“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συρρίκνωση, αναστολή και κατάργηση: H πολιτική της ΝΔ για τα ΑΕΙ – Συνέντευξη της Μ. Τζούφη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συρρίκνωση, αναστολή και κατάργηση: H πολιτική της ΝΔ για τα ΑΕΙ – Συνέντευξη στην εκπομπή «Τι λέει ο νόμος» του καναλιού της Βουλής της Αναπληρώτριας Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπης Τζούφη.

Συρρίκνωση, αναστολή και κατάργηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μ. Τζούφη: η πολιτική της κυβέρνησης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι η συρρίκνωση, η αναστολή και η κατάργηση

Tο video της συνέντευξης

«Η κυβέρνηση ανοίγει την πόρτα στα ιδιωτικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εκπαίδευσης και δε διστάζει να παρακάμψει το Σύνταγμα και το άρθρο 16», τόνισε η Μερόπη Τζούφη στην εκπομπή «Τι λέει ο νόμος» του καναλιού της Βουλής.

Η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως:

«τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των ελληνικών πανεπιστημίων είναι αρκετά ικανοποιητικά, δεδομένης της χρόνιας υποχρηματοδότησης», ενώ τόνισε πως:

«η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε να θωρακίσει τα ΑΕΙ απέναντι στις σύγχρονες ακαδημαϊκές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις, με σεβασμό στη γνώμη των ιδρυμάτων και της ακαδημαϊκής κοινότητας».

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε πως

«η πολιτική της κυβέρνησης για την τριτοβάθμια είναι η συρρίκνωση, η αναστολή και η κατάργηση. Αναστολή των Διετών Προγραμμάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για αποφοίτους των ΕΠΑΛ, κατάργηση της Νομικής Σχολής στην Πάτρα, κατάργηση του πανεπιστημιακού Ασύλου, αναστολή των 37 νέων τμημάτων, μείωση της χρηματοδότησης κατά 20% και αξιολόγηση με ανταποδοτικά και ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια».

Oσον αφορά το επίμαχο άρθρο 50, το οποίο υποβαθμίζει τα πτυχία των ελληνικών πανεπιστημίων και τα εξισώνει με τους τίτλους σπουδών των ιδιωτικών κολεγίων, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως

«η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως παραπλάνησε την Βουλή, απέκρυψε αλληλογραφία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και κρύφτηκε πίσω από το Ενωσιακό Δίκαιο ώστε να ικανοποιήσει βιαστικά τα αιτήματα των κολεγιαρχών, στρέφοντας το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας απέναντί της».

 Δείτε επίσης

ΣΚΑΙ: Συνέντευξη Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως
Εθνική Βιβλιοθήκη: Επίσκεψη Υπουργού Παιδείας στο ΚΠΙΣΝ
Σύγκλητος ΑΠΘ: 4 προτάσεις προς το ΥΠΑΙΘ για ισότιμη αντιμετώπιση των αποφοίτων
Νομοσχέδιο Παιδείας: Οπως ψηφίσθηκε με τις διατάξεις για Κολέγια, κυρώσεις και τοποθετήσεις διορισμών κ.α
Γρίπη: Oδηγίες πρόληψης κατά της διασποράς της στις Σχολικές Μονάδες
Επιμόρφωση Β2 επιπέδου ΤΠΕ: Αποτελέσματα Κλήρωσης Α’ Φάσης και Εναρξη Β’ Φάσης Υποβολής Αιτήσεων
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση