Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συνάντηση ΑΣΓΜΕ με Γενική Γραμματέα ΥΠΑΙΘ κα Γκίκα για τον κορονοϊό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνάντηση ΑΣΓΜΕ με Γενική Γραμματέα ΥΠΑΙΘ κα Γκίκα για τα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού – Δευτέρα 09 Μαρτίου 2020 στις 17.00.

Συνάντηση ΑΣΓΜΕ

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ενημερώνει πως ορίστηκε συνάντηση την Δευτέρα  09 Μαρτίου 2020 στις 17.00 στο Υπουργείο Παιδείας, με  την Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  κα Αναστασία Γκίκα.

Η συνάντηση, σύμφωνα με την ενημέρωση, θα έχει θέμα τα  μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Δείτε το Δελτίο Τύπου της ΑΣΓΜΕ

Το ΔΣ  της  ΑΣΓΜΕ  σας  ενημερώνει ότι  κατόπιν  πίεσης  προς  την  ηγεσία του  Υπουργείου μας  ορίστηκε συνάντηση  με  την γενική γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  κα Γκίκα  την ΔΕΥΤΕΡΑ  9 ΜΑΡΤΙΟΥ  στις  17.00  στο Υπουργείο Παιδείας.

Η συνάντηση  θα  γίνει  μετά  από έντονη παρέμβαση  του ΔΣ μας, γιατί θεωρούμε ότι τα  μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κοροναϊού, θα είναι αναποτελεσματικά αν δεν υπάρξει:

  • Άμεση κρατική χρηματοδότηση των σχολείων για αγορά φαρμακευτικού (αντιπυρετικά φάρμακα) και προληπτικού υλικού (χαρτομάντιλα, σαπούνια, αντισηπτικά).
  • Μόνιμο, επαρκές και πλήρους ωραρίου προσωπικό καθαριότητας των σχολείων ώστε να διατηρούνται καθαρά κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους.
  • Εξασφάλιση της αναγκαίας και με αποζημίωση γονικής άδειας, προκειμένου ο γονιός να συνδράμει το παιδί του, όσο η σχολική μονάδα είναι σε αναστολή
  • Εγκύκλιος  για  την πλήρη αποζημίωση των  προκαταβολών για  τις  εκδρομές οι  οποίες  ακυρώνονται και  έχουν  δοθεί από  τους  γονείς των μαθητών
  • Μόνιμο και επαρκές βοηθητικό προσωπικό στα σχολεία (τραπεζοκόμοι, καθαρίστριες κ.λπ.) με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
  • Δωρεάν και πλήρη εμβολιασμό και ιατρικό έλεγχο όλων των μαθητών, μέσω κρατικών δομών και κινητών μονάδων Υγείας, με ευθύνη των υπουργείων Παιδείας και Υγείας, ανεξάρτητα από τον φορέα ασφάλισης του γονέα

 Δείτε σχετικά

Νέα μέτρα κορονοϊού: Ανακοινώσεις για σχολεία Κυριακή 08 και για οικονομία Δευτέρα 09/03
Κατάλογος κλειστών σχολείων: Τελευταία ενημέρωση 06/03/2020
Αναστολή εκδρομών και συναθροίσεων: Τα ΦΕΚ
Κεραμέως-ΟΠΕΝ: Ολα τα θέματα που απασχολούν την Παιδεία λόγω κορονοϊού
Ενημέρωση Υπουργείου Υγείας: 45 τα κρούσματα κορονοϊού-Παράταση περιοριστικών μέτρων για 2 εβδομάδες

Πριν φύγετε

Σχολεία και κορονοϊός: Απεστάλη εγκύκλιος με οδηγίες κατά της διασποράς του ιού
Εκπαιδευτικοί-σχολεία-κορονοϊός: Οδηγίες από το Εργαστήριο Σχολικής Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ
Κορωνοϊός και σχολεία: Ερωτήσεις και απαντήσεις για εκπαιδευτικές μονάδες
Καθηγητής Τσακρής για κορονοϊό: Περάσαμε στις αλυσίδες μετάδοσης-Προσοχή στις ευπαθείς ομάδες
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση