Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σχετικά με τον χρόνο έκδοσης της Προκήρυξης ΑΣΕΠ για τους μόνιμους διορισμούς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Να τοποθετηθεί το Υπουργείο Παιδείας και το ΑΣΕΠ για τον χρόνο έκδοσης της Προκήρυξης και το χρονοδιάγραμμα των μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση.

Εδώ και καιρό αναμένουμε την έκδοση της Προκήρυξης από το ΑΣΕΠ, για τους 4.500 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Αυτή η αναμονή έχει δώσει χώρο στο να αναπτυχθούν διάφορες φήμες σχετικά με το αν θα κοινοποιηθεί ή το πότε θα κοινοποιηθεί η Προκήρυξη για την Ειδική Αγωγή ή οι Προκηρύξεις και για την Γενική.

Στο σημείο αυτό η ημερομηνία – προθεσμία 15.7.2019 παίζει το δικό της ρόλο και εντείνει τη φημολογία.

Διότι ως γνωστόν αν μέχρι τις 15.7.2019 δεν έχουν εκδοθεί νέοι Οριστικοί Αξιολογικοί Πίνακες, θα ισχύσουν οι παλαιοί με ότι αυτό συνεπάγεται.

Επιπροσθέτως υπάρχουν και οι Ευρωεκλογές, οι Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές της 26ης Μαΐου, οι οποίες εντείνουν τη σύγχυση για το αν και κατά πόσον είναι εφικτό να προχωρήσει η διαδικασία των 4.500 μόνιμων διορισμών, χωρίς προσκόμματα.

Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει στο χώρο της εκπαίδευσης ένα ασαφές, γεμάτο καχυποψία και εν πολλοίς εκρηκτικό κλίμα, το οποίο μπορεί να αντιστραφεί  μόνον με μια τοποθέτηση των αρμοδίων (Υπουργείου Παιδείας – Α.Σ.Ε.Π. ) επί του θέματος, προβαίνοντας  στην κοινοποίηση:

Aφενός μεν του Προγραμματισμού τους όσον αφορά στην έκδοση της Προκήρυξης(ή των Προκηρύξεων…)

 Aφετέρου δε του σαφούς χρονοδιαγράμματος των μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση.

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση