Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σχέδιο για τη σχολική βία επεξεργάζεται το Υπουργείο Παιδείας-Σε συνεργασία και με άλλα Υπουργεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σχέδιο για τη σχολική βία επεξεργάζεται το Υπουργείο Παιδείας: Σε συνεργασία και με άλλα Υπουργεία-Θα διαπερνά όλη τη σχολική κοινότητα, από τη σχολική μονάδα μέχρι την Περιφέρεια.

Σχέδιο για τη σχολική βία

Για σχέδιο που θα διαπερνά όλη τη σχολική κοινότητα, από τη σχολική μονάδα μέχρι την Περιφέρεια, με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σχολικής βίας, το οποίο επεξεργάζεται το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, μίλησε στην εκπομπή “Επικαιρότητα” της Λίας Λάππα στο κανάλι “Ελλάδα 24”, ο  Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης & Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κος Αλέξανδρος Κόπτσης.

Συγκεκριμένα ο Γ. Γ του ΥΠΑΙΘ είπε:

Ετοιμάζουμε ένα σχέδιο το οποίο θα διαπερνά όλη τη σχολική κοινότητα, από τη σχολική μονάδα  μέχρι την Περιφέρεια με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σχολικής βίας, σε συνεργασία και με άλλα Υπουργεία. Είναι ένα σχέδιο το οποίο μελετάμε εδώ και πολλούς μήνες και θέλουμε να είναι κάτι εμπεριστατωμένο, κάτι το οποίο θα έχει βάσεις στέρεες και το οποίο θα μείνει, γιατί η βία είναι διαχρονικό θέμα και δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε αποσπασματικά”.

Ο Γ.Γ ΥΠΑΙΘ δεν θέλησε να προχωρήσει σε περαιτέρω λεπτομέρειες του σχεδίου, λέγοντας πως σύντομα θα το παρουσιάσει στην εκπαιδευτική κοινότητα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως.

Δείτε τι είπε ο κος Κόπτσης για τη σχολική βία στο σχετικό video από το 31 και 10 λεπτό

Δείτε επίσης

Κόπτσης-κατανομή διορισμών: Η Υπουργός δεν έχει πει ακόμη το τελικό “ok” για κάποιους-Τι είπε για οργανικές θέσεις και ΕΑΕ 

Κόπτσης-Ολοκλήρωση διορισμών τέλη Ιουλίου, αρχές Αυγούστου-30.08 οι αναπληρωτές στα σχολεία-Βάσεις έως 20.07 

Ανακοίνωση μόνιμων διορισμών από το Υπουργείο Παιδείας: 8.586 σύνολο 

Πρόεδρος ΑΣΕΠ για πίνακες ειδικής αγωγής: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μη φτάσουμε στο τέλος Αυγούστου 

Κεραμέως-γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Εξετάζεται για προσεχείς προσλήψεις και διορισμούς 

Βουλή-Διατάξεις: Αύξηση ποσού για πρόσληψη αναπληρωτών-επιμίσθιο Συντον. εξωτερικού-εκλογές πρυτανικών αρχών 

Ερώτηση στη Βουλή για νέους πίνακες Γενικής Αγωγής, προς την Υπουργό Παιδείας

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση