Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συνεδριάζουν οι ειδικοί για τον κορονοϊό για τη λήψη νέων μέτρων-Τι μπορεί να αλλάξει για τα σχολεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνεδριάζουν οι ειδικοί για τον κορονοϊό για τη λήψη νέων μέτρων-Τι μπορεί να αλλάξει για τα σχολεία, τα οποία προγραμματίζεται να ανοίξουν κανονικά μετά τις εορτές.

Σήμερα Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021 συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών του Υπουργείου Υγείας με σκοπό την εισήγηση μέτρων για αντιμετώπιση της επελαύνουσας μετάλλαξης Ομικρον του κορονοϊού.

Η επιτροπή των ειδικών

θα εξετάσει τα νέα επιδημιολογικά στοιχεία και αφού θα αξιολογηθούν τα μέτρα που έως σήμερα ελήφθησαν προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση της διασποράς του ιού θα προτείνει επιπλέον μέτρα όπου κρίνει ότι χρειάζεται.

Τα νέα μέτρα

τα οποία όπως όλα δείχνουν θα ληφθούν εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων της Ομικρον θα έχουν να κάνουν κυρίως με την εστίαση και τα νυχτερινά κέντρα.

Οι ειδικοί αφού αξιολογήσουν όλα τα δεδομένα θα προχωρήσουν σε προτάσεις τις οποίες θα αξιολογήσει η κυβέρνηση.

Αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων,

απότι διαφαίνεται και σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των ειδικών έως σήμερα, αναμένεται να επαναλειτουργήσουν μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022.

Αυτό το οποίο συζητείται

είναι η αναστολή των σχολικών εκδρομών και η επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων για τον κορονοϊό που ισχύει για τις σχολικές μονάδες της χώρας.

Προβληματισμός υπάρχει

και με την εξεταστική περίοδο των Πανεπιστημίων και τα γεμάτα αμφιθέατρα αυτών.

Επίσης
Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων

τοποθετήθηκε αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων λέγοντας πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία συζήτηση για εξ αποστάσεως εκπαίδευση και προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι όλα τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά.

Ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας

και μέλος της επιτροπής περί τον κορονοϊό κος Γκίκας Μαγιορκίνης, τοποθετήθηκε για το αν χρειάζεται να ληφθούν ενδιάμεσα μέτρα πριν από την 3η Ιανουαρίου 2022, ημερομηνία έναρξης της δεύτερης φάσης του σχεδίου ανάσχεσης του κορονοϊού.

Για την περίπτωση επαναφοράς της Τηλεκπαίδευσης στα σχολεία είπε πως:

Η τηλεκπαίδευση είναι σε ράφι πολύ μακριά από εμάς αυτή τη στιγμή”.

Για το αν θα αλλάξουν τα πρωτόκολλα  καθώς και για τις σχολικές εκδρομές είπε:

“Δεν υπάρχει συζήτηση επί του παρόντος για αλλαγή στα πρωτόκολλα που ισχύουν στα σχολεία. Oι σχολικές εκδρομές είναι υπό συζήτηση, κάτι με το οποίο θα ασχοληθεί η επιτροπή τις επόμενες μέρες”.

Δείτε σχετικά

Νέα μέτρα κορονοϊου από 24.12.2021: Σε 2 σκέλη-Ισως αλλάξουν τα πρωτόκολλα των σχολείων

Κεραμέως-σχολεία: Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία συζήτηση για εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Μαγιορκίνης-σχολεία: Σε ράφι μακριά από μας η Τηλεκπαίδευση-Στα 10 με 12.000 κρούσματα η Ομικρον

Νέο ΦΕΚ μέτρων κορονοϊού έως 3.1.2022: Τι ισχύει στο Δημόσιο-Ιδιωτικό τομέα-μάσκες-συγκεντρώσεις

Πριν φύγετε
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση