Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σύψας στον ΑΝΤ1: Κυλιόμενα lockdown μέχρι την Ανοιξη-Καλά Χριστούγεννα το 2021

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σύψας στον ΑΝΤ1: Κυλιόμενα lockdown μέχρι την Ανοιξη-Καλά Χριστούγεννα το 2021-Τι είπε για την άρση των περιορισμών-το ενδεχόμενο 3ο κύμα πανδημίας-το εμβόλιο που αναμένεται.

Σύψας στον ΑΝΤ1

Στον ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη μίλησε ο Καθηγητής λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κος Νικόλαος Σύψας αναφορικά με την πορεία της πανδημίας κορονοϊού.

Συγκεκριμένα μίλησε
Για την άρση των περιορισμών
 • Εχουμε μια επιπέδωση της επιδημίας η οποία κρατά 5 ημέρες ήδη, αναφορικά με τον αριθμό των κρουσμάτων.
 • Εφόσον τι επόμενες ημέρες τα κρούσματα πέσουν κάτω από 1.000 ή και 500 ιδανικά, θα χρειασθεί να περάσουν άλλες 1 ή 2 εβδομάδες, κατά τις οποίες η επιδημία θα παράγει διασωληνώσεις και δυστυχώς θύματα.
 • Οταν περάσει αυτή η περίοδος θα μπορούμε να μιλήσουμε για άρση μέτρων
 • Το κρίσιμο μέγεθος για την άρση των περιορισμών είναι το σύστημα υγείας να μην πιέζεται τόσο πολύ. Η κάλυψη των κλινών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας να είναι κάτω από 70 ή 60%.
 • Την ημερομηνία 30 Νοεμβρίου θα πρέπει να την ξεχάσουμε. Μιλάμε για Δεκέμβριο με οριακά τα νούμερα για να φτάσουμε στις γιορτές.
 • Αυτό είναι το καλό σενάριο.
Για το ενδεχόμενο 3ου κύματος κορονοϊού
 • Οταν θα “ξανανοίξει” με το καλό η οικονομία και η κοινωνία θα γίνει πλέον πάρα πολύ ελεγχόμενο και με πολύ μεγάλη επιτήρηση
 • Πλέον δεν θα περιμένουμε να επανακάμψει σε μια πολύ έντονη ανοδική πορεία για να ξαναπάρουμε μέτρα και να ξανακλείσουμε την κοινωνία.
 • Το πάθημα που είχαμε τον Οκτώβριο θα μας γίνει μάθημα για τα επόμενα βήματα.
 • Μέχρι και την Ανοιξη αυτή η κατάσταση του μερικού ανοίγματος της οικονομίας και της κοινωνίας θα συνοδεύεται με νέα μέτρα εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο και θα πάμε σ αυτό που λέγεται κυλιόμενο lockdown. Αυτό είναι μια προσωπική μου άποψη που πιστεύω πως θα ισχύσει.
Για το εμβόλιο κορονοϊού
 • Αν θα έρθει, αυτό θα γίνει στα μέσα Ιανουαρίου.
 • Αν αρχίσουμε να εμβολιαζόμαστε και εγώ θα εμβολιασθώ πρώτος-πρώτος, θα κάνουμε αντισώματα μετά από ένα μήνα.
 • Για να κάνουμε ανοσία με τουλάχιστον το 70% του πληθυσμού, δηλαδή 7.000.000 άνθρωποι, κατά την προσωπική μου άποψη. Νομίζω ότι θα φάμε όλο το 2021 στον εμβολιασμό.
 • Ετσι θα πάμε τον Νοέμβριο του 2021 με ένα πολύ καλό ποσοστό εμβολιασμού, ώστε να μην έχουμε τρίτο κύμα και να τελειώσει εκεί η ιστορία και να έχουμε καλά Χριστούγεννα το 2021.

Δείτε επίσης

Νίκη Κεραμέως για άνοιγμα σχολείων-καταγγελίες διανομής tablet-μαθητές στο καφενείο Πεύκης Ηλείας
ΠΟΣΕΕΠΕΑ-Ειδικά σχολεία και τμήματα που αναστέλλεται η λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων covid-19
ΠΟΣΕΕΠΕΑ-Ειδικά σχολεία: Ψήφισμα για την μη αναστολή λειτουργίας τους
Κλείστε τώρα τα ειδικά σχολεία: Του Σεραφείμ Λάππα, Σχολικού Νοσηλευτή
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση