Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συζήτηση στη Βουλή για το ΕΝΕΕΓΥΛ Περιστερίου: Ζητάει βοήθεια απέναντι στον κορονοϊό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συζήτηση στη Βουλή για το ΕΝΕΕΓΥΛ Περιστερίου: Ζητάει βοήθεια απέναντι στον κορονοϊό – Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Συζήτηση στη Βουλή για το ΕΝΕΕΓΥΛ Περιστερίου

Η με αριθμό 207/30-11-2020 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β2’ Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25 κου Κρίτωνα Αρσένη προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: “Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Περιστερίου ζητάει βοήθεια απέναντι στον κορονοϊό“, είναι προγραμματισμένη να συζητηθεί σήμερα Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στις 15:00, στη Βουλή, σύμφωνα με το Δελτίο Επίκαιρων Ερωτήσεων του Κοινοβουλίου.

Ο Βουλευτής του ΜέΡΑ25

αναφέρει τις ανάγκες του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Περιστερίου (ΕΝΕΕΓΥΛ), το οποίο ζητά να μπορέσει να λειτουργήσει με ασφάλεια για όλους του μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, απέναντι στην πανδημία κορονοϊού και ρωτά τι μέτρα θα πάρει το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να είναι ασφαλές το σχολικό περιβάλλον για όλους.

Δείτε
Τι απάντησε η Υφυπουργός Παιδείας κα Σ. Ζαχαράκη στη Βουλή

___________________

Επίσης

θα συζητηθεί και άλλη μια Ερώτηση αρμοδιότητας ΥΠΑΙΘ, η με αριθμό 196/24-11-2020 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κου Γιάννη Δελή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων,  με θέμα: “Τα μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού  (ΔΕΠ)  του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής”.

__________________________

Το especial.gr είχε συνδεθεί με τη Βουλή για την παρακολούθηση της συζήτησης

__________________________

Δείτε αναλυτικά την Ερώτηση του κου Κρίτωνα Αρσένη
Θέμα: “Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Περιστερίου ζητάει βοήθεια απέναντι στον κορονοϊό”

Στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Περιστερίου (ΕΝΕΕΓΥΛ) ο Σύλλογος διδασκόντων, ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και ο προϊστάμενος του σχολείου με συστηματικό τρόπο, από το Σεπτέμβριο, ακολουθώντας υπηρεσιακούς και μη δρόμους, έχουν ενημερώσει για τις ανάγκες της μονάδας προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει με ασφάλεια για όλους του μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Με γνώμονα

την κατακλείδα της τελευταίας επιστολής του συλλόγου διδασκόντων, ότι “Τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά και οι μαθητές/τριες να βρίσκονται σ έναν φροντιστικό, οργανωμένο, δημοκρατικό, παιδαγωγικό και ασφαλή χώρο”, έχουν ζητήσει νοσηλευτικό προσωπικό, εκπαιδευτικό προσωπικό, περισσότερες αίθουσες, περισσότερα δρομολόγια στο σχολικό λεωφορείο, τεκμηριώνοντας το γιατί και στηριζόμενοι/ες στα όσα προβλέπονται από το νόμο.

Το Υπουργείο αλλά και η αρμόδια Διεύθυνση ολιγώρησαν και αγνόησαν τις αιτήσεις.

Η Διεύθυνση του σχολείου,

έχοντας εξαντλήσει κάθε άλλο δρόμο, απέστειλε έγγραφο προς τη Δ/νση Υγείας της Περιφέρειας Αττικής, ζητώντας να πράξει τα δέοντα, ανάμεσα στα υπόλοιπα να διαθέσει έναν γιατρό εργασίας προκειμένου να δώσει τις κατάλληλες οδηγίες στους εκπαιδευτικούς, καθώς τα πρωτόκολλα οφείλουν να εξειδικεύονται για κάθε μονάδα, ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες της, αν θέλουμε να είναι αποτελεσματικά.

Η Περιφέρεια Αττικής

διαβίβασε το έγγραφο σε ΕΟΔΥ, Δευτεροβάθμια και Δ/νση Υγειονομικού Ελέγχου, και φαίνεται πως κάπως απέδωσε η πίεση αυτή, αφού για πρώτη φορά από το Σεπτέμβριο υπήρξε επικοινωνία του ΕΟΔΥ με το σχολείο και η Δευτεροβάθμια δεσμεύτηκε προφορικά ότι θα διαθέσει νοσηλεύτρια από το διπλανό σχολείο.

Ετσι την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε τη διοίκηση του σχολείου ότι θα αποστείλει κλιμάκιο για να κάνει μία φορά τεστ στους εκπαιδευτικούς, στις 4 Δεκεμβρίου, και όχι στους μαθητές/τριες.

Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου είχαμε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε μαθητή.

Ερωτάται η κα Υπουργός

-Τι μέτρα θα πάρει το Υπουργείο, προκειμένου να είναι ασφαλές το σχολικό περιβάλλον για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς;

Δείτε σχετικά

Επισφαλείς συνθήκες εργασίας: Επιστολή Συλλόγου Διδασκόντων ΕΝΕΕΓΥΛ Περιστερίου

Δείτε επίσης

Συνέχιση λειτουργίας ειδικών σχολείων με ποια μέτρα και ποια σταθμά; Επιστολή 1.369 εργαζομένων
Παράσταση διαμαρτυρίας ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας στις 9.12 για τα ειδικά σχολεία
Ειδικά σχολεία Κεντρικής Μακεδονίας: Να κλείσουν και να ανοίξουν με μέτρα ασφαλείας 8 Γενάρη | Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων & Κηδεμόνων Περιφ. Κ. Μακεδονίας
1ο ΕΝΕΕΓΥΛ Ανατολικής Θεσσαλονίκης: Ψήφισμα Διδασκόντων, ΕΕΠ, ΕΒΠ για άμεση αναστολή λειτουργίας του σχολείου
Εργαζόμενοι ειδικών σχολείων Θεσσαλονίκης: Αμεση αναστολή λειτουργίας των ΣΜΕΑΕ

Πριν φύγετε

ΕΝΕΕΓΥΛ Αγίου Δημητρίου: Ψήφισμα εκπαιδευτικών για ασφαλή ειδικά σχολεία
Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ Ειδικών σχολείων του Αιγάλεω για τη μη λήψη επιπλέον μέτρων
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση