Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σχετικά με εγκατάσταση συστήματος βιντεοεπιτήρησης σε Δημοτικό σχολείο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σχετικά με εγκατάσταση συστήματος βιντεοεπιτήρησης σε Δημοτικό σχολείο: Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Αλέξανδρος Δελμούζος”.

Σχετικά με εγκατάσταση συστήματος βιντεοεπιτήρησης

ΠΑΛΛΗΝΗ: 20/1/2021

Α.Π. : 106

Όχι στην εγκατάσταση συστήματος  βιντεοεπιτήρησης στο 1ο  Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης και σε όλες τις σχολικές μονάδες από τον Δήμο

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αλέξανδρος Δελμούζος» λαμβάνοντας υπόψη:

  • Τη πάγια-αρνητική- θέση του για την τοποθέτηση καμερών στα σχολεία από τους Δήμους
  • Την πρόθεση του Δήμου Παλλήνης να τοποθετήσει αιφνιδιαστικά σύστημα βιντεοεπιτήρησης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης, χωρίς προηγουμένως να έχει προηγηθεί κανένας διάλογος με εκπαιδευτικούς και γονείς, αναθέτοντας τον έλεγχο των καμερών σε ιδιωτική εταιρία ασφαλείας!
  • Την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου σύμφωνα με την οποία οι εκπαιδευτικοί αρνούνται αιτιολογημένα την τοποθέτηση καμερών στο σχολείο τους.
Καλεί τον Δήμαρχο Παλλήνης

να μην εγκαταστήσει κάμερες ούτε στο 1ο Δημοτικό ούτε σε κανένα άλλο σχολείο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής μας.

Ως εκπαιδευτικοί,

θεωρούμε πως η ψυχική υγεία των μαθητών πλήττεται βάναυσα με τις κάμερες. Εκτός όλων των άλλων, υπάρχει ο κίνδυνος να περιορισθεί η ανάπτυξη της έννοιας της ελευθερίας τους, εάν πιστέψουν από μικρή ηλικία ότι είναι φυσιολογικό να παρακολουθούνται μέσω καμερών.

Ακόμη λειτουργεί ανασταλτικά και κατασταλτικά στην ελευθερία κινήσεων του μαθητή, επιδρά αρνητικά στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους, προσβάλλοντας βάναυσα την προσωπική τους αξιοπρέπεια αναιρώντας τον παιδαγωγικό ρόλο του σχολείου.

Επιπλέον εισάγει έναν ανώνυμο  σιωπηρό και  ανεξέλεγκτο παράγοντα στους σχολικούς χώρους.

Προτείνουμε ο Δήμος

 να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια για την πρόσληψη προσωπικού φύλαξης του σχολείου για την ασφάλεια των μαθητών και για την προστασία των σχολικών χώρων κάτι που δεν επηρεάζει τον ψυχισμό των μαθητών μας.

Είμαστε υπέρ του ανοιχτού σχολείου στην τοπική κοινωνία. Οι προαύλιοι χώροι των σχολείων πρέπει να γίνουν τα απογεύματα το “στέκι της γειτονιάς”, ώστε να γίνουν τόποι συνάντησης των παιδιών πραγματοποιώντας δράσεις που τα ενδιαφέρουν ή ακόμη απλά να συνυπάρχουν με τους δικούς τους τρόπους.

Σε κάθε περίπτωση

εάν ο Δήμος προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασής του,  χωρίς ούτε καν το σχολικό συμβούλιο του σχολείου να συνεδριάσει για το θέμα,  το Δ.Σ. του Συλλόγου δεσμεύεται ότι θα εξαντλήσει κάθε συνδικαλιστικό και νομικό μέσο κατά της απόφασης αυτής η οποία να σημειώσουμε ότι λήφθηκε χωρίς κανένα διάλογο με γονείς και εκπαιδευτικούς, τη στιγμή, μάλιστα, που ο Δήμος Παλλήνης είναι ο μοναδικός Δήμος που αρνείται τη συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

ΕΞΩ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ο Πρόεδρος                                                                        Ο  Γεν. Γραμματέας

Kων/νος     Βερέτσος                                                          Σάββας  Σεχίδης

 Δείτε επίσης

Εγκύκλιος Τριών Ιεραρχών: Εορταστικές εκδηλώσεις Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021
Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων εκπαιδευτικών στην Ενισχυτική Διδασκαλία για το 2020-2021
Αξιολόγηση σχολικών μονάδων | ΦΕΚ
 ΠΟΥ-σχολεία και κορονοϊός: Πότε να κλείνουν;-Είναι εστίες μόλυνσης;-Κίνδυνοι για τους εκπαιδευτικούς;

Δείτε ακόμη

Διαχείριση κρούσματος-πρωτόκολλο αναστολής λειτουργίας σχολείου | Νέες οδηγίες
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση