Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σύψας για σχολεία: Aυτή η στιγμή είναι η κατάλληλη να ανοίξουν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σύψας για σχολεία: Aυτή η στιγμή είναι η κατάλληλη να ανοίξουν υπό την έννοια ότι τώρα έχει ζέστη, έχουμε τα παράθυρα ανοιχτά, έχουμε πολύ χαμηλή επιδημία στην κοινότητα

Σύψας για σχολεία

Ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό κος Νίκος Σύψας μίλησε στην εκπομπή του ΟΠΕΝ “Τώρα ό,τι συμβαίνει” για το τεστ του καλοκαιριού με τον τουρισμό και τον κορονοϊό, για τον κίνδυνο για δεύτερο κύμα πανδημίας από το Φθινόπωρο, αλλά και για την επαναλειτουργία των Δημοτικών σχολείων.

Αναφορικά με τα σχολεία απάντησε σε δυο ερωτήσεις των Δημοσιογράφων της εκπομπής.

Ερώτηση Δημοσιογράφου

Δημοτικά σχολεία, Νηπιαγωγεία, Παιδικοί Σταθμοί, ν ανοίξουν;

Απάντηση κου Σύψα

Υπάρχει αύριο (Κυριακή 24.05) μια σύσκεψη της Επιτροπής η οποία θα κάνει την οριστική σύσταση προς την πολιτική ηγεσία. Αύριο θα γνωρίζουμε ποια θα είναι η απόφαση της επιτροπής μας.

Ερώτηση Δημοσιογράφου

Εσείς θεωρείτε ότι πρέπει ν ανοίξουν;

Απάντηση κου Σύψα

Η προσωπική μου άποψη, η οποία δεν αφορά στην επιτροπή ούτε στην πολιτεία, είναι πως αυτή η στιγμή είναι η κατάλληλη να ανοίξουν τα σχολεία υπό την έννοια ότι τώρα έχει ζέστη, έχουμε τα παράθυρα ανοιχτά, έχουμε πολύ χαμηλή επιδημία στην κοινότητα.

Είναι ο κατάλληλος χρόνος να μάθουμε και εμείς και μαθητές και οι δάσκαλοι πως θα λειτουργήσουμε καλύτερα και τώρα αλλά και τον Σεπτέμβριο.

Δείτε στο video από το 12:28 λεπτό την αναφορά στα σχολεία

 Δείτε επίσης

Τρόπος επαναλειτουργίας ΚΔΗΦ-ΚΔΑΠμεΑ: O Δ/ντής του φορέα, με την επιστημονική ομάδα, δύναται να αποφασίζει
Ζαχαράκη-ειδικά σχολεία στη Βουλή: Αναμένουμε την απάντηση της επιτροπής
Τσιόδρας-ειδικά σχολεία: Θα επαναλειτουργήσουν αν αποφασισθεί κάτι τέτοιο για τα Δημοτικά
Παιδιά με αναπηρίες και κορονοϊός: Βρέθηκαν σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση την περίοδο της πανδημίας

Πριν φύγετε

Αιτήματα συνάντησης με ΕΟΔΥ από ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΔΟΕ
Aδεια ειδικού σκοπού σε μονογονείς & γονείς εκπαιδευτικούς: Ερώτηση στη Βουλή
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση