Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συνεργασία Ελλάδος – ΗΠΑ σε θέματα Εκπαίδευσης σε 6 τομείς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνεργασία Ελλάδος και ΗΠΑ σε θέματα Εκπαίδευσης σε 6 τομείς: Η Υπουργός, σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του ΥΠΑΙΘ, συζήτησε τις δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ σε θέματα Εκπαίδευσης.

Συνεργασία Ελλάδος και ΗΠΑ

Συναντήσεις πραγματοποίησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως στη Νέα Υόρκη για την προώθηση συνεργασιών με τις ΗΠΑ στον τομέα της Εκπαίδευσης

Συνεργασία Ελλάδος και ΗΠΑ σε θέματα Εκπαίδευσης σε 6 τομείς

Η Υπουργός, σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του ΥΠΑΙΘ, συζήτησε τις δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ σε θέματα Εκπαίδευσης, και ειδικότερα:

  1. Την εκπόνηση κοινών προγραμμάτων σπουδών μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών πανεπιστημίων.
  2. Τη συμμετοχή αλλοδαπών φοιτητών σε ξενόγλωσσα και σε θερινά προγράμματα στη χώρα μας.
  3. Την ανταλλαγή φοιτητών και ερευνητών.
  4. Τη συμμετοχή της χώρας μας στο κορυφαίο εκπαιδευτικό συνέδριο NAFSA, που προσελκύει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.
  5. Τη διεύρυνση του προγράμματος υποτροφιών Fulbright.
  6. Eλευση στη χώρα μας αντιπροσωπείας αμερικανικών πανεπιστημίων και συνάντησης αρχικά με τη Σύνοδο Πρυτάνεων και εν συνεχεία με επί μέρους Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Οι συναντήσεις της Υπουργού Παιδείας στη Νέα Υόρκη

Αναφορικά με τις συναντήσεις για την προώθηση συνεργασιών με τις ΗΠΑ στον τομέα της Eκπαίδευσης,  η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως:

▪ Επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Columbia και συνάντησε τον επικεφαλής του προγράμματος Ελληνικών Σπουδών, καθηγητή Ιωάννη Μυλωνόπουλο, συνοδευόμενη από τον Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνο Κούτρα.

▪ Συνάντησε τον Προέδρο και Εκτελεστικό Διευθυντή του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Εκπαίδευση (Institute of International Education), κ. Allan Goodman, καθώς και τον Αντιπρόεδρο, ειδικό στις διεθνείς συνεργασίες, κ. Jonah Kokodyniak και την Αντιπρόεδρο για το πρόγραμμα υποτροφιών Fulbright κα. Sarah Ilchman.

▪ Συνάντησε την κα. Megan Francis, Αντιπρύτανη Διεθνών Προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Rutgers, που σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή υλοποιεί στην Ελλάδα το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για μία Νέα Γενιά», που στοχεύει στην ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας των νέων και στον αγροδιατροφικό κλάδο.

▪ Συνάντησε την Υφυπουργό των ΗΠΑ για την Παιδεία και τον Πολιτισμό, κα. Marie Royce.

Δείτε πριν φύγετε

Επίσκεψη Κεραμέως στη Νέα Υόρκη: Οι δύο βασικοί στόχοι

Ομιλία Κεραμέως στον ΟΗΕ για τον ρόλο της εκπαίδευσης στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής

Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως: 278 λιγότεροι εκπαιδευτικοί σε Φορείς φέτος

Σχολικές Επιτροπές: Τροποποιήθηκε η λειτουργία τους | ΦΕΚ

Παρεμβάσεις στις 3 βαθμίδες Εκπαίδευσης: Ομιλία Υπουργού Παιδείας στον ΣΕΒ 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση