Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συντονιστικό Πολυτέκνων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών: Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συντονιστικό Πολυτέκνων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών: Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό αναφορικά με τον νόμο των διορισμών 4589/2019.

Συντονιστικό Πολυτέκνων Αναπληρωτών

Aνοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κοινοποίησε το Συντονιστικό Πολυτέκνων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών, αναφορικά με τον νόμο των διορισμών 4589/2019.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Αθήνα 17/08/2020

Προς τον αξιότιμο Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη Κυριάκο,

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Είμαστε πολύτεκνοι οικογενειάρχες και έχουμε τη χαρά και την ευλογία να μεγαλώνουμε πολλά παιδιά.

Εδώ και 1,5 χρόνο υφιστάμεθα έναν άνευ προηγουμένου κοινωνικό ρατσισμό, από το Υπ. Παιδείας.

Ξεκίνησε από τον κ. Γαβρόγλου και δυστυχώς συνεχίζεται συστηματικότερα από τη  νυν υπουργό, κ. Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα εφαρμόζει έναν προδήλως αντισυνταγματικό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ (τον οποίο η ίδια καταψήφισε), o οποίος συνιστά μνημείο ρατσισμού και προσωπικής εμπάθειας  κατά των πολυτέκνων!

Τα πρώτα αποτέλεσματά του θα φανούν σε λίγες μέρες, όταν δεν θα επιστρέψουμε στα σχολεία ως εκπαιδευτικοί αλλά θα παραμείνουμε άνεργοι!

Η φτώχεια είναι προ των πυλών και θα χτυπήσει την πόρτα των σπιτιών μας πλήττοντας κατ΄ εξοχήν τα πολλά μας παιδιά!

κ. Πρωθυπουργέ,

Χτυπήσαμε την πόρτα της κ. Κεραμέως  πολλές φορές αυτούς τους 13 μήνες διακυβέρνησής σας! Ζητήσαμε διάλογο, ζητήσαμε μια εξήγηση για την επερχόμενη ανεργία στην οποία μας καταδικάζει!

Δυστυχώς, η Υπουργός πιθανώς θεώρησε ότι τα παιδιά μας και εμείς δεν αξίζουμε 10 λεπτά από τον χρόνο της.

Πλέον, το φάσμα της ανεργίας και της ανέχειας πλανιέται πάνω από τις πολύτεκνες οικογένειές μας.

Γνωρίζοντας ότι έχετε βεβαρημένο πρόγραμμά, αλλά όντας βέβαιοι για την ευαισθησία σας στο θέμα των πολύτεκνων οικογενειών,

ΖΗΤΟΥΜΕ

Να μας δεχθείτε για ακρόαση (μαζί ή χωρίς τα πολλά μας παιδιά), ώστε να σας ενημερώσουμε για το πρόβλημά μας και να βρεθεί μια συνταγματική, ηθική και δίκαιη λύση.

Έπονται Υπογραφές 177 Πολύτεκνων Αναπλ. Εκπαιδευτικών

 Δείτε επίσης

Eπιστολή διαμαρτυρίας τριτέκνων αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ηρακλείου για τα κριτήρια τοποθέτησης
Εγκύκλιος πρόσληψης και τοποθέτησης αναπληρωτών εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ
Αιτήσεις πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών 2020-21: Aπό την Πέμπτη 13/8 έως και την Τρίτη 18/8/2020
Αιτήσεις πρόσληψης αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ 2020-21
Προσωρινή τοποθέτηση νεοδιορισθέντων εκπαιδευτικών: Τι ορίζει η νομοθεσία
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

8 Σχόλια

 1. Μαρία Μήλιου σε

  Αντιδημογραφικη και αντικοινωνική πολιτική από το Υπουργείο Παιδείας.
  Οι ευπαθείς και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες υπό διωγμό!!!

 2. Χρυσή Συντούδη σε

  Καλή επιτυχία.
  Εύχομαι να εισακουστεί το δίκαιο αίτημα σας από τον κ. Πρωθυπουργό. Εκτός από “Άξιος” είναι και Άνθρωπος!!! Άλλωστε προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια, η μητέρα του, η Μαρίκα είχε σταθεί ενεργά στην πολύτεκνη οικογένεια!!! Επομένως μπορεί να αφουγκραστεί την αγωνία σας.
  Στο παρελθόν στήριξαν τους πολυτέκνους και άλλοι πολιτικοί όπως η Μ. Γιαννάκου, ο Ν. Γκεσούλης Γ. Καλός, ο Ά. Σπηλιωτόπουλος κ.α εφαρμόζοντας απλώς το Σύνταγμα της Ελλάδος!!!

  Σας ευχαριστούμε που υπάρχετε και βοηθάτε στο μείζον πρόβλημα της υπογεννητικότητας που μαστίζει την Ελλάδα.
  Είστε “μειονότητα”

  … Από περιέργεια και μόνο… μια ερώτηση…

  Στο σύνολο των υποψηφίων εκπαιδευτικών πόσοι είναι πολύτεκνοι; Είτε αριθμητικά είτε ποσοστιαία.

 3. Π.Ε. σε

  Καλό θα ήταν άμεσα να αρθεί αυτή η αδικία σε βάρος των πολυτέκνων αναπληρωτών εκπαιδευτικών!

 4. Π.Ε. σε

  Καλό θα ήταν άμεσα να αρθεί αυτή η αδικία σε βάρος των πολυτέκνων αναπληρωτών εκπαιδευτικών και να συνταχθεί το υπουργείο Παιδείας με όσα προβλέπει το Σύνταγμα.

  • Χ.Ν. σε

   Επιτέλους ας ακουστεί και η φωνή των πολυτέκνων αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ας γίνει η αρχή για να επιστρέψουν στα σχολεία,τα οποία τόσα χρόνια υπηρετούν με ήθος.

 5. Χ.Ν. σε

  Επιτέλους ας ακουστεί και η φωνή των πολυτέκνων αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ας γίνει η αρχή για να επιστρέψουν στα σχολεία,τα οποία τόσα χρόνια υπηρετούν με ήθος.

 6. Μ.Τ. σε

  Πώς γίνεται να εφαρμόζει πιστά αυτό που καταψήφισε η κ.Υπουργός; Ειδικά όταν αυτό είναι αντίθετο με το Σύνταγμα. Ας μας απαντήσει η κ.Υπουργός Παιδείας.

 7. Βεργιός Ελευθέριος σε

  Οι πολύτεκνοι τα τελευταία χρόνια ελέω μνημονίων έχουν βιώσει την απόλυτη απαξίωση από το κράτος.& τώρα που πέρασαν τα μνημόνια & δεν υπάρχει επίσημη αιτία για τον παραγκωνισμό μας αντί να εφαρμοστεί το Σύνταγμα το οποίο προβλέπει ρητά ότι οι πολύτεκνοι τυγχάνουν ειδικής μέριμνας από το κράτος το ίδιο που υπερασπίζεται το Σύνταγμα & καταψήφισε τον νόμο Γαβρόγλου,το ίδιο τον υπερασπίζεται.Τι ισονομία είναι αυτή απέναντι στους πολίτες που προσφέρουν στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας;& κάτι άλλο.Πρέπει να επαναφερθεί η ισόβια σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας.Εκείνης ιδίως της εργαζόμενης που είναι στύλος στην οικογένειά της με σκοπό να μεγαλώσει & να παραδώσει καλούς ανθρώπους στην κοινωνία.Ας μην εθελοτυφλεί άλλο το κράτος.Θέλιυμε δικαιοσύνη!

Γράψτε μία απάντηση