Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ: Οχι πριν Τρίτη-Τετάρτη-Ενημέρωση από τον αιρετό Ν. Κορδή για αποσπάσεις ΣΔΕ, ΠΥΣΔΕ, άδεια ανατροφής, προσλήψεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ: Οχι πριν Τρίτη-Τετάρτη-Ενημέρωση από τον αιρετό Νεκτάριο Κορδή για αποσπάσεις σε ΣΔΕ, ΠΥΣΔΕ, άδεια ανατροφής, προσλήψεις.

Συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ

Ενημέρωση με τις παρακάτω 5 θεματικές κοινοποίησε ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριος Κορδής.

  1. Αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε ΣΔΕ
  2. Αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε ΠΥΣΔΕ
  3. Υπηρεσιακές Μεταβολές εκπαιδευτικών
  4. Αδειες Ανατροφής σε νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς
  5. Προσλήψεις αναπληρωτών
Αναλυτικά
Συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ: Οχι πριν Τρίτη-Τετάρτη
Α΄ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΣΔΕ

Ανακοινώθηκαν σήμερα 28 Αυγούστου –με πολύ σοβαρή καθυστέρηση- οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας!

Δυστυχώς έχουμε μια πολύ σοβαρή μείωση των αποσπασμένων κατά 100 εκπαιδευτικούς σε σχέση με την προηγούμενη σχολική χρονιά!

Πρόκειται για μια πολύ αρνητική εξέλιξη που θα δυσχεράνει σημαντικά τη στελέχωση αυτών των δομών που ξεκινούν τη λειτουργία τους στις 15 Σεπτέμβρη!

Αναμένονται ελάχιστες ακόμη αποσπάσεις από τη συμπληρωματική πρόσκληση που βγήκε στις 10 Αυγούστου και τα υπόλοιπα σοβαρά κενά θα καλυφθούν με προσλήψεις αναπληρωτών, που θα γίνουν πολύ αργότερα χρονικά!

Για το «επιτελικό» κράτος των «αρίστων» της ΝΔ τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας αλλά και το δικαίωμα στη γνώση για τους φοιτούντες σε αυτά θεωρούνται  πολυτέλεια!

 Β. ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΠΥΣΔΕ

    Σχετικά με τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών να σας ενημερώσουμε για τα εξής: Έχουν  υποβληθεί (μέσω ΟΠΣΥΔ αλλά και χειρόγραφα) 219 επανεξετάσεις, 53 ενστάσεις, 133 ανακλήσεις και 30 χειρόγραφες νέες αιτήσεις!

Συγκροτήθηκε τελικά σήμερα το ΚΥΣΔΕ με πολύ σοβαρή καθυστέρηση!

Τα νέα δεδομένα που έχουμε πλέον είναι τα ακόλουθα:

Συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ

Τα νέα Συμβούλια –με δεδομένο ότι σήμερα θα έχουμε πρόσκληση συνεδρίασης- δεν μπορούν να συνεδριάσουν πριν την Τρίτη-Τετάρτη!

Ως εκ τούτου οι 400 εκπαιδευτικοί που εμπλέκονται στη διαδικασία των αποσπάσεων την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου θα πρέπει να παρουσιαστούν στις θέσεις που κατέχουν σήμερα μετά την Α΄ φάση αποσπάσεων!

Είναι προφανής η αγωνία αλλά και η ταλαιπωρία όλων αυτών των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους!

Πώς θα προγραμματίσουν στοιχειωδώς τη ζωή τους με τις συνθήκες αυτές;

Την ίδια στιγμή είχαμε προσλήψεις αναπληρωτών σε περιοχές που δεν ικανοποιήθηκε αίτηση απόσπασης εκπαιδευτικών και στις ίδιες ειδικότητες!

Σε κάθε περίπτωση θα επιδιώξουμε –όποτε οριστεί η συνεδρίαση-να συζητηθούν ΟΛΕΣ οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών που σχετίζονται με τις αποσπάσεις και φυσικά ζητάμε να γίνει έστω και τώρα Β΄ φάση αποσπάσεων πριν το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς!

Γ. ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Σχετικά με τις Υπηρεσιακές Μεταβολές των Εκπαιδευτικών και τις τοποθετήσεις των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών της ΕΑΕ επαναλαμβάνουμε τα αυτονόητα:

Τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και οι ανάλογες υπηρεσιακές μεταβολές είναι αδιαπραγμάτευτα και βασίζονται κυρίως στο ΠΔ 50/96 & 100/97 που δεν  υποκαθίστανται από καμία εγκύκλιο!

Οι υπηρεσιακές μεταβολές θα γίνουν νόμιμα και όχι με fast track διαδικασίες! Στο βωμό της «κανονικότητας» για το άνοιγμα των σχολείων, δεν θα θυσιαστούν τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο!

Και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους και όλες! Μέσα τα πλαίσια αυτά να τονίσουμε ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες εγγραφών και μετεγγραφών μαθητών, οι εκκρεμότητες των αποσπάσεων (επανεξετάσεις, ανακλήσεις), η έγκριση και λειτουργία των τμημάτων σε κάθε σχολείο, τα ολιγομελή τμήματα και φυσικά οι συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων για τον προσδιορισμό κενών και πλεονασμάτων σε κάθε σχολική μονάδα!

Με ανακοίνωσή της στις 27 Αυγούστου το ΔΣ της ΟΛΜΕ

«καλεί τους αιρετούς  αλλά και τα υπόλοιπα μέλη των ΠΥΣΔΕ να μη συνεδριάσουν χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες και να διαφυλάξουν τη νομιμότητα και τη διαφάνεια στις διαδικασίες τους αγνοώντας τις παράνομες οδηγίες της Γενικής Γραμματέως  κ. Γκίκα».

 Δ. ΑΔΕΙΕΣ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΣΕ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που ταλαιπωρεί αρκετούς νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς είναι το θέμα της άδειας ανατροφής με αποδοχές. Με την εγκύκλιο που εστάλη στις 21/8/2020 ουσιαστικά περικόπτεται το νόμιμο δικαίωμα των εκπαιδευτικών!

Στην πραγματικότητα καταργείται το δικαίωμα της άδειας ανατροφής ή και μειωμένου ωραρίου, για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς που έχουν τέκνα ηλικίας 2-4 ετών ακόμη και αν δεν έχουν κάνει χρήση τους  ούτε για μια μέρα!

 Με άλλα λόγια το Υπουργείο επιβάλλει τη χρήση μείωσης ωραρίου ενώ βάσει νόμου οι εκπαιδευτικοί έχουν το δικαίωμα επιλογής ανάμεσα σε εννιάμηνη άδεια ανατροφής ή μειωμένο  διδακτικό ωράριο (2 ώρες εβδομαδιαίως μέχρι την ηλικία των 2 ετών του παιδιού) και σε καμία περίπτωση το μειωμένο αυτό ωράριο δεν αντιστοιχεί σε 9 μήνες άδεια!

Είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά νομοθετικά κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών σε σχέση με την προστασία της μητρότητας και στην ανατροφή τέκνων!

Ας καταλάβουν στο Υπουργείο Παιδείας ότι η κάθε εγκύκλιος δεν μπορεί να υποκαθιστά το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο!

 Ε. ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Μετά την Α΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών δεν υπάρχει κάτι νεώτερο για τη στελέχωση των Μουσικών Σχολείων με αναπληρωτές!

Είναι προφανές ότι τα Μουσικά Σχολεία την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν με σοβαρά κενά εκπαιδευτικών!

Παράλληλα αναμένουμε τις προσλήψεις και σε δομές όπως οι ΔΥΕΠ, οι Τάξεις Υποδοχής/ΖΕΠ και φυσικά η ΜΝΑΕ για τα ΕΠΑΛ.

Ζητάμε ΑΜΕΣΑ να καλυφθούν οι δομές αυτές με το απαραίτητο προσωπικό!

Είναι προφανές ότι τα πραγματικά κενά είναι πολύ περισσότερα και οι ανάγκες κάλυψής τους παραμένουν επιτακτικές λαμβάνοντας υπόψη και τις νέες ανάγκες που καθορίζει πλέον η Πανδημία μετά τις δηλώσεις της κ. Κεραμέως για επιπλέον προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου!

Αθήνα 28/8/2020

Δείτε επίσης

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε ΣΔΕ 2020-21: Η Απόφαση με τα ονόματα των 163 εκπαιδευτικών
Κενά και Προσλήψεις Αναπληρωτών ΕΑΕ Κεντρικής Μακεδονία | Πίνακες
Προσλήψεις αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Κεντρικής Μακεδονίας-Εναπομείναντα κενά
Κατανομή προσλήψεων Δευτεροβάθμιας ανά δομή και ειδικότητα και ποσοστά κάλυψης κενών | Πίνακες
Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών-ΕΕΠ και ΕΒΠ 2020-21 Α Φάση | Ονόματα
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση