“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συνάντηση ΟΛΜΕ με Ηγεσία ΥΠΑΙΘ: Δελτίο Τύπου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνάντηση ΟΛΜΕ με Ηγεσία ΥΠΑΙΘ: Με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη και τη Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Αναστασία Γκίκα.

Συνάντηση ΟΛΜΕ με Ηγεσία

Δελτίο Τύπου εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με την προγραμματισμένη συνάντηση της Πολιτικής Ηγεσίας με το ΔΣ της ΟΛΜΕ, σήμερα Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2019.

Στη συνάντηση παρέστησαν η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη και η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Αναστασία Γκίκα.

Στο Δελτίο Τύπου το ΥΠΑΙΘ αναφέρει πως τη συνάντηση απασχόλησαν ζητήματα σχετικά:
  • Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
  • Με τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.
  • Με τις προσλήψεις αναπληρωτών.

Δείτε το Δελτίο Τύπου του ΥΠΑΙΘ ακολούθως

Συνάντηση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφίας Ζαχαράκη με το προεδρείο της ΟΛΜΕ.

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Τη συνάντηση απασχόλησαν ζητήματα σχετικά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αλλά και θέματα σχετικά με τους διορισμούς εκπαιδευτικών και τις προσλήψεις αναπληρωτών.

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ανέφερε πως η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επισπεύδει τις προσλήψεις 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή , με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Για το θέμα των διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών τόνισε πως εξετάζονται τα κενά και πως εκπεφρασμένος στόχος της Κυβέρνησης είναι να προχωρήσει κατά προτεραιότητα σε προσλήψεις σε τρεις ευαίσθητους τομείς: της Παιδείας, της Υγείας και της Ασφάλειας.

Στη συνάντηση μετείχε και η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αναστασία Γκίκα.

_______________________________

Δείτε επίσης

Συνάντηση ΔΟΕ με Ηγεσία

Δεν έδωσε απαντήσεις η Πολιτική Ηγεσία για τα μεγάλα ζητήματα της εκπαίδευσης που τέθηκαν από το ΔΣ της ΔΟΕ, αναφέρει σε Ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΗΣΥ).

Με αφορμή τη συνάντηση του ΔΣ της ΔΟΕ με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα  Ζαχαράκη και την Γενική Γραμματέα κα Γκίκα, η Δημοκρατική Συνεργασία μιλάει για “Ασάφεια, γενικολογίες, «καλές προθέσεις», ενώ η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε” και παραθέτει τις τοποθετήσεις της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ στα ζητήματα που ετέθησαν από την ΔΟΕ.

Δείτε την Ανακοίνωση

Ασάφεια, γενικολογίες, «καλές προθέσεις», ενώ η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε! Η υφυπουργός Παιδείας δεν έδωσε απαντήσεις για τα μεγάλα ζητήματα της εκπαίδευσης

Απροετοίμαστη να δώσει απαντήσεις για τα ζητήματα της εκπαίδευσης που της τέθηκαν από το ΔΣ της ΔΟΕ, εμφανίστηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας (Υφυπουργός και Γενική Γραμματέας) στη συνάντηση Υπουργείου Παιδείας – ΔΟΕ, που έγινε τελικά με μεγάλη καθυστέρηση με ευθύνη του υπουργείου, την Παρασκευή 30 Αυγούστου.

Η μόνη σαφής απάντηση αφορούσε τον αριθμό των δασκάλων και νηπιαγωγών που θα προσληφθούν για την παράλληλη στήριξη (6205) και ασφαλώς κινείται σε θετική κατεύθυνση….

….Η συνέχεια εδώ

_______________________________

Δείτε ακόμη

Προσλήψεις Υπουργείου Παιδείας: Τι μέλλει γενέσθαι

Επιστροφή στα θρανία: Ετοιμο δηλώνει το Υπουργείο για τη νέα χρονιά

Ζαχαράκη στον ΣΚΑ’Ι’: Για προσλήψεις – διορισμούς – νέα σχολική χρονιά | Video

ΕΕΠ και ΕΒΠ: Θα είναι με το πρώτο κουδούνι στα σχολεία οι αναπληρωτές;

Νέο Πρόγραμμα Σπουδών: Οι 6 συναντήσεις της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ

Νέο σχολικό έτος: 11 άμεσες ενέργειες | Εγγραφο

Ολοήμερα: Από την πρώτη ημέρα να λειτουργήσουν | Επιστολή ΠΕΕΔ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση