Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σχολεία Αγίας Βαρβάρας Αττικής: Αναφορά στη Βουλή για συγχωνεύσεις τμημάτων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σχολεία Αγίας Βαρβάρας Αττικής: Αναφορά στη Βουλή για συγχωνεύσεις τμημάτων- Επιστολή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Αγίας Βαρβάρας.

Τα αιτήματα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Αγίας Βαρβάρας, της Αττικής, καταθέτει ως Αναφορά στη Βουλή η Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης κα Σοφία Ασημακοπούλου.

Η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Αγίας Βαρβάρας

με την επιστολή της ζητεί την αναθεώρηση των συγχωνεύσεων σχολικών τμημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια, καθώς και την λήψη κατάλληλων μέτρων προς ομαλοποίηση της λειτουργίας των τμημάτων του ημερήσιου προγράμματος των Γυμνασίων, των Λυκείων, των Σχολείων Ειδικής Αγωγής, καθώς και του Ολοήμερου Σχολείου στα Δημοτικά Σχολεία της ως άνω περιοχής.

Η Αναφορά

Παρακαλούμε για την τοποθέτησή σας επί της επισυναπτόμενης επιστολής της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αγίας Βαρβάρας, όπως μας κοινοποιήθηκε από την Ειδική Γραμματεία του Προέδρου της Βουλής, στην οποία επισημαίνεται η αγωνία των εν λόγω γονέων για τις επικείμενες συγχωνεύσεις των σχολικών τμημάτων στην περιοχή, χωρίς να ληφθούν υπόψη τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα στοιχειώδη μέτρα κοινωνικής απόστασης λόγω του κινδύνου νόσησης από τον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρεται στην εν λόγω επιστολή,

πρόκειται για έναν Δήμο με μεγάλο αριθμό μεταναστών, ενώ παρατηρείται ότι: σε σχολεία υποχρεωτικής φοίτησης (Δημοτικά – Γυμνάσιο), λαμβάνεται υπόψη μόνον ο αριθμός των μαθητών που παρουσιάζονται στο σχολείο και τα υπόλοιπα παιδιά, δεν αναζητούνται. όπως θα έπρεπε.

Τονίζουν οι ως άνω επίσης ότι

όλα τα σχολεία στην πάλη τους υπολειτουργούν (τετράωρα – πεντάωρα), ενώ ο« ελλείψεις εκπαιδευτικών επηρεάζουν και την λειτουργία του Ολοήμερου σχολείου, ως μη όφειλε.

Ως εκ τούτου,

οι ανωτέρω γονείς αιτούνται την λήψη κατάλληλων μέτρων προς ομαλοποίηση της λειτουργίας των τμημάτων του ημερήσιου προγράμματος των Γυμνασίων & των Λυκείων, των Σχολείων Ειδικής Αγωγής, καθώς και του Ολοήμερου Σχολείου στα Δημοτικά Σχολεία της ως άνω περιοχής.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, και αφού λάβετε υπόψη σος την επισυναπτόμενη στην παρούσα, ως άνω. επιστολή, σας παρακαλώ να την εξετάσετε και να αποφανθείτε σχετικά.

Δείτε σε μορφή pdf την Αναφορά και την επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αγίας Βαρβάρας

Δείτε επίσης

Συγχωνεύσεις τμημάτων-1ο Ειδικό Σχολείο Αμαρουσίου: Ερώτηση στη Βουλή
Βοηθήματα σε ΑμεΑ-συνταξιούχους-υγειονομικούς ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Υπηρεσία πιστοποίησης Γλωσσομάθειας ΥΠΑΙΘ: Αθέμιτος ανταγωνισμός από την μη σύστασή της-Ερώτηση στη Βουλή
Προσλήψεις 2022: 40.000 στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα | Πίνακας
Δώρο Χριστουγέννων 2021 από ΟΑΕΔ για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς-ΕΕΠ-ΕΒΠ: Πως υπολογίζεται-Πότε πιστώνεται
Αξιολόγηση-εκπαιδευτικοί: Ηττα σε ιστορική προοπτική | Αρθρο
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση