Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συνέντευξη στον Realfm 97,8 για τη λειτουργία των ειδικών σχολείων της Γ. Μπουλμέτη Προέδρου ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνέντευξη στον Realfm 97,8 για τη συνεχιζόμενη λειτουργία των ειδικών σχολείων εν μέσω πανδημίας της Προέδρου της ΠΟΣΕΕΠΕΑ Γ. Μπουλμέτη.

Συνέντευξη στον Realfm 97,8

Η χθεσινή συνέντευξη, αναφορικά με τη συνεχιζόμενη δια ζώσης λειτουργίας των Ειδικών Σχολείων,  της Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) Γεωργίας Μπουλμέτη, στην εκπομπή των Νίκου Μπογιόπουλου και Μανώλη Κοττάκη στον Realfm 97,8.

Ακούστε τη συνέντευξη από εδώ https://media.real.gr/filesystem/Multimedia/mp3/10-03-2021_MPOGIOPOYLOS-KOTAKHS_04_id49199.mp3

___________________________

Να υπενθυμίσουμε πως η ΠΟΣΕΕΠΕΑ
Εχει προγραμματίσει απεργιακές κινητοποιήσεις από 04.03.2021 σε περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου για τη συνέχιση της διά ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργία των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.
Επίσης στην σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει
Οι μαθητές και οι εργαζόμενοι

δεν μπορούν να προστατευτούν σε καμία περίπτωση στα ειδικά σχολεία,  ιδιαίτερα λόγω των συνθηκών και των μέτρων προστασίας τα οποία δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε αυτά. Ο κίνδυνος διασποράς λόγω των μεταλλάξεων καθίσταται ιδιαίτερα επικίνδυνος στα Ειδικά σχολεία, στα οποία οι μαθητές δεν μπορούν να εφαρμόσουν σωστή χρήση μάσκας.

Συνάδελφοι μας νοσούν, μαθητές μας νοσούν και βρίσκονται στα νοσοκομεία.

Ο προγραμματισμός για τον εμβολιασμό αργεί δραματικά και δεν θα έχει ξεκινήσει τις επόμενες κρίσιμες εβδομάδες.

Το επιχείρημα περί προστασίας των μαθητών

για ψυχολογικούς λόγους δεν ισχύει, όταν η ίδια η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο μέχρι τώρα για τους μαθητές με αντίστοιχες δυσκολίες, οι οποίοι φοιτούν σε γενικά σχολεία με παράλληλη στήριξη και υποστήριξη από εκπαιδευτικούς, ΕΒΠ και νοσηλευτές. Παιδιά και έφηβοι που φοιτούν σε γενικά σχολεία έχουν υποστεί σοβαρές ψυχολογικές επιπτώσεις λόγω του εγκλεισμού.

Ο εμπαιγμός του Υπουργείου Παιδείας για τις ζωές μας πρέπει να σταματήσει τώρα!

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ έχει κηρύξει απεργία

για τους εργαζόμενους ΕΕΠ ΕΒΠ, καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας για τις περιοχές που επιβάλλεται η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Τρίτη 16/2/2021.

Δείτε επίσης

Νέα μέτρα lockdown έως 16 Μαρτίου: Νέες περιοχές στο “βαθύ κόκκινο”, αλλαγές στα SMS και στις ώρες κυκλοφορίας
ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Προγραμματισμός κινητοποιήσεων για τα ειδικά σχολεία
ΠΟΣΕΕΠΕΑ-Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση: Το Πρόγραμμα στα σχολεία να το αναλάβουν ειδικότητες ΕΕΠ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση