Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συνέδριο για τη κλιματική αλλαγή και τη βιοποικιλότητα: Αρχές Μαρτίου στη Κέρκυρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνέδριο για τη κλιματική αλλαγή και τη βιοποικιλότητα: Το συνέδριο θα λάβει χώρα από τις 6 έως τις 8 Μαρτίου 2020, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Κέρκυρα). Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Συνέδριο για τη κλιματική αλλαγή και τη βιοποικιλότητα

Ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Καλαμά – Αχέροντα – Κέρκυρας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Ιόνιου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, των Δήμων: Β.Μ.Ν. Κέρκυρας – της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας-Β/θμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων – της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας-Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου – της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας-Β/θμιας Εκπαίδευσης Δ. Μακεδονίας και του Κ.Π.Ε Κέρκυρας οργανώνει Επιστημονικό – Εκπαιδευτικό Συνέδριο με θέμα: “Βιοποικιλότητα – Κλιματική αλλαγή και επιπτώσεις της σε νησιωτικά οικοσυστήματα”.

Σκοπός

Το Συνέδριο στοχεύει να αναδείξει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον και την βιοποικιλότητα, οι οποίες επηρεάζουν κοινωνικές, επαγγελματικές και οικονομικές πτυχές της ζωής μας. Κατ’ επέκταση, αποσκοπεί να συμβάλλει στη δημιουργία ομαλών και εποικοδομητικών σχέσεων στις παραπάνω πτυχές, με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και διατήρησης της βιοποικιλότητας.

Το συνέδριο θα προσθέσει επιστημονικά στον κόμβο οικολογικών πληροφοριών μέσω επικαιροποιημένων εισηγήσεων και επιστημονικών εργασιών για τη φύση, τη βιοποικιλότητα, την κλιματική αλλαγή (τις επιπτώσεις αυτής ιδιαίτερα σε νησιώτικους υγροτόπους και τις διαχειριστικές δράσεις για την προσαρμογή και αντιστάθμιση των επιπτώσεων).

Μέσω των συνέδρων – εκπαιδευτικών θα μεταδίδονται νέες γνώσεις και θα ευαισθητοποιείται το εκπαιδευόμενο – μαθητικό κοινό για τις φυσικές, οικονομικές και πολιτιστικές αξίες της βιοποικιλότητας της ελληνικής φύσης και θα ενθαρρύνεται η συμμετοχή του σε δράσεις προστασίας. Η σημερινή κατάστασης της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων και οι επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή θα αποτελέσουν την κύρια βάση των εισηγήσεων.

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε: Μέλη Δ.Ε.Π. Πανεπιστημίων – ΑΤΕΙ, επιστήμονες, ερευνητές και εκπαιδευτές ενηλίκων με ενδιαφέρον για τη θεματική του συνεδρίου, στελέχη της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, Προπτυχιακούς και Μεταπτυχιακούς Φοιτητές ΑΕΙ -ΑΤΕΙ,  μαθητές, γονείς, φορείς που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εκπαίδευσης και του πολιτισμού

Δωρεάν συμμετοχή

Το Συνέδριο θα λάβει χώρα στη Κέρκυρα, από τη Παρασκευή 6 Μαρτίου έως τη Κυριακή 8 Μαρτίου 2020. Τόπος Διεξαγωγής: Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Κέρκυρα).

Στο συνέδριο δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής ούτε για τους εισηγητές ούτε για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Στους συνέδρους παρέχεται: Ο φάκελος του Συνεδρίου, Βεβαίωση Συμμετοχής και Καφές και πρόχειρο γεύμα στα διαλείμματα.

Περισσότερες πληροφορίες

Γραμματεία του Συνεδρίου, τηλέφωνο 2665021319

e-mail: info@kalamas-acherontas.gr

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Καλαμά – Αχέροντα – Κέρκυρας

Μπορείτε να βρείτε εδώ την ανακοίνωση για το Συνέδριο.

Δείτε επίσης

Διεθνές συνέδριο στο ΕΚΠΑ για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 | 20-21 Μαρτίου 2020 

Μουσική και Αυτισμός: 8 Μαρτίου στον Πολυχώρο Μουσικής Βιβλιοθήκης Λίλιαν Βουδούρη

ΠΕΕΚΕ – Ημερίδα: Κοινωνικοί Επιστήμονες και Εκπ/ση: Γενική και Ειδική Αγωγή – 23/02/2020 

Επίκαιρα Θέματα στη Παιδιατρική: Επιστημονική Ημερίδα στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης 

Δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια: Teach4Integration 2

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση