Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σχετικά με την επικαιροποίηση φακέλων αναπληρωτών για την κατάρτιση πινάκων ΑΣΕΠ για την Ειδική Αγωγή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σχετικά με την επικαιροποίηση φακέλων αναπληρωτών για την κατάρτιση αξιολογικών πινάκων ΑΣΕΠ για την Ειδική Αγωγή – Ενημέρωση από τη Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγια.

Ενημέρωση

Από τη Γ. Μπουλμέτη και τον Β. Βούγια

Σύμφωνα με σημερινή ενημέρωσή μας από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και αναφορικά με την επικαιροποίηση των φακέλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και των μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), προκειμένου οι απαραίτητες πληροφορίες να είναι διαθέσιμες κατά την κατάρτιση των προσωρινών αξιολογικών πινάκων υποψηφίων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), επισημαίνουμε τα εξής:

1. Οπως και στην προηγούμενη διαδικασία της κατάρτισης Αξιολογικών Πινάκων το 2019 έτσι και τώρα, μετά την έκδοση των Προκηρύξεων του ΑΣΕΠ, θα ακολουθήσει αναλυτική Εγκύκλιος από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,  με την οποία θα παρέχονται οδηγίες και κατευθύνσεις σχετικά με την κατάθεση των δικαιολογητικών των υποψηφίων και την επικαιροποίηση των φακέλων τους στο ΟΠΣΥΔ.

2. Συνεπώς τότε θα είναι η καταλληλότερη στιγμή, ώστε οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ να προβούν σε σχετικές ενέργειες ελέγχου και επικαιροποίησης των φακέλων τους.

Εδώ πρέπει να  υπενθυμίζουμε πως

Με την υπ. αριθμ. 33591/ΓΔ5 – ΦΕΚ B 1507 – 30.03.2022 – Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) της Υπουργού ΠΑΙΘ κας Ν. Κεραμέως και του Υπουργού Εσωτερικών κου Μ. Βορίδη τροποποιείται η υπό στοιχεία 37693/Ε1/ 08-03-2019 κοινή υπουργική απόφαση “Ρύθμιση ειδικότερων θεμάτων της διαδικασίας επιλογής εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) σύμφωνα με τις διατάξεις του Κεφαλαίου Ε’ του ν. 4589/2019 (Α’ 13)” (Β’ 864) – Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Τέλος,

σύμφωνα με ενημέρωση του τ. αιρετού στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ) Νίκου Φασφαλή, από τη συνάντηση του ΔΣ της ΔΟΕ  με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ προέκυψε αναφορικά με την έκδοση της Προκήρυξης ΑΣΕΠ για τους νέους Πίνακες Ειδικής Αγωγής πως στόχος είναι να εκδοθεί λίγο μετά το Πάσχα, ώστε οι Αξιολογικοί Πίνακες να είναι έτοιμοι μέσα στον μήνα Αύγουστο.

Δείτε επίσης

Ενημέρωση για Μεταθέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ, Μετατάξεις, Αποσπάσεις, νέες Προκηρύξεις ΑΣΕΠ, εισαγωγική επιμόρφωση 

Αριθμός μόνιμων διορισμών: Θα καθορισθεί τον Μάιο-Η Προκήρυξη Ειδικής Αγωγής θα εκδοθεί μετά τις 20 Απριλίου 

Πριν φύγετε

Οδηγός: Αδειες μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση