Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σχέδιο νόμου συστήματος προσλήψεων Δημοσίου: Σημειώσεις για την αλλαγή κριτηρίων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σχέδιο νόμου συστήματος προσλήψεων Δημοσίου: Σημειώσεις για την αλλαγή κριτηρίων ως προς την πρόσληψη τακτικού προσωπικού στο Δημόσιο – Του Μιχαήλ Βολκίδη, Οργανωτικού Γραμματέα ΠΟΣΕΕΠΕΑ.

Σχέδιο νόμου συστήματος προσλήψεων
Σημειώσεις επί του σχεδίου νόμου για την αλλαγή κριτηρίων ως προς της πρόσληψη τακτικού προσωπικού στο Δημόσιο

(Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.)–Αξιοκρατία στον δημόσιο τομέα)

  • Δεν θα μοριοδοτείται καθόλου (0) η εργασιακή εμπειρία (Άρθρο 11) .
  • Ουσιαστικά καταργούνται τα λεγόμενα ”ακαδημαϊκά” κριτήρια : γλώσσες , Η/Υ , εξειδικεύσεις , μεταπτυχιακά κλπ (εκτός και εάν κάποιος θεωρεί ως μοριοδότηση το 2 στα 100 που προβλέπετε για το μεταπτυχιακό ή οποία και ισούται με δύο τυχαίες απαντήσεις στα τέστ πολλαπλών επιλογών που προτείνονται ως κριτήριο! για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού μεταξύ άλλων) .
  • Υπονομεύεται το βασικό πτυχίο με την εισαγωγή : συνέντευξης!!, τεστ ”δεξιοτήτων” και γραπτών εξετάσεων ( πάλι χρόνος και χρήμα ) .
  • Όσον αφορά τα τεστ ”δεξιοτήτων” στο σχέδιο νόμου δεν ορίζεται ποια θα είναι αυτά ….δημιουργική ασάφεια.
  • Στο Άρθρο 9 του υπο διαβούλευση νομόσχεδιου προβλέπεται συνέντευξη για θέσεις , αντικείμενο των οποίων σχετίζεται με την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής! Τόσο αόριστο και ασαφές όσο χρειάζεται για να χρησιμοποιηθεί κατά το δοκούν.
  • Ο τίτλος δεν έχει σχέση με τον σκοπό και επομένως και με το περιεχόμενο, κατά την γνώμη μου.
  • Το παρόν σχέδιο νόμου στην παρούσα φάση δεν φαίνεται να συμπεριλαμβάνει τους υπό δικαιοδοσία του ΥΠΑΙΘ εργαζομένους( Άρθρο 7 ,2.β. ) και (Ανάλυση συνεπειών ρύθμισης Ασεπ).

Link δημόσιας διαβούλευσης ή οποία θα διαρκέσει έως Δευτέρα 30/11: ΕΔΩ

Μιχαήλ Βολκίδης

Οργανωτικός Γραμματέας ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Δείτε σχετικά

Διαβούλευση νομοσχεδίου ΑΣΕΠ για προσλήψεις στο Δημόσιο: Εως 30 Νοεμβρίου 2020

Δείτε επίσης

Λειτουργία Δημοσίου 13.11.2020: Αδειες Ειδικού Σκοπού-Αλλαγή ωραρίου γονέων με τέκνα κλειστών σχολείων-Τηλεργασία
Αδεια ειδικού σκοπού-Υπουργείο Παιδείας | Εφαρμοστική εγκύκλιος 18.11.2020
Ομάδες αυξημένου κινδύνου για κορονοϊό | Καθορισμός σε ΦΕΚ
Αδεια ειδικού σκοπού-Διευκόλυνση γονέων: Εφαρμοστική Εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας

Πριν φύγετε

 Εξ αποστάσεως υποστήριξη από ΕΕΠ-ΕΒΠ: Mαθητών/τριών, γονέων και εκπαιδευτικών | Οδηγίες
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

2 Σχόλια

  1. Βαγγελης Φούκας σε

    Καλημερα κ.Βουγια. Το νεο συστημα διορισμων του ΑΣΕΠ , που θα εφαρμοστει απο το 22 , θα περιλαμβανει και τους εκπαιδευτικους ; Επισημα, λεγεται οτι δεν αφορα τους εκπαιδευτικους. Ξερετε κατι νεοτερο ; Ειναι κριμα να εχουμε ξοδεψει ενα καρο χρηματα για μετακινησεις, ακαδημαικα προσοντα κτλ και να μην μετρησει τιποτα στο τελος. Ή να μετρησουν ελαχιστα.

Γράψτε μία απάντηση