Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συζήτηση για άδειες ανατροφής και επαναλειτουργία εκπ/κών δομών, στη Βουλή | Live στις 18:00

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συζήτηση για άδειες ανατροφής νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών και Εισηγήσεις επιτροπών εμπειρογνωμόνων για την επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της χώρας.

Συζήτηση για άδειες ανατροφής και επαναλειτουργία εκπ/κών δομών

Δυο Επίκαιρες Ερωτήσεις, αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι προγραμματισμένες να συζητηθούν σήμερα Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020, στις 18:00 στη Βουλή.

Α. Η με αριθμό 36/9-10-2020 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α΄ Αθηνών του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα «Εισηγήσεις επιτροπών εμπειρογνωμόνων για την επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της χώρας».

και

Β. Η με αριθμό 46/12-10-2020 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Ιωάννη Δελή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Άδικη η εξαίρεση των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών από τις άδειες ανατροφής».

_________________

Στην Ερώτηση Α, ο κος Χριστόφορος Βερναρδάκης απευθύνει προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ν.Κεραμέως τα παρακάτω ερωτήματα:

1. Ποιο είναι το περιεχόμενο των εισηγήσεων από τις αρμόδιες επιστημονικές επιτροπές προς το Υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολικών δομών;

2. Ποια είναι η εισήγηση των ειδικών για την τήρηση ασφαλούς ορίου αποστάσεων μεταξύ των μαθητών μέσα στις τάξεις;

_________________

Στην Ερώτηση Β, ο κος Ιωάννης Δελής απευθύνει προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων τα παρακάτω ερωτήματα:

1. Τι μέτρα προτίθεται να πάρει για να δοθεί η 9μηνη άδεια ανατροφής στους νεοδιόριστους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, σε όσους έχουν παιδιά έως 4 ετών.

2. Τι μέτρα προτίθεται να πάρει για να δίνεται η 9μηνή άδεια ανατροφής και στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

3. Τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

_________________

Η συζήτηση ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ αρμοδιότητας ΥΠΑΙΘ στη Βουλή περατώθηκε

_________________

Τι απάντησε η Υπουργός ΠΑΙΘ στα πλαίσια Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή του ΚΚΕ κου Ιωάννη Δελή, για την άδεια ανατροφής νεοδιόριστων – Δείτε εδώ

 

Δείτε επίσης

Εγγραφο Υπουργείου Εσωτερικών για άδειες ανατροφής: Ζητά τις απόψεις του Υπ. Παιδείας για να διευθετηθεί το ζήτημα
Αδεια ανατροφής σε νεοδιόριστο εκπαιδευτικό-ΕΕΠ-ΕΒΠ | Εγγραφο
Νομικό πλαίσιο ωραρίου-περικοπής αποδοχών απεργίας-εξ αποστάσεως εκπαίδευσης | Εγκύκλιος
Γνωμοδοτικό σημείωμα ΑΔΕΔΥ προς ΟΛΜΕ για Εγκύκλιο της Γ.Γ. Υπουργείου Παιδείας
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση