Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σχετικά με το voucher των 200 € για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού από εκπαιδευτικούς | Ανακοίνωση ΠΕΚ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σχετικά με το voucher των 200 € για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού από τους εκπαιδευτικούς-ΕΕΠ-ΕΒΠ της δημόσιας εκπαίδευσης-Ανακοίνωση της ΠΕΚ.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
Σχετικά με το voucher των 200

Δύο μόλις  ημέρες μετά από την ανακοίνωση της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών  «Δημόσιοι υπάλληλοι β΄ κατηγορίας οι εκπαιδευτικοί» με την οποία καταγγείλαμε ότι η Κυβέρνηση εξαιρεί τους εκπαιδευτικούς (μόνον) από την παροχή τεχνολογικού εξοπλισμού για την τηλεργασία, το υπουργείο Παιδείας εξήγγειλε voucher 200 € για την αγορά εξοπλισμού!

Πρόκειται για μία καθυστερημένη ομολογία,

από την πλευρά της κυβέρνησης, της ανάγκης να υποστηριχτούν  (επιτέλους) και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι  με δικές τους αποκλειστικά θυσίες και μέσα σηκώνουν εδώ και δύο χρόνια το βάρος της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Το υπουργείο Παιδείας αρνήθηκε, όλο το προηγούμενο διάστημα, να ικανοποιήσει το αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας για τεχνολογική και οικονομική  υποστήριξη εμμένοντας στην προβολή μιας εικονικής επικοινωνιακής πραγματικότητας ότι «όλα λειτουργούν καλά»…

Η εκ των υστέρων απόφαση

για  εφάπαξ χορήγηση ενός  έκτακτου και πενιχρού βοηθήματος, σε καμία περίπτωση, δεν καλύπτει τις ελάχιστες ανάγκες  και δεν  αποτελεί απάντηση  στο αίτημα για διαρκή υποστήριξη των εκπαιδευτικών προκειμένου να ανταποκριθούν στους σύνθετους ρόλους που έχουν επωμισθεί.

Η εξ αποστάσεως διδασκαλία,

οι  όποιες επιμορφώσεις που διεξάγονται  πλέον απομακρυσμένα, η διεκπεραίωση πολλών διοικητικών διαδικασιών σε online πλατφόρμες που γίνονται εκτός σχολικού ωραρίου, επιβάλλουν ουσιαστική μισθολογική αναβάθμιση των  Ελλήνων εκπαιδευτικών που παραμένουν από τους πλέον χαμηλά αμειβόμενους στην Ευρώπη.

Να  αναγνωρίσει επιτέλους η Πολιτεία

άμεσα και  έμπρακτα την τεράστια συμβολή των μαχόμενων εκπαιδευτικών και την σημασία του λειτουργήματός τους με πραγματική οικονομική αναβάθμιση και όχι με πενιχρά vouchers που εντείνουν μία  αίσθηση γενικότερης  απαξίωσής τους.

Εμείς ως Παράταξη θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την στήριξη του σχολείου διεκδικώντας  την πλήρη ενίσχυση των εκπαιδευτικών στο πολυσύνθετο εκπαιδευτικό και μορφωτικό έργο τους.

Δείτε σχετικά

2ΟΟ ευρώ σε εκπαιδευτικούς-ΕΕΠ-ΕΒΠ με voucher για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού

Τηλεργασία: Δημόσιοι υπάλληλοι δεύτερης κατηγορίας οι εκπαιδευτικοί 

Δείτε επίσης
Πριν φύγετε
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση