Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σχετικά με τον αναπληρωτή καθηγητή του ΕΠΑΛ που παραιτήθηκε εξαιτίας σφοδρής βίας που δέχθηκε

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σχετικά με τον αναπληρωτή καθηγητή του ΕΠΑΛ που παραιτήθηκε εξαιτίας της σφοδρής βίας που δέχθηκε από μαθητές – Επιστολή της Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Διευθυντών/ντριών σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σχετικά με τον αναπληρωτή καθηγητή του ΕΠΑΛ

Με αφορμή την επιστολή του αναπληρωτή καθηγητή του ΕΠΑΛ, ο οποίος παραιτήθηκε εξαιτίας σφοδρής βίας που δέχθηκε από μαθητές, η Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Διευθυντών/ντριών σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με παρέμβασή της μέσω επιστολής που κοινοποίησε ζητά:

  • Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να πάρει άμεσα, ουσιαστικά μέτρα, τα οποία και θα εφαρμόσει αναφορικά με τον έλεγχο της συμπεριφοράς των μαθητών σε όλες τις σχολικές μονάδες και εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και
  • από τον αναπληρωτή καθηγητή του ΕΠΑΛ, να μην “χαθεί” από την εκπαίδευση και να μην υποστεί μια τόσο σοβαρή και επιζήμια για τον ίδιο απόφαση όπως αυτή της παραίτησής του.
Ακολουθεί η επιστολή

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Π.Ε. Κομοτηνής 14 —- 115 26 Αθήνα – www.panenosi.gr – panenosi@gmail.com

Αθήνα, 23-10-2022

Αρ. Πρωτ.: 8

“Σχετικά με τον αναπληρωτή καθηγητή του ΕΠΑΛ”

Με αφορμή τη συγκλονιστική επιστολή του αναπληρωτή καθηγητή του ΕΠΑΛ, που παραιτήθηκε εξαιτίας της σφοδρής βίας που δέχθηκε από μαθητές, ήρθε επιτακτικά η στιγμή ως κοινωνία και ως εκπαιδευτικοί σύσσωμοι να αντιδράσουμε σθεναρά και να οριοθετήσουμε τις ανάρμοστες ή παραβατικές συμπεριφορές μέσα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

 Η ατιμωρησία και ο άκρατος δικαιωματισμός δεν αναθρέφουν υπεύθυνους πολίτες. Τα ζητήματα που προκύπτουν αναλύοντας από κοινωνιολογικής και παιδαγωγικής άποψης είναι πολλά, όπως και ποικίλες οι απαντήσεις που μπορούν να δοθούν σε αυτά.

Θα πρέπει, όμως, να συμφωνήσουμε πως οι κανόνες επιβάλλεται να υπάρχουν και να εφαρμόζονται διότι δίχως αυτούς δεν υπάρχει οργανωμένη κοινωνία.

Ζητούμε ο αναπληρωτής καθηγητής του ΕΠΑΛ,  που με σθένος και αξιοπρέπεια αντιμετώπισε μια «ζούγκλα», να μην «χαθεί» από την εκπαίδευση και να μην υποστεί μια τόσο σοβαρή και επιζήμια για τον ίδιο απόφαση όπως αυτή της παραίτησής του.

Το Υπουργείο Παιδείας να πάρει άμεσα μέτρα-και να τα στηρίξει- στα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλης της χώρας για τον έλεγχο της συμπεριφοράς των μαθητών.

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γεν. Γραμματέας

Τηλέμαχος Κουντούρης                                             Νικόλαος  Μακεδών

Δείτε επίσης

Στατιστικά Πρωτοβάθμιας: Στοιχεία για σχολεία-εκπ/κούς-μαθητές-Αναλογία διδακτικού προσωπικού προς μαθητές 

Εγκύκλιος 28ης Οκτωβρίου 2022: Eν όψει του εορτασμού της Εθνικής Εορτής 

Εργατικό ατύχημα στο κτίριο του 1ου ΚΕΔΑΣΥ Δ’ Αθήνας και της ΔΙΔΕ Δ’ Αθήνας-Διαμαρτυρία εργαζομένων

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση