Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σχολεία: Ανακοινώσεις αρχές επόμενης εβδομάδας-Να ανοίξουν το 2021 εισηγήθηκαν οι Ειδικοί

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σχολεία: Ανακοινώσεις κυβέρνησης αρχές επόμενης εβδομάδας-Να ανοίξουν το 2021 μετά τις εορτές εισηγήθηκαν οι ειδικοί στο Υπουργείο Παιδείας.

Σχολεία

Στην εκπομπή του ΣΚΑΪ “Αταίριαστοι” μίλησε σήμερα, Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020 ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κος Στέλιος Πέτσας.

Σε ερώτηση

για το τι θα γίνει με τα σχολεία και πότε αυτά θα επαναλειτουργήσουν, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε πως στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες για το τι θα γίνει το αμέσως προσεχές διάστημα αναφορικά με τα περιοριστικά μέτρα έναντι της πανδημίας κορονοϊού.

Συγκεκριμένα

θα κοινοποιηθεί το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης για την πανδημία, που θα περιλαμβάνει και τις λεπτομέρειες για τα σχολεία, το λιανεμπόριο κ.α.

Οι δημοσιογράφοι της εκπομπής

υπενθύμισαν στον κο Πέτσα πως ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κος Νικόλαος Σύψας δήλωσε σε άλλο τηλεοπτικό δίκτυο, πως η απόφαση που ανακοίνωσε η επιτροπή των ειδικών στο Υπουργείο Παιδείας, μετά τη σχετική σύσκεψη, είναι πως τα σχολεία όλων των βαθμίδων πρέπει να ανοίξουν το 2021, μετά τις εορτές.

Να υπενθυμίσουμε πως
κατά τη χθεσινή – Πέμπτη 3.12.2020 – ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον κο Στέλιο Πέτσα, ανακοινώθηκε η παράταση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορονοϊού έως την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020.
Ο κος Πέτσας ανέφερε πως για την απόφαση αυτή ελήφθησαν υπόψη τα έως σήμερα επιδημιολογικά δεδομένα του κορονοϊού, καθότι αυτή την στιγμή υπάρχει μια σταθεροποίηση και μείωση κρουσμάτων αλλά με αργούς ρυθμούς και έτσι το σταδιακό άνοιγμα απομακρύνεται χρονικά.

Δείτε σχετικά

Δείτε επίσης

1ο ΕΝΕΕΓΥΛ Ανατολικής Θεσσαλονίκης: Ψήφισμα Διδασκόντων, ΕΕΠ, ΕΒΠ για άμεση αναστολή λειτουργίας του σχολείου
Νίκη Κεραμέως: Μια τάξη-εκπαιδευτική τηλεόραση το πρωί-τηλεκπαίδευση το μεσημέρι και παράθεση στοιχείων

Πριν φύγετε

Διαγραφή παιδιών από παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία σε περίπτωση άρνησης εμβολιασμού: Συνταγματική κατά το ΣτΕ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση