Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Στην ΕΡΤ1 μίλησε ο Υπ. Παιδείας Κ. Γαβρόγλου για τους διορισμούς, τις Πανελλαδικές, την Εκκλησία, το “κουδούνι των 9”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνέντευξη έδωσε στην εκπομπή «Άλλη Διάσταση» στην ΕΡΤ1 στον Κώστα Αρβανίτη και τη Φωτεινή Λαμπρίδη ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου.

Ο κος Υπουργός αναφέρθηκε στο θέμα της Εκκλησίας, στους μόνιμους διορισμούς, στο σχέδιο για τις Πανελλαδικές, στο θέμα της κουλτούρας της Δημοκρατίας, στην Έμφυλη βία, στη χρήση ουσιών, κ.α.

 Για τους μόνιμους διορισμούς είπε:

  • Αναμένουμε 125 με 130.000 υποψήφιους για διορισμό. Από αυτούς μάξιμουμ το 30% έχει κάποια προϋπηρεσία.
  • Επιτυχημένο και εξισορροπημένο το σύστημα διορισμών.
  • Το ΣτΕ επιβάλλει μόνιμο σύστημα διορισμών.
  • Δεν θα μείνουν έξω άτομα με αρκετή προϋπηρεσία, πτυχίο, γλώσσα, οικογένεια κ.λ.π..

Για το “κουδούνι των 9” είπε:

  • Συγκροτήσαμε επιτροπή από Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Γιατρούς να μελετήσουν το θέμα. Αυτή την εβδομάδα περιμένουμε το πόρισμα της. Θα το συζητήσουμε με τους Φορείς και θα πάρουμε μια απόφαση.
  • Όλα τα επιστημονικά στοιχεία οδηγούν στο να αρχίζουν τα παιδιά το σχολείο λίγο αργότερα.
  •  Μόνο το 1/4 των παιδιών τρώει πρωϊνό.
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση