Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συνάντηση Κεραμέως με Μπεκατώρου για τον ρόλο της εκπαίδευσης στην πρόληψη της κακοποίησης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνάντηση Κεραμέως με Μπεκατώρου για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η εκπαίδευση στην πρόληψη κάθε μορφής κακοποίησης και στην καλλιέργεια κουλτούρας αλληλοσεβασμού.

Συνάντηση Κεραμέως με Μπεκατώρου

Με την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου συναντήθηκε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και συζήτησε για την πρόληψη της οποιασδήποτε μορφής κακοποίησης, αλλά και της καλλιέργειας του αλληλοσεβασμού με άξονα την εκπαίδευση.

Η Υπουργός παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προς την κατεύθυνση αυτή και αντάλλαξε απόψεις με την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου, η οποία έκανε αίσθηση με την καταγγελία της για σεξουαλική κακοποίηση σε νεαρή ηλικία από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας δίνοντας έτσι το έναυσμα σε πολλές γυναίκες να μιλήσουν για την σεξουαλική βία.

Η ανακοίνωση της κας Νίκης Κεραμέως

Είχα τη χαρά σήμερα να συζητήσω με τη Χρυσή Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η εκπαίδευση στην πρόληψη κάθε μορφής κακοποίησης, στην καλλιέργεια κουλτούρας αλληλοσεβασμού, στο σπάσιμο της σιωπής.

Ανταλλάξαμε απόψεις για σχετικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Υπουργείο όπως:

– Την εισαγωγή από πέρυσι, μέσω των εργαστηρίων δεξιοτήτων, νέων θεματικών στα σχολεία όπως η σεξουαλική αγωγή, ο αλληλοσεβασμός, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα.

– Τη δημιουργία 2.800 θέσεων ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία μας.

– Τη διενέργεια μαθητικών διαγωνισμών με σχετική θεματολογία.

– Την επιμόρφωση εκπαιδευτικών, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, για την πληρέστερη πρόληψη και αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

Δείτε επίσης

Χαλκίδα: Eνορκη διοικητική εξέταση ανακοίνωσε η Ν. Κεραμέως για το 4χρονο κοριτσάκι του Νηπιαγωγείου
Κεραμέως: Απευθύνω κάλεσμα προς εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω των 16 ετών να κάνουν αίτηση για δωρεάν τεστ covid
Οι κόκκινες περιοχές όπου θα παραμείνουν κλειστά τα Λύκεια και θα συνεχίσουν την Τηλεκπαίδευση
Ανακοινώσεις-σχολεία: Ανοιχτά Γυμνάσια-Λύκεια σε όλη τη χώρα-Οχι στα Λύκεια κόκκινων περιοχών (και η Αττική)
Μέτρα κορονοϊού 01.02 έως 08.02.2021-ΦΕΚ: Τι ισχύει στα επίπεδα Επιτήρησης και Αυξημένου Κινδύνου-Οι “κόκκινες” περιοχές
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση