Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σχετικά με τις Γενικές μεταθέσεις Δευτεροβάθμιας 2021: 24 Μαρτίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σχετικά με τις Γενικές μεταθέσεις Δευτεροβάθμιας 2021: 24 Μαρτίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία των μεταθέσεων από περιοχή σε περιοχή.

Σχετικά με τις Γενικές μεταθέσεις Δευτεροβάθμιας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Αύριο 24 Μαρτίου  αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία των μεταθέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του έτους 2021 από περιοχή σε περιοχή!

Το 2021

θα έχουμε τις πρώτες μεταθέσεις χωρίς την παρουσία αιρετών σε ΠΥΣΔΕ/ΑΠΥΣΔΕ/ΚΥΣΔΕ για τον ουσιαστικό έλεγχο όλης της διαδικασίας!

Και αυτό θέλουν να το παρουσιάσουν ως μια απόλυτα φυσιολογική διαδικασία!

Δεν είναι τυχαίο ότι

τις τελευταίες μέρες ακούμε «πανηγυρικές» ανακοινώσεις ακόμη και από πρώην αιρετούς για τον μεγάλο αριθμό μεταθέσεων που αναμένονται τη φετινή χρονιά!

Μόνο που οι μεταθέσεις

σε Μουσικά, Καλλιτεχνικά, Διαπολιτισμικά Σχολεία, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, στα ΚΕΣΥ και φυσικά στη Γενική Παιδεία θα γίνουν χωρίς την παρουσία των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών σε όλα τα στάδια τους αλλά μόνο με διορισμένα μέλη!

Και αυτή η αντιδημοκρατική εκτροπή, είναι η «κανονικότητα» που θέλουν να επιβάλουν σε όλες τις διαδικασίες των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών.

 Η παρουσία των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών όλα αυτά τα χρόνια εξασφάλιζε την αντικειμενικότητα και τη διαφάνεια σε αυτές τις διαδικασίες!

Με απόλυτα χειραγωγούμενα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ), η εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών, η προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, η διαφάνεια, η αμεροληψία, η ισότιμη και δίκαιη αντιμετώπιση παύουν, φαλκιδεύονται, ναρκοθετούνται.

Ξαναγυρίζουμε στις μαύρες εποχές και στα σκοτάδια της συναλλαγής και του ρουσφετιού, των πολιτικών πιέσεων και της πελατειακής αντίληψης!

Επανέρχονται οι «Μαυρογιαλούροι» της εκπαίδευσης που θα προβάλουν τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών όχι ως απαράγραπτο εργασιακό δικαίωμα αλλά ως χάρη ή ευνοϊκή εξυπηρέτηση «κατόπιν ενεργειών τους»! 

Μην ξεχνάμε ότι ακολουθούν οι αποσπάσεις σε φορείς και σχολικές μονάδες και οι επιλογές 20.000 στελεχών της εκπαίδευσης!

Για τις Γενικές μεταθέσεις είχαν υποβληθεί 5350 περίπου αιτήσεις, για την ΕΑΕ/ΚΕΣΥ περίπου 160, και για τα Μουσικά/Καλλιτεχνικά/Διαπολιτισμικά περίπου 620 αιτήσεις.

Τα οργανικά κενά των γενικών μεταθέσεων προσεγγίζουν τις 13.000!

Σε αυτά περιέχονται και οι πολύ αυξημένες παραιτήσεις εκπαιδευτικών που ξεπερνούν τις 4500 πάνω από  80% περισσότερες από το 2020!

Δυστυχώς δεν υπάρχει περαιτέρω ενημέρωση για τα βασικά αυτά αριθμητικά δεδομένα που αφορούν χιλιάδες μόνιμους αλλά και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς!

Παρά τη «σιγή ασυρμάτου»

οι 52.000 προσλήψεις αναπληρωτών τη φετινή χρονιά, οι 30.000 αποχωρήσεις εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας  από το 2010 μέχρι και φέτος τα 13.000 οργανικά κενά μόνο στη γενική εκπαίδευση επιβάλλουν οι 10.500 μόνιμοι διορισμοί στη Γενική εκπαίδευση να γίνουν άμεσα εντός του 2021 και όχι σε βάθος διετίας!

Οι ανάγκες της εκπαίδευσης είναι τεράστιες

και στις δύο βαθμίδες και οι λογικές κοινωνικού αυτοματισμού σχετικά με την κατανομή των διορισμών μεταξύ των βαθμίδων και των ειδικοτήτων είναι επικίνδυνες και αποπροσανατολιστικές!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Για άλλη μια φορά θέλουμε να γίνει σαφές ότι

επειδή ορισμένοι θεωρούν ότι γρήγορα θα ξεχαστούν τα ζητήματα της λειτουργίας των ΥΣ χωρίς αιρετούς και θα επανέλθουμε στην «κανονικότητα» με τη συμμετοχή μόνο διορισμένων μελών, να επαναλάβουμε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιτρέψουμε την ουσιαστική κατάργηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, και δη των Αιρετών σε αυτά, ενός καταξιωμένου –από το 1911- θεσμού.

Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα και ενωτικά τον αγώνα

συσπειρωμένοι/ες γύρω από τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία μας, ώστε όλοι/ες μαζί να επιτύχουμε την πραγματοποίηση των εκλογών όταν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν, με πλήρη ανάπτυξη των δημοκρατικών διαδικασιών και με δια ζώσης ψηφοφορία!

Αθήνα 23/3/2021

Νεκτάριος Κορδής

Τ. Αιρετός στο ΚΥΣΔΕ με τις ΣΥΝ.Ε.Κ

nekordis@yahoo.gr – κιν. 6932600870

Δείτε επίσης

Ενημέρωση μεταθέσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας-Τα κενά είναι τα περισσότερα της 10ετίας
Κίνδυνος μαθησιακών απωλειών-ψυχική επιβάρυνση μαθητών: Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή
 Κίνδυνος μαθησιακών απωλειών-ψυχική επιβάρυνση μαθητών: Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση