Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σχολεία-Δευτέρα 14.03.2022: Ποια θα παραμείνουν κλειστά-ποια θα ανοίξουν αργότερα-ποιοι μαθητές θα κάνουν self test σήμερα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σχολεία-Δευτέρα 14.03.2022: Ποια θα παραμείνουν κλειστά-ποια θα ανοίξουν αργότερα-Ποιοι μαθητές θα κάνουν self test σήμερα Κυριακή 13 Μαρτίου 2022.

Και αύριο Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022 σε κάποιες περιοχές της χώρας τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά με αποφάσεις Δημάρχων και Περιφερειαρχών, λόγω καιρικών φαινομένων και σε κάποιες θα ανοίξουν λίγο αργότερα από το σύνηθες.

Τις περιοχές τις παραθέτουμε ακολούθως.

Οι μαθητές των σχολείων που επαναλειτουργούν τη Δευτέρα, μετά την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών όπου ήταν κλειστά,  θα πρέπει να υποβληθούν σε self test σήμερα Κυριακή 13.03.2022.

Διενέργεια self test από μαθητές όσων σχολείων έκλεισαν

Σήμερα Κυριακή 13.03.2022 θα πρέπει να υποβληθούν σε self test οι μαθητές, των οποίων τα σχολεία έκλεισαν λόγω των καιρικών συνθηκών τις προηγούμενες ημέρες, έτσι ώστε αύριο Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022 να προσέλθουν στα σχολεία τους.

Προμήθεια self test από Δευτέρα 14.03
Οι περιοχές στις οποίες τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 14.03 ή θα ανοίξουν αργότερα
Περιφέρεια Αττικής

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη μετά από σχετικές διαβουλεύσεις με τους δημάρχους της Αττικής, κανονικά θα λειτουργήσουν από αύριο Δευτέρα 14/3/2022, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αττική.

Εξαιρούνται τα σχολεία των Δημοτικών Ενοτήτων Βιλίων και Ερυθρών, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά. Καθώς οι ισχυρές χιονοπτώσεις έχουν δημιουργήσει προβλήματα προσβασιμότητας.

Στο Δήμο Ωρωπού τα σχολεία στο Καπανδρίτι, στο Πολυδένδρι, στις Αφίδνες, στη Μαλακάσα, στον Αυλώνα και στον Κάλαμο (εκτός από αυτά της περιοχής των Αγίων Αποστόλων) θα λειτουργήσουν από τις 10:00 το πρωί λόγω παγετού.

Δήλωση Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη

“Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Αύριο όλα τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά, προκειμένου τα παιδιά μας να επανέλθουν απρόσκοπτα στα μαθήματά τους, εκτός από τις περιπτώσεις όπου οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός δημιουργούν προβλήματα προσβασιμότητας”.

Δήμος Φλώρινας

Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη, την Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μία (1) ώρα αργότερα.

Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Κοζάνης

Με απόφαση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια),  καθώς και Ειδικής Αγωγής (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας) του Δήμου Κοζάνης, θα λειτουργήσουν στις 9:15, την Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Επίσης, η λήξη των μαθημάτων στα Εσπερινά Γυμνάσια, Λύκεια, Εσπερινά ΕΠΑΛ  τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022 θα γίνει στις 20:00.

Δήμος Βελβεντού

Την Δευτέρα 14/3/2022 τα Σχολεία του Δήμου Βελβεντού θα λειτουργήσουν στις 9 πμ

Δήμος Σερβίων

Οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) σε όλο το Δήμο Σερβίων, αύριο Δευτέρα 14 Μαρτίου  2022 θα λειτουργήσουν από τις 9:15 λόγω παγετού.

Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων

Με απόφαση του δημάρχου Γιώργου Ψαθά έχουμε τη διακοπή μαθημάτων, για την Δευτέρα 14/3/2022 σε όλες τις Σχολικές Μονάδες του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια), εξαιτίας της χιονόστρωσης των τελευταίων ημερών, του παγετού και της ανάγκης προστασίας της ασφάλειας των μαθητών , λόγω των μεταφορών από και προς τις κοινότητες στις σχολικές μονάδες του Δήμου.

Δήμοι Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας και  Κύμης Αλιβερίου,

Με απόφαση των Δημάρχων τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022.

Δείτε επίσης

Προσωρινοί Πίνακες Διευθυντών Εκπαίδευσης Α/θμιας και Β/θμιας-Ενστάσεις από 14 έως 16.03.2022 

Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: Ξεκινά η διαδικασία επιλογής με την Πρόσκληση για ορισμό μελών στα Συμβούλια Επιλογής 

ΙΕΠ: Οδηγός έγκρισης εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ερευνών που υλοποιούνται σε σχολικές μονάδες

Κεραμέως για μόνιμους διορισμούς-παραμονή στη θέση διορισμού-ακαδημαϊκό χάρτη ΑΕΙ 

Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία: Επέκταση δικτύου και αιτήσεις εισαγωγής από Τρίτη 15 μέχρι Πέμπτη 31.03.2022 

Διαγωνισμός μαθητών με εγγραφή των διακριθέντων σε Πανεπιστημιακά τμήματα-EUCYS 2022 

ΔΟΑΤΑΠ: Ερωτήσεις και απαντήσεις για τη διαδικασία αναγνώρισης τίτλου σπουδών 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση