Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σύνδρομο MIS-C σε παιδιά λόγω covid: Τι είπε η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών κα Μ. Θεοδωρίδου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σύνδρομο MIS-C σε παιδιά λόγω covid: Τι είπε η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών κα Μ. Θεοδωρίδου για το πολυφλεγμονώδες σύνδρομο.

Για το πολυφλεγμονώδες σύνδρομο MIS-C, το οποίο εμφανίζεται κάποιες ημέρες μετά τη νόσηση παιδιών από covid, ρωτήθηκε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κα Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της COVID-19.

Ο αριθμός των παιδιών με MIS-C

και άλλων που μοιάζουν με MIS-C υπερβαίνει τα 100 στην Ελλάδα, ανέφερε η κα Θεοδωρίδου, επισημαίνοντας πως “η σοβαρότητα αυτής της κατάστασης μειώνεται με τη γνώση  – πλέον –  της θεραπευτικής αντιμετώπισης, δεδομένου ότι αυτά τα παιδιά και διαγνώστηκαν σωστά και πήραν τη σωστή θεραπεία”.

Τόνισε δε

τη σημασία του εμβολιασμού των παιδιών στην αντιμετώπιση της σοβαρής κατάσταση του πολυσυστηματικού φλεγμονώδους συνδρόμου, το οποίο, σύμφωνα με την κα Θεοδωρίδου, δεν αφήνει κανένα σύστημα που να μην συμμετέχει στη φλεγμονή και κυρίως το κυκλοφορικό.

Δείτε αναλυτικά

την ερώτηση της δημοσιογράφου και την απάντηση της κας Θεοδωρίδου για το πολυφλεγμονώδες σύνδρομο MIS-C.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:

“Σήμερα έγινε γνωστή μία περίπτωση ενός 11χρονου ο οποίος μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο της Μυτιλήνης στο Παίδων και από ό,τι καταλαβαίνω οι γιατροί προσανατολίζονται στο ότι το παιδί το πιο πιθανό είναι ότι έχει το σύνδρομο MIS-C, το πολυφλεγμονώδες σύνδρομο που εμφανίζεται κάποιες ημέρες, δύο εβδομάδες, τρεις μετά τη νόσηση. Να μας πείτε λίγο για την πορεία της υγείας του παιδιού αυτού, εφόσον γνωρίζετε.

Και θα ήθελα να ξέρω πόσα είναι τα παιδιά στη χώρα μας που έχει συμβεί αυτό το σύνδρομο; Και ποια είναι η έκβαση και η πορεία της υγείας τους τελικά;

Γιατί έχουμε ακούσει κάποια σποραδικά περιστατικά και τα έχουμε αναδείξει και στα ρεπορτάζ μας”.

Μ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ:

“Την είδηση και εγώ σήμερα την πληροφορήθηκα. Επομένως δεν ξέρω για την πορεία. Αλλά μπορώ να σας πω ότι το σύνδρομο MIS-C έχει καταγραφεί και στη χώρα μας με μία συνεργασία πολλών παιδιατρικών κέντρων και υπάρχουν στοιχεία τα οποία θα δημοσιευτούν κιόλας.

Πάντως, ο αριθμός των παιδιών με MIS-C και άλλων που μοιάζουν με MIS-C υπερβαίνει τα 100 στην Ελλάδα. Είναι 50 παιδιά τα οποία έχουν παρουσιάσει MIS-C και άλλα τα οποία έχουν συμπτωματολογία που θα μπορούσε να αποδοθεί σε MIS-C .

Πάντως, η σοβαρότητα αυτής της κατάστασης μειώνεται με τη γνώση πλέον της θεραπευτικής αντιμετώπισης, δεδομένου ότι αυτά τα παιδιά και διαγνώστηκαν σωστά και πήραν τη θεραπεία τη σωστή και έτσι δεν είχαμε θανατηφόρο έκβαση από όσο ξέρω. Δεν θυμάμαι αν ήταν ένα παιδί στην αρχή.

Επομένως, να θυμίσουμε ότι ένα από τα ισχυρά επιχειρήματα για την απόφαση του εμβολιασμού των παιδιών ήταν ακριβώς αυτή η σοβαρή κατάσταση του πολυσυστηματικού φλεγμονώδους συνδρόμου, που δεν αφήνει κανένα σύστημα που να μην συμμετέχει στη φλεγμονή και κυρίως το κυκλοφορικό”.

Δείτε επίσης

74η εγκύκλιος-μέτρα κορονοϊού στο Δημόσιο: Τηλεργασία-εξυπηρέτηση κοινού-προσέλευση στην εργασία-εμβόλια 

Επαναφοίτηση μαθητών στα Νηπιαγωγεία: Εγκύκλιος με τη διαδικασία 

Αδεια ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής: Τη δικαιούνται και αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί-ΕΕΠ-ΕΒΠ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση