Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020

“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συνέχιση πρακτικής για μεταπτυχιακούς φοιτητές ΕΑΕ | Επιστολή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνέχιση πρακτικής για μεταπτυχιακούς φοιτητές ΕΑΕ: Επιστολή – “Παρακαλούμε να εξετάσετε άμεσα το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η διεξαγωγή της πρακτικής άσκησης εξ αποστάσεως, μιας και οι σχολικές μονάδες πλέον στην Ελλάδα συνεχίζουν τη λειτουργία τους με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης”.

Συνέχιση πρακτικής για μεταπτυχιακούς φοιτητές ΕΑΕ

Σύμφωνα με το υπ΄αριθμ. πρωτ. 117/17-03-2020 έγγραφο του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Διγαλάκη Β., με θέμα:

«Οδηγίες ως προς την εφαρμογή της με αρ. πρωτ.Δ1α/ΓΠ.οικ. 16838/10-3-2020 ΚΥΑ (Β΄783) στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σχετικά με την πρακτική άσκηση φοιτητών»,

αναστέλλεται η διεξαγωγή πρακτικής άσκησης τόσο των προπτυχιακών, όσο και των μεταπτυχιακών φοιτητών σε όλους τους φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένης της πρακτικής άσκησης που πραγματοποιείται μέσω του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος ΕΣΠΑ.

Προκειμένου να μην χαθεί το ακαδημαϊκό εξάμηνο και να καταστεί εφικτή η ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης των φοιτητών, είναι αναγκαίο να ληφθεί άμεσα μέριμνα διευθέτησης του συγκεκριμένου ζητήματος από τους αρμόδιους φορείς.

Παρακαλούμε να εξετάσετε άμεσα το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η διεξαγωγή της πρακτικής άσκησης εξ αποστάσεως, μιας και οι σχολικές μονάδες πλέον στην Ελλάδα συνεχίζουν τη λειτουργία τους με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Μεταπτυχιακοί φοιτητές ΕΑΕ

Δείτε σχετικά

Οδηγίες για την πρακτική άσκηση φοιτητών: Εγκύκλιος
Κλειστές εκπαιδευτικές δομές και απαγόρευση αθλητικών εκδηλώσεων | ΦΕΚ

Δείτε επίσης

Παράταση απαγόρευσης λειτουργίας σχολείων έως 10 Μαΐου: Αποφασίσθηκε από την αρμόδια επιτροπή
Υλη πανελλαδικών εξετάσεων 2020: Αναπροσαρμογή λόγω κορονοϊού-Διάψευση φημών από ΥΠΑΙΘ
Υλοποίηση εξ αποστάσεως εκπαίδευσης: Κάλυψη και θεμάτων πέραν των επαναλήψεων, όμως δεν θα αποτελούν διδακτέα ύλη
Προαιρετικά εξ αποστάσεως έως και Μεγάλη Τρίτη 14/4/2020 | Ενημέρωση ΥΠΑΙΘ
Διευκρινίσεις αναγκών σε λάπτοπ και τάμπλετ: Νέο έγγραφο
Υποβολή αναγκών σε λάπτοπ-τάμπλετ: Εγγραφο του Υπουργείου Παιδείας
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση