Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σχολεία-αποφάσεις: Δευτέρα 4 Ιανουαρίου νέα τηλεδιάσκεψη με εκτίμηση δεδομένων το Σαββατοκύριακο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σχολεία-αποφάσεις: Τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου νέα τηλεδιάσκεψη-Θετικό το κλίμα για επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών στις 08.01.2020.

Σχολεία-αποφάσεις

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020, η συζήτηση μέσω Τηλεδιάσκεψης της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως και της Επιτροπής των ειδικών -εμπειρογνωμόνων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Θέμα της συζήτησης ήταν το πότε θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, τα οποία παραμένουν κλειστά εξαιτίας της πανδημίας κορονοϊού.

Τελικώς

όπως μεταδόθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ αποφάσεις δεν ελήφθησαν στην Τηλεδιάσκεψη η οποία ξεκίνησε στις 14:30.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες

το κλίμα ήταν θετικό ως προς την προοπτική να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου 2021, αφού εξετασθούν πρώτα τα επιδημιολογικά δεδομένα το Σαββατοκύριακο που έρχεται και υπάρξει νέα Τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021.

Μέχρι στιγμής επίσης δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν θα ανοίξουν μόνο τα Δημοτικά ή και τα Γυμνάσια και Λύκεια.

Μιλώντας επίσης στο Δελτίο της ΕΡΤ

ο Καθηγητής Μικροβιολογίας και Μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τον κοροναϊό, Αθανάσιος Τσακρής ανέφερε πως η τελική απόφαση θα είναι, κατά την εκτίμησή του και αν δεν αλλάξουν δραματικά τα επιδημιολογικά δεδομένα μέχρι τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου, η επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων.

Τέλος

ο κος Καθηγητής επεσήμανε πως παρότι υπήρξαν διχογνωμίες κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, τελικώς υπήρξε ομοφωνία ως προς τις διαπιστώσεις.

Δείτε επίσης

Προτεραιότητα εμβολιασμού εκπαιδευτικών-άνοιγμα σχολείων: Τι απάντησαν οι ειδικοί στη σημερινή ενημέρωση
Ανοιγμα σχολείων 8 Ιανουαρίου: Οι συναθροίσεις των εορτών θα το κρίνουν

Δείτε ακόμη

Απάντηση ΕΟΔΥ για λειτουργία ειδικών σχολείων στην ΠΟΣΕΕΠΕΑ
Εμβολιασμοί: Ξεκίνησαν με Πρόεδρο Δημοκρατίας-Πρωθυπουργό-Γ. Βαρουφάκη-Σ. Τσιόδρα-Δηλώσεις Κεραμέως
 Εμβόλιο κορονοϊού: 26 ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τον εμβολιασμό

Πριν φύγετε

Διδακτικά βιβλία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2021-2022
 Χριστούγεννα στα Αναγνωστικά από το 1920 έως το 1980
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση