με αναπηρία, χρονίων παθήσεων και των οικογενειών τους, της υλοποίησης της Σύμβασης και της ουσιαστικής ενδυνάμωσης των οργανώσεων μελών της ΕΣΑμεΑ και της ΕΣΑμεΑ καθεαυτής.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να υπάρξει μια τολμηρή μεταρρύθμιση στις πολιτικές για τα άτομα με αναπηρία στη χώρα, παρουσίασε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, ο οποίος έχει ως στόχο μέχρι το καλοκαίρι του 2020 να έχει ολοκληρωθεί το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και διευκρίνισε ότι η χθεσινή συνάντηση ήταν συνάντηση γνωριμίας και αρχικής επικοινωνίας και θα ακολουθήσουν και άλλες.

Έθεσε μάλιστα στη διάθεση όλων των οργανώσεων τις υπηρεσίες του Γραφείου του.

Ο κ. Βαρδακαστάνης από την πλευρά του δήλωσε ότι η συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας της ηγεσίας της ΕΣΑμεΑ και των οργανώσεων μελών της έστειλε ένα δυνατό, σαφές και κρυστάλλινο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το «αναπηρικό κίνημα της χώρας, αταλάντευτο και με αποφασιστικότητα, συμμετέχει και στηρίζει όλες τις προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν τα χρονίζοντα προβλήματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.

Να αντιμετωπιστούν επίσης οι αρνητικές και επώδυνες επιπτώσεις της κρίσης», ενώ παράλληλα τόνισε, «το αναπηρικό κίνημα, όπως έπραξε μέχρι σήμερα, θα είναι παρόν όπου και όταν χρειαστεί για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του χώρου, προκειμένου τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους να ζουν με αξιοπρέπεια στη χώρα».

Με το πέρας της συνάντησης με τον κ. Γεραπετρίτη, η αποστολή συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Σταμάτη.

_________________

Δείτε επίσης

Επιστολή ΕΣΑμεΑ σε Υπουργό Παιδείας: Ανάγκη η συμπεριληπτική εκπαίδευση
Αδειες ΑμεΑ: Τι δικαιούνται εκπαιδευτικοί-ΕΕΠ-ΕΒΠ
Κατανομή μαθητών ΑμεΑ σχολείων ΠΕ και ΔΕ | Νομοθεσία
Το παιχνίδι UNO διαθέσιμο και σε Braille

_________________

Πριν φύγετε

Οδηγός εκπαιδευτικού: Αδειες, Ωράρια, Καθηκοντολόγια, Λειτουργία σχολείων, Ιδιωτικό Εργο κ.α.
Οδηγός Προσβάσιμων Ψυχαγωγικών Δραστηριοτήτων στην Ελλάδα από την ΕΣΑμεΑ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση