Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συντονιστικό επιτυχόντων ΑΣΕΠ 2008 με παράλειψη συμπερίληψης διορισμού: Να διευθετηθεί το ζήτημα από το ΥΠΑΙΘ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συντονιστικό επιτυχόντων ΑΣΕΠ 2008 με παράλειψη συμπερίληψης διορισμού: Να διευθετηθεί το ζήτημα της παράλειψης συμπερίληψης διορισμού στις 4/9/2019, από το ΥΠΑΙΘ.

Συντονιστικό επιτυχόντων ΑΣΕΠ 2008

Διευθέτηση του ζητήματος των επιτυχόντων εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ 2008, που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη κατά της παράλειψης διορισμού τους, ζητά με σχετικό αίτημά του, το Συντονιστικό της Επιτροπής Επιτυχόντων ΑΣΕΠ 2008 στο Υπουργείο Παιδείας.

Δείτε το Δελτίο Τύπου του  Συντονιστικού της Επιτροπής Επιτυχόντων ΑΣΕΠ 2008 με παράλειψη συμπερίληψης διορισμού

Δελτίο Τύπου

«Το Υπουργείο Παιδείας πρώτα πρέπει να τακτοποιήσει τις νομικές εκκρεμότητες διορισμών του ΑΣΕΠ 2008 και μετά να προχωρήσει σε νέα νομοσχέδια»

Να διευθετηθεί το ζήτημα των επιτυχόντων εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ 2008, που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη κατά της παράλειψης διορισμού τους, ζητά με σχετικό αίτημά του, το Συντονιστικό της Επιτροπής Επιτυχόντων ΑΣΕΠ 2008 στο Υπουργείο Παιδείας.

Με αφορμή τον διορισμό των δικαστικά δικαιωθέντων εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ 2008, τον περασμένο Απρίλιο,το Συντονιστικό κατέθεσε σχετικό υπόμνημα στο Υπουργείο Παιδείας για να εξεταστεί το ζήτημα της παράλειψης συμπερίληψης διορισμού τους στις 4/9/2019. 

Με τον τελευταίο γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ 2008 των εκπαιδευτικών, το Υπουργείο αντί να διορίσει, σύμφωνα με τη σειρά επιτυχίας διοριστέους, προχώρησε σε διορισμούς με ποσόστωση 60% από τον πίνακα επιτυχόντων και 40% από τον πίνακα με προϋπηρεσία.

Παράλληλα, διόρισε και τους λεγόμενους 30μηνιτες χωρίς επιτυχία στο ΑΣΕΠ, καθώς και τους 24μηνιτες με την προϋπόθεση τουλάχιστον της βαθμολογικής βάσης στο διαγωνισμό.

Το 2015 όμως,το ΣτΕ με την απόφαση αρ.527/2015 αποφάνθηκε ότι οι προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών εκτός γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ ήταν αντισυνταγματικές.

Ακολούθως,480 αδιόριστοι εκπαιδευτικοί κινήθηκαν νομικά κατά του Υπουργείου Παιδείας. Με τη δικαίωσή τους το Υπουργείο αναγκάστηκε να προχωρήσει στους διορισμούς, μόνο όσων προσέφυγαν δικαστικά.

Για την εξωδικαστική διευθέτηση του θέματος προχώρησαν – και είναι προς τιμήν τους – σε επερωτήσεις βουλευτές: ο κ. Μ. Χαρακόπουλος & η κα Ζ. Μακρή (Ν.Δ.), ο κ. Κεγκέρογλου και η κα Χ.Κεφαλίδου, τομεάρχης παιδείας του ΚΙΝ.ΑΛ, ο κ. Βελόπουλος (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ) & η κα Σακορράφα (Μερα25).

Ωστόσο το Υπουργείο αποσιωπά την ανισότιμη, άδικη αλλά και «ειδική» μεταχείριση μεταξύ των διορισθέντων και απορριφθέντων, παραβλέποντας τη σειρά επιτυχίας και υψηλής – χαμηλής βαθμολογίας, σε ίδιες όμοιες αποφάσεις.

Τη μεταχείριση αυτή επισημαίνει με επίσημο πόρισμα ο Συνήγορος του Πολίτη, κατόπιν αιτούντων προσφυγέντων, με έγγραφο που απεστάλη στην Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως στις 29/10/2019, προτείνοντας εφικτές λύσεις.

Και βέβαια το Υπουργείο Παιδείας, επιλέγει να αγνοεί ξανά την παραπάνω απόφαση αρ.527/2015 – καταπέλτη του Συμβουλίου της Επικράτειας.

Ομαδικές προσφυγές κατατέθηκαν στο ΔΕΑ (περίπου 1800)επιτυχόντων του ΑΣΕΠ 2008, τον έγκυρο και ισχύοντα νομικά διαγωνισμό μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τους νομικούς εκπροσώπους μας.Το Συντονιστικό των προσφυγέντων απαιτεί την αποκατάσταση της αδικίας, με συμπερίληψη στους προηγούμενους διορισμούς.

  • Επειδή, σύμφωνα, με τα  άρθρα 4 και 103 του Συντάγματος κατοχυρώνεται η αρχή της ισότητας, της ίσης πρόσβασης & η αρχή της αξιοκρατίας στις δημόσιες θέσεις,
  • Επειδή αυτή η κυβέρνηση, υποστήριζε&υποστηρίζει την αρχή της αριστείας, αλλάοφείλει και να το αποδεικνύει,
  • Επειδή οι προσφυγέντες εκπαιδευτικοί αξιολογήθηκαν με επιτυχία από έναν αδιάβλητο διαγωνισμό, και όχι με προσοντολόγιο
  • Επειδή η Υπουργός επιμένει στην καταγραφή των οργανικών κενών θέσεων για να προχωρήσει στους διορισμούς,
  • Επειδή ένας νέος γραπτός διαγωνισμός θα είναι χρονοβόρος αλλά κυρίως εξαιρετικά δαπανηρός, τη στιγμή που το ελληνικό σχολείο βρίθει από τεράστιες εκπαιδευτικές ανάγκες,

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, να τοποθετηθεί επίσημα στο φλέγον ζήτημα και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, για να αποκαταστήσει τις αβλεψίες του παρελθόντος.

Γι’ αυτό ζητάμε από εσάς τη δημοσιοποίηση του θέματος, τη στήριξή σας στο δίκαιο αίτημά μας και την πλήρη ενημέρωση του κοινού, γονέων&μαθητών.

Με εκτίμηση,

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΑΣΕΠ 2008

ΜΕ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ

  __________________

Δείτε επίσης

Αναπληρωτές Ειδικής Φυσικής Αγωγής: Να συζητηθεί εκ νέου το θέμα της κατανομής
Αποκλεισμός κοινών ειδικοτήτων από την Πρωτοβάθμια ΕΑΕ | Ανακοίνωση
Διορισμοί με βάση τα πραγματικά κενά: Ανακοίνωση του Αιρετού ΚΥΣΠΕ Ν. Φασφαλή
Κατανομή 4500 θέσεων Ειδικής Αγωγής: 1.817 Α/θμια – 1.642 Β/θμια – 1.041 ΕΕΠ-ΕΒΠ

__________________

Δείτε ακόμη

Κατανομή διορισμών Ειδικής: Πίνακες και Διάγραμμα | Tου Πάνου Ντούλα
Κατανομή και διορισμοί: Ενημερωτικό σημείωμα Αιρετού Ν. Κορδή

__________________

Πριν φύγετε

 ΣΑΚΕΑ: «Εξαφάνιση» του κλάδου ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών από την Ειδική και Γενική Δευτεροβάθμια
ΕΛΜΕ Ρεθύμνου: Να αποκατασταθεί η αδικία με τους Κοινωνιολόγους
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση