Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διεθνές Συνέδριο Λογοθεραπείας: «Χτίζοντας Γέφυρες» – 22, 23 & 24 Μαΐου 2020 – Θεσσαλονίκη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διεθνές Συνέδριο Λογοθεραπείας: «Χτίζοντας Γέφυρες» – 14ο Πανελλήνιο – 1ο Διεθνές Συνέδριο Λογοθεραπείας, Π.Σ.Λ. – 22, 23 & 24 Μαΐου 2020 στην Θεσσαλονίκη.

Διεθνές Συνέδριο Λογοθεραπείας

Ανακοίνωση Οργανωτικής Επιτροπής 14ου Συνεδρίου του Π.Σ.Λ.

«Χτίζοντας Γέφυρες» | 14ο Πανελλήνιο – 1ο Διεθνές Συνέδριο Λογοθεραπείας, Π.Σ.Λ.

Αγαπητοί συνάδελφοι, συνεργάτες και φίλοι,

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε  στο 14ο Πανελλήνιο – 1ο Διεθνές Συνέδριο Λογοθεραπείας «Χτίζοντας Γέφυρες» του ΠΣΛ που θα πραγματοποιηθεί στις 22, 23 & 24 Μαΐου 2020 στην Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή του Τούρκικου Συλλόγου Λογοθεραπευτών (DKTD) και με την παρουσία ομιλητών από Τουρκικά πανεπιστήμια αλλά και πολλών άλλων συναδέλφων από τη γείτονα χώρα.

Η ενημέρωση σχετικά με τις σύγχρονες θεωρητικές προσεγγίσεις και τις νέες θεραπευτικές μεθόδους στο κλινικό τους έργο αποτελεί ανάγκη πολλών συναδέλφων, κυρίως των νέων αλλά και των πιο έμπειρων.

Στόχος του συνεδρίου είναι να  κάνει μια επισκόπηση των τελευταίων εξελίξεων εστιάζοντας στην πρόληψη, στη θεραπεία, στην αξιολόγηση και στις πιο ελπιδοφόρες προοπτικές εφαρμογής των κατακτήσεων της τρέχουσας έρευνας και των νέων τεχνολογικών εργαλείων και να αναδειχθεί ο διεπιστημονικός χαρακτήρας της έρευνας και της συνεργασίας με άλλες ειδικότητες (ιατρούς, ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς, εργοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές, δασκάλους κ.ά.) στην θεραπεία των παθολογιών λόγου και επικοινωνίας.

Συγχρόνως το συνέδριο προσφέρει τα πλεονεκτήματα μιας ευρύτερης επιστημονικής συνάντησης χάρη στη συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων ομιλητών και διακεκριμένων Ελλήνων επιστημόνων.

Τέλος, εργαστήρια θα πραγματοποιούνται παράλληλα για αυτούς που επιζητούν επιπλέον επιμόρφωση και εκπαίδευση.

Το συνέδριο, μεταξύ άλλων, εστιάζει κυρίως στις ενότητες: νευροαναπτυξιακές διαταραχές στην παιδική ηλικία-κλινικά και ερευνητικά θέματα, δραστηριότητα και συμμετοχή – ποιότητα ζωής, πολυπολιτισμικότητα-γλωσσική εξέλιξη, Εκλεκτική Αλαλία, το παιδί με κοχλιακό εμφύτευμα, στηρίζοντας την επικοινωνία στην ενήλικη ζωή.

Με εκτίμηση,

Η Οργανωτική Επιτροπή του 14ου Συνεδρίου του Π.Σ.Λ.

 _______________

Δείτε

Ημερίδα ΙΕΠ: Αντιμετωπίζοντας την Πρόωρη Εγκατάλειψη του Σχολείου
Δημόσια Εκπαίδευση και αναδυόμενη ιδιωτικοποίηση στην Ελλάδα: Συμπεράσματα έρευνας
«Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού στη ψηφιακή εποχή»: 7/1/2020 στο ΠΑΔΑ
Δωρεάν μαθήματα ρωσικής και σερβικής γλώσσας σε δημότες και κατοίκους Θεσσαλονίκης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση