Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Αθηναίων με τις Πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνάντηση εργασίας: Συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και τις Πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ, με σκοπό τη συνεργασία για την αναβάθμιση της πόλης.

Συνάντηση εργασίας

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κ. Μπακογιάννης, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 2/12, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και είχε συνάντηση εργασίας με τον Πρύτανη καθηγητή Μελέτιο – Αθανάσιο Δημόπουλο, τους Αντιπρυτάνεις και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΕΚΠΑ που δραστηριοποιούνται στον Δήμο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Τι συζητήθηκε

«Στη συνάντηση εργασίας έγινε ενημέρωση σχετικά με πιθανές συνέργειες των νεοϊδρυθέντων Κέντρων Αριστείας του ΕΚΠΑ ― του Κέντρου για την Κλιματική Αλλαγή και το μετριασμό της, και του Κέντρου για τη Ψηφιακή Κληρονομιά. Στους τομείς αυτούς μπορεί να καθιερωθεί ευρύτερη συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων για κοινές δράσεις.

Επίσης, εξετάσθηκε η δυνατότητα συνεργασίας του ΕΚΠΑ με την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου (Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών – Τhis is Athens). Παράλληλα, έγινε ενημέρωση σχετικά με το Μαράσλειο Σχολείο και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν από κοινού, έτσι ώστε να αναδειχθεί σε ισχυρό πόλο παιδείας.

Στη συνέχεια παρουσιάσθηκε η πολύπλευρη συμβολή του ΕΚΠΑ στην αντιμετώπιση του προσφυγικού με πολλαπλές δράσεις σε επίπεδο Δήμου Αθηναίων (στον Ελαιώνα), δράσεις που συνεχίζονται και σήμερα μέσω του Τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής, μεταξύ άλλων, και σε σχολεία του Δήμου Αθηναίων.

Τι υπογράφηκε

Στη συνάντηση, ακόμα, υπογράφηκε η Προγραμματική Σύμβαση αμοιβαίας συνεργασίας για το Βοτανικό Κήπο του Πανεπιστημίου Αθηνών, στον Βοτανικό. Σύμφωνα με τη Σύμβαση ο Δήμος Αθηναίων και το ΕΚΠΑ συνεργάζονται προκειμένου ο Κήπος, έκτασης 7 στρεμμάτων, να αναμορφωθεί και να ανοίξει τις πύλες του για το ευρύ κοινό.

Ενημέρωση από τον Πρύτανη

Στη συνάντηση, ο Πρύτανης ενημέρωσε ότι το ΕΚΠΑ είναι Δημόσιος Φορέας που καταβάλει κανονικά ετησίως στον Δήμο τα Δημοτικά Τέλη που του αναλογούν, ποσό σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ. Συζητήθηκε, επίσης, ο σχεδιασμός δράσεων σχετικά με το πρόβλημα που παρατηρείται στους χώρους του Δήμου Αθηναίων πέριξ του Πνευματικού Κέντρου, παραπλεύρως της Νομικής Σχολής, και στον δημοτικό πεζόδρομο μεταξύ Πρυτανείας ΕΚΠΑ και Ακαδημίας Αθηνών, με παρεμβάσεις ιατροκοινωνικού περιεχομένου με σύγχρονη αντίληψη, καθώς και με την ενίσχυση των δράσεων του Πνευματικού Κέντρου, μετά την ανακαίνισή του, με την υποστήριξη του ΕΚΠΑ.

Τόνωση της υπάρχουσας συνεργασίας

Ακόμα, παρουσιάσθηκαν οι ερευνητικές δραστηριότητες, οι δράσεις και οι συνεργασίες του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ με το Δήμο Αθηναίων, με σημείο αναφοράς την πόλη των Αθηνών.  Έγινε, επίσης, αναφορά στην επέτειο για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, στις σχεδιαζόμενες, ήδη, δράσεις του ΕΚΠΑ και στη συμμετοχή του Ιδρύματος στην Επιτροπή του Δήμου Αθηναίων για την οργάνωση εκδηλώσεων.

Τέλος, εξετάσθηκε και η ήδη υπάρχουσα συνεργασία των δύο φορέων στο πλαίσιο του Athens Culture Net με νέες συνεργασίες για την προβολή των δράσεων του ΕΚΠΑ.

Η συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα συνεχισθεί και θα ενταθεί με νέες συναντήσεις ομάδων εργασίας προς όφελος όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και των κατοίκων του Δήμου της Αθήνας».

Δηλώσεις Κ. Μπακογιάννη

«Η συνεργασία με το ΕΚΠΑ αποτελεί για το δήμο των Αθηναίων μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις για το μέλλον. Είναι επένδυση στην έρευνα, τη γνώση και την καινοτομία που μας δείχνουν το δρόμο για την επίλυση σύγχρονων προβλημάτων αλλά και για την ανάπτυξη και την πρόοδό μας σε όλα τα επίπεδα.

Αποτελεί στρατηγική μας η στήριξη και η συνεργασία με νέους ανθρώπους, επιστήμονες που θα βάλουν τη δική τους σφραγίδα στην επόμενη μέρα της Αθήνας. Κάνουμε την αρχή με την αναβίωση του Βοτανικού Κήπου και προχωράμε σε όλα τα πεδία που η κοινωνία και η επιστήμη μπορούν να συνεργάζονται και να δίνουν διέξοδο» τόνισε μετά την συνάντηση ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Δηλώσεις Μ. – Α. Δημόπουλου

«Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι το Πανεπιστήμιο της Αθήνας, που εδώ και 182 χρόνια αναπτύσσεται στην Αθήνα και με σημείο αναφοράς πρωτίστως την πόλη της Αθήνας. Το Πανεπιστήμιό μας όχι μόνο με το Εκπαιδευτικό, το Ερευνητικό και το Κλινικό έργο του, αλλά και με το ευρύτερο πολιτιστικό και κοινωνικό έργο του, βρίσκεται μέσα στην πόλη της Αθήνας και στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στην πόλη μας.

Από κοινού με τον Δήμαρχο κ. Κ. Μπακογιάννη έχουμε τη βούληση και τις δυνάμεις να αναδείξουμε θέματα και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής όλων όσων ζουν, σπουδάζουν και εργάζονται στην Αθήνα» δήλωσε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ.

___________________

Δείτε επίσης

Παρουσίαση νομοσχεδίου για τα Πανεπιστήμια
Μετεγγραφές κατ’ εξαίρεση: Αιτήσεις από 27/11 έως 10/12/2019
Αποτελέσματα ενστάσεων μετεγγραφών φοιτητών
Μήνυμα Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Μήνυμα Μερόπης Τζούφη για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Δείτε ακόμη

25 υποτροφίες σε υποψήφιους διδάκτορες του ΕΚΠΑ: «Υποτροφίες Σταύρος Τσακυράκης»
Προκήρυξη εκπαιδευτικών: Προσλήψεις για τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης Υπουργείου Τουρισμού 
Προκήρυξη 31 θέσεων υποψηφίων διδακτόρων: Στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας
Πανεπιστήμιο Πατρών: Προκήρυξη 5 θέσεων καθηγητών
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση