“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συνήγορος του Πολίτη: Πρόσκληση προς ΚΕΣΥ και ΠΕΚΕΣ σε Ημερίδα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνήγορος του Πολίτη: Ημερίδα με θέμα «Η διαχείριση των ζητημάτων της σχολικής καθημερινότητας και η προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού» με προσκεκλημένα τα ΚΕΣΥ και τα ΠΕΚΕΣ, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019.

Πρόσκληση προς ΠΕΚΕΣ & ΚΕΣΥ σε Ημερίδα του Συνηγόρου του Πολίτη

Αγαπητές κυρίες, Αγαπητοί κύριοι,

Ο Συνήγορος του Πολίτη σας προσκαλεί στην ημερίδα με θέμα:

«Η διαχείριση των ζητημάτων της σχολικής καθημερινότητας και η προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 18 Απριλίου 2019 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι και θα εστιάσει σε εκτεταμένο εύρος ζητημάτων της λειτουργίας των σχολικών μονάδων, αλλά και του ρόλου των νέων εκπαιδευτικών δομών (Περιφερειακών Κέντρων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού και Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης).

Ειδικότερα, στην ημερίδα θα συζητηθούν τα θέματα της σχολικής καθημερινότητας όπως τα αντιλαμβάνεται και διαχειρίζεται η Ανεξάρτητη Αρχή, ενώ θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις από εκπρόσωπο των ΠΕΚΕΣ για τις νέες δομές, του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για το δημοκρατικό σχολείο και τη σχολική συμμετοχή, του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού για τη διάγνωση και διαχείριση περιστατικών κακοποίησης από εκπαιδευτικούς και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων για την ανάγκη σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των παιδιών στα σχολεία.

Περαιτέρω σας θέτουμε υπόψη, ότι στην εκδήλωση θα κληθούν όλα τα ΠΕΚΕΣ και τα ΚΕΣΥ της Αττικής και η συζήτησή μας θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω διαδικτύου (live streaming), προκειμένου να είναι διαθέσιμη για τους εκπαιδευτικούς σε όλη την Ελλάδα.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τη συμμετοχή σας (αριθμός ατόμων ανά δομή) έως την Τετάρτη, 10 Απριλίου.

Συνημμένα θα βρείτε το έντυπο της πρόκλησης και τη φόρμα στην οποία μπορείτε να καταγράψετε τα στοιχεία των συμμετεχόντων από το κάθε ΠΕΚΕΣ και ΚΕΣΥ.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε περαιτέρω διευκρινίσεις.

Σας ευχαριστούμε πολύ.

Με εκτίμηση,

Γραμματεία Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Χαλκοκονδύλη 17 Αθήνα, 104 32

τηλ. 2131306 703-2131306 605

cr@synigoros.gr

Δείτε επίσης

Συνήγορος του Πολίτη: Με παρέμβασή μας νομοθετήθηκε η άδεια ανατροφής αναπληρωτριών από το Υπουργείο Παιδείας

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση