Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σχετικά με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη για τις εκλογές αιρετών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σχετικά με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη για τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων των εκπαιδευτικών – Του αιρετού ΚΥΣΔΕ Νεκτάριου Κορδή.

Σχετικά με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού

Σχετικά με την αναφορά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων των εκπαιδευτικών, ο αιρετός ΚΥΣΔΕ Νεκτάριος Κορδής κοινοποίησε ενημερωτικό σημείωμα.

Ο αιρετός υπενθυμίζει πως:
  •  O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στη Θεσσαλονίκη δήλωσε “απολύτως δικαιωμένος” για την επιλογή των ηλεκτρονικών εκλογών παρά τη μικρή συμμετοχή και πως
  • οι εκπαιδευτικοί έδωσαν αποστομωτική απάντηση στις εκλογές με τη συνολική  αποχή που κυμαίνεται πάνω από 92%, δηλαδή σε σύνολο 179.729. εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αυτοί που έκαναν αποχή ήταν 166.561, ενώ αυτοί που ψήφισαν ήταν 13.168.
Επίσης ο αιρετός επισημαίνει πως το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ:
  • Καλεί σε παραίτηση όλες και όλους τους συναδέλφους, οι οποίοι εμφανίζονται ως «εκλεγμένοι» από τις εκλογές-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου. Εκείνοι οι ελάχιστοι συνάδελφοι που ενδεχομένως δεν το πράξουν, δεν θα τύχουν καμίας αναγνώρισης και νομιμοποίησης από τον κλάδο. Θα εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους και θα αποτελούν για τον κλάδο «ξένο σώμα».
  • Ζητάει την παράταση της θητείας των εκλεγμένων από τον κλάδο αιρετών, μέχρι να εκλείψουν οι κίνδυνοι από την πανδημία, ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι εκλογές με όρους που να διασφαλίζουν την ταυτοπρόσωπη παρουσία των εκπαιδευτικών.
Καταλήγοντας αναφέρει πως:

“Το ηχηρό μήνυμα προάσπισης του θεσμού του αιρετού, των δημοκρατικών διαδικασιών, της ελεύθερης έκφρασης και της αντίστασης απέναντι στον κυβερνητικό αυταρχισμό που χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να πετύχει τους στόχους του εστάλη με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη!”. 

Δείτε ολόκληρο το ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη για τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων των εκπαιδευτικών.

Δείτε σχετικά

Πρωθυπουργός για ηλεκτρονική ψηφοφορία: Απόλυτη στήριξη στο ΥΠΑΙΘ-Στις επόμενες εκλογές θα συμμετάσχουν περισσότεροι

Δείτε επίσης

Λειτουργία σχολείων: Πέμπτη σύσκεψη ειδικών και πολιτικής ηγεσίας ΥΠΑΙΘ-Παρασκευή ανακοινώσεις
 Δήλωση Χριστόφορου Βερναρδάκη για αντικοινοβουλευτική στάση της Yπουργού Παιδείας
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

1 Σχόλιο

Γράψτε μία απάντηση