Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συνδικαλιστικός νόμος: Ηλεκτρονική ψηφοφορία για απεργίες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνδικαλιστικός νόμος: Ηλεκτρονική ψηφοφορία για απεργίες – Δυνατότητα συμμετοχής μελών εξ αποστάσεως, μέσω ηλεκτρονικής ψήφου.

Συνδικαλιστικός νόμος

Θα προστεθεί η δυνατότητα συμμετοχής μελών Συλλόγων εξ αποστάσεως, μέσω ηλεκτρονικής ψήφου στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τη διεξαγωγή απεργίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή της Κυριακής”.

Ηλεκτρονική ψηφοφορία

Συγκεκριμένα σύμφωνα με σχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, θα θεσμοθετηθεί η δυνατότητα ηλεκτρονικής, εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, για την επιλογή των συνδικαλιστικών εκπροσώπων σε σωματείο ή οργάνωση, αλλά και για την προκήρυξη απεργίας.

Οπως διαβάζουμε στην “Καθημερινή της Κυριακής”:

Η διάταξη που πέρασε το 2018, υπό την εποπτεία αλλά και τις πιέσεις της τρόικας των δανειστών και προβλέπει την παρουσία του 50+1% των οικονομικά ενεργών μελών μιας πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης στη γενική συνέλευση, ώστε να τεκμαίρεται απαρτία και να ληφθεί έγκυρη απόφαση για απεργία, δεν θα αλλάξει.

Απλώς, θα προστεθεί η δυνατότητα συμμετοχής μελών εξ αποστάσεως, μέσω ηλεκτρονικής ψήφου.

Ακριβώς στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και ο σχεδιασμός για τη δημιουργία ηλεκτρονικού συνδικαλιστικού μητρώου.

Συνδικαλιστικός νόμος

Οι αλλαγές αυτές θα περιλαμβάνονται στον συνδικαλιστικό νόμο προωθεί το υπουργείο Εργασίας και όποιες παρεμβάσεις αποφασιστούν θα τεθούν σε κοινωνικό διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς, έτσι ώστε να αναζητηθεί η απαραίτητη συναίνεση από τους εκπροσώπους των συνδικαλιστών.

Υπενθυμίζουμε πως ο Υπουργός Γιάννης Βρούτσης, είχε αναφερθεί στη Βουλή επί του θέματος λέγοντας πως στόχος είναι να υπάρχει “ανεμπόδιστη καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στις αρχαιρεσίες και στην άσκηση του σχετικού δικαιώματός τους”.

Αφνιδιαστικές Τροπολογίες

Τέλος η Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρει πως θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν οι τέσσερις αιφνιδιαστικές τροπολογίες που ενέταξε ο Γιάννης Βρούτσης την Πέμπτη στο διυπουργικό νομοσχέδιο λίγα λεπτά πριν την ψηφοφορία του.

Με αυτές
  • Ορισε πλαφόν στις καταβαλλόμενες συντάξεις
  • Κατάργησε την υποχρέωση των εργοδοτών να αιτιολογούν απολύσεις
  • Κατάργησε την ευθύνη εργολάβων/υπεργολάβων απέναντι στους εργαζομένους τους.
  • Κατάργησε το «πάγωμα» των προθεσμιών κατάθεσης αγωγής κατά απόλυσης εάν βρίσκεται σε εξέλιξη μια συμφιλιωτική διαδικασία.

Δείτε ακόμη

Σύστημα Εργάνη: Πρόσβαση εργαζομένων σε προσλήψεις-μισθούς-ωράρια

Ενσημα: Πως τα βλέπουμε στο σύστημα «ΑΤΛΑΣ»

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση