Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σχολεία-Αττική: Αν γίνει “κόκκινη” δεν θα ανοίξουν-Εκτακτη εκτίμηση της κατάστασης από τους ειδικούς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σχολεία-Αττική: Αν γίνει “κόκκινη” δεν θα ανοίξουν-Δηλώσεις καθηγητών Νικόλαου Σύψα και Χαράλαμπου Γώγου στον ΣΚΑΪ και στην ΕΡΤ αντίστοιχα.

Σχολεία-Αττική

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ μίλησε ο ο κος Νικόλαος Σύψας Καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό.

Ο κος Σύψας  είπε πως από την περασμένη Παρασκευή έχουμε συνεχή αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

“Τα ενεργά κρούσματα στην Αττική είναι πολλά, όχι μόνο στον κεντρικό τομέα που είχαμε πρόβλημα μέχρι την Παρασκευή πλέον έχουμε πρόβλημα και στο βόρειο και ανατολικό και δυτικό τομέα. Επομένως η Αττική αυτή την στιγμή φλερτάρει στο να μπει στην κόκκινη κατάσταση που σημαίνει να ληφθούν άμεσα μέτρα”.

Κατά τον κο καθηγητή αν αύριο η Αττική καταστεί “κόκκινη” περιοχή, δηλαδή περιοχή με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο, κάτι το οποίο έχει πολλές πιθανότητες, τα Λύκεια εκεί δεν μπορούν να ανοίξουν και ενδεχομένως και τα Γυμνάσια, επισημαίνοντας πως:

“Αυτά θα δούμε αύριο. Θα γίνει έκτακτη εκτίμηση της κατάστασης από τους επιδημιολόγους για να δούμε που βρισκόμαστε”.

Επιπροσθέτως κος Σύψας τόνισε πως:

“Έχω εξαιρετικές αμφιβολίες με τα νούμερα που βλέπω να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια τουλάχιστον Αττική αλλά αν η Αττική μπει στο κόκκινο δεν θα ανοίξουν όπως δεν έχουν ανοίξει σε καμία περιοχή της Ελλάδας“.

Τέλος για τη συνεισφορά του ανοίγματος της Α/θμιας στην αύξηση κρουσμάτων είπε πως:

“Δεν έχουμε ενδείξεις ότι είναι αυξημένος ο αριθμός των κρουσμάτων στα σχολεία. Είναι ελεγχόμενα τα πράγματα αλλά σε κάθε περίπτωση η κοινωνία μας άνοιξε στις 7 Ιανουαρίου και το άνοιγμα αυτό οδήγησε – τουλάχιστον στην Αττική – σε ένα RT που πλησιάζει το 1”

____________________________

Τι είπε ο κος Χαράλαμπος Γώγος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ

O Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας, και μέλος της επιτροπής των ειδικών κατά της πανδημίας κορονοϊού του Υπουργείου Υγείας κος Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας πριν λίγο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, δήλωσε επίσης πως αν η Αττική εισέλθει στην κόκκινη ζώνη τότε δεν θα ανοίξουν τα Λύκεια όπως έχει ειπωθεί γενικά για τις “κόκκινες” περιοχές.

Επίσης δήλωσε πως δεν τίθεται θέμα ή άνοιγμα λιανεμπορίου ή άνοιγμα σχολείων.

Δείτε επίσης

Γώγος-lockdown: Για τα σχολεία η απόφαση ελήφθη-Δεν αποκλείεται ν αλλάξει αν τα πράγματα χειροτερέψουν
Πότε εμβολιάζονται οι εκπαιδευτικοί: Τι είπε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας
Task Force-Πλατφόρμα ελέγχου covid 19: Εγγραφο με οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας
Εγκύκλιος επαναλειτουργίας Γυμνασίων-Λυκείων: Ενημέρωση γονέων-υπενθύμιση μέτρων covid τις 2 πρώτες ώρες

Πριν φύγετε

Διαχείριση κρούσματος-πρωτόκολλο αναστολής λειτουργίας σχολείου | Νέες οδηγίες
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση