Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σχολεία: Δωρεάν τεστ κορονοϊού-Δημιουργία υποδομών υγείας και προσλήψεις προσωπικού-Αναφορά στη Βουλή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σχολεία: Δωρεάν τεστ κορονοϊού-Δημιουργία υποδομών υγείας και προσλήψεις προσωπικού-Αναφορά στη Βουλή του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κου Ι. Ραγκούση-Επιστολή της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.

Σχολεία: Δωρεάν τεστ κορονοϊού-Δημιουργία υποδομών υγείας και προσλήψεις προσωπικού

Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον Υπουργό Υγείας κατατέθηκε στη Βουλή με πρωτοβουλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄ Πειραιά κου Ιωάννη Ραγκούση, του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας απαντήσεις για την “έλλειψη ουσιαστικών μέτρων που θα δημιουργήσουν τις συνθήκες ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων και πλήρους υγειονομικής κάλυψης των μαθητών, εν μέσω του πανδημικού κύματος με χιλιάδες κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς”.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη,

οι μέχρι τώρα πολιτικές των Υπουργείων διακρίνονται από προχειρότητα στη διανομή των self test, εμμονή στις συγχωνεύσεις των τμημάτων με γνώμονα το οικονομικό κόστος, αδιαφορία για τα επιπρόσθετα έξοδα των οικογενειών για τον έλεγχο της πανδημίας με rapid και pcr τεστ, διαρκή υποστελέχωση των δομών υγείας, όπου υπάρχουν.

Γι’ αυτό και ζητούν: δωρεάν τεστ rapid και PCR για όλους, δημιουργία νέων δομών στο Δήμο μας για το σκοπό αυτό, αναβάθμιση των δομών που υφίστανται, προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία, προσλήψεις νοσηλευτών στα σχολεία, σύνδεση της Πρωτοβάθμιας Υγείας με τα σχολεία.

_________________

Σχολεία: Δωρεάν τεστ κορονοϊού-Δημιουργία υποδομών υγείας και προσλήψεις προσωπικού
Δείτε την Αναφορά του κου Ραγκούση

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για: 1. την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

2. τον Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: “Υγειονομική κάλυψη των σχολείων με δωρεάν τεστ για covid-19, δημιουργία υποδομών υγείας και προσλήψεις προσωπικού ζητά η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη”

Ο Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, έχοντας υπόψη το από 20-1-2022 Δελτίο Τύπου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη με θέμα το καταθέτει ως αναφορά προς την κα Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον κ. Υπουργό Υγείας.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, μεταξύ άλλων, επισημαίνει τα εξής:

· Το Υπουργείο επιμένει στο απαράδεκτο πρωτόκολλο του 50% +1 κρουσμάτων για το κλείσιμο τμήματος που είναι δική του απόφαση και όχι των ειδικών. Αποφασίζει δηλαδή με όχι με γνώμονα την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών και της σχολικής κοινότητας.

· Αντίθετα, το Υπουργείο προχώρησε φέτος- εν μέσω πανδημίας- σε συγχωνεύσεις τμημάτων για να προσλάβει όσο το δυνατόν λιγότερους εκπαιδευτικούς. Είναι φανερό πως μπαίνει στη ζυγαριά το οικονομικό κόστος σε σχέση με την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας.

· Από την άλλη πλευρά οι γονείς που βρίσκονται σε αδιέξοδο, προβληματισμένοι για την ασφάλεια των παιδιών τους, αναγκάζονται να οδηγούνται σε ιδιωτικά εργαστήρια – καθώς η πολιτεία δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων με ελάχιστες και υποστελεχωμένες δομές – δαπανώντας αρκετά χρήματα για να κάνουν τεστ οι ίδιοι και τα παιδιά τους.

· Στη βάση αυτή, θέσαμε τα αιτήματά μας: δωρεάν τεστ rapid και PCR για όλους, δημιουργία νέων δομών στο Δήμο μας για το σκοπό αυτό, αναβάθμιση των δομών που υφίστανται, προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία, προσλήψεις νοσηλευτών στα σχολεία, σύνδεση της Πρωτοβάθμιας Υγείας με τα σχολεία.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

_________________

Δείτε το Δελτίο Τύπου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη:
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓ.ΙΩΑΝ. ΡΕΝΤΗ

ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 50- ΝΙΚΑΙΑ τηλ.2104924552 – E-MAIL: esgnikaias@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την συνάντηση με τον Υποδιοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 η παράσταση διαμαρτυρίας στην 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Νήσων.

Στην συνάντηση που έγινε με τον Υποδιοικητή Κο Αλεβίζο, παρευρέθηκαν από πλευράς Ένωσης Γονέων , ο πρόεδρος Κος Σατολιάς Πέτρος, από το Δήμο η Αντιδήμαρχος Παιδείας Κα Αραβαντινού Μαρία, από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας ο Πρόεδρος Κος Κατηφές Παναγιώτης και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κος Σταυρόπουλος Βασίλειος. Εκ μέρους της Ένωσης θέσαμε τον προβληματισμό και την αγωνία μας για την κατάσταση στα σχολεία του Δήμου, δυο εβδομάδες από το άνοιγμά τους.

Αφού, παρά την κρισιμότητα της κατάστασης σε σχέση με την πανδημία, κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν είδαμε να λαμβάνει η πολιτεία για την ασφαλή επάνοδο των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Με διάθεση ενός επιπλέον self test για την πρώτη εβδομάδα, με απίστευτη προχειρότητα και χωρίς σχεδιασμό, προκλήθηκε ¨αλαλούμ¨ κατά την πρώτη μέρα του σχολείου, αφού αρκετοί μαθητές δεν είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν το test λόγω έλλειψης διαθεσιμότητας στα φαρμακεία.

Το Υπουργείο επιμένει στο απαράδεκτο πρωτόκολλο του 50% +1 κρουσμάτων για το κλείσιμο τμήματος που είναι δική του απόφαση και όχι των ειδικών.

Αποφασίζει δηλαδή με όχι με γνώμονα την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών και της σχολικής κοινότητας.

Αντίθετα, το Υπουργείο προχώρησε φέτος- εν μέσω πανδημίας- σε συγχωνεύσεις τμημάτων για να προσλάβει όσο το δυνατόν λιγότερους εκπαιδευτικούς. Είναι φανερό πως μπαίνει στη ζυγαριά το οικονομικό κόστος σε σχέση με την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας.

Από την άλλη πλευρά οι γονείς που βρίσκονται σε αδιέξοδο, προβληματισμένοι για την ασφάλεια των παιδιών τους, αναγκάζονται να οδηγούνται σε ιδιωτικά εργαστήρια – καθώς η πολιτεία δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων με ελάχιστες και υποστελεχωμένες δομές – δαπανώντας αρκετά χρήματα για να κάνουν τεστ οι ίδιοι και τα παιδιά τους.

Στη βάση αυτή, θέσαμε τα αιτήματά μας:

– Δωρεάν τεστ rapid και PCR για όλους

– Δημιουργία νέων δομών στο Δήμο μας για το σκοπό αυτό

– Αναβάθμιση των δομών που υφίστανται

– Προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία

– Προσλήψεις νοσηλευτών στα σχολεία

– Σύνδεση της Πρωτοβάθμιας Υγείας με τα σχολεία.

Ο Υποδιοικητής παραδέχτηκε πως είναι λογικά και συμφώνησε ότι οι ελλείψεις δημοσιών δομών για τεστ, δημιουργούν πρόβλημα σε μαθητές και γονείς, λόγω και των αυξημένων αναγκών βάση του νέου υγειονομικού πρωτοκόλλου που ισχύει στα σχολεία.

Από την άλλη πλευρά για την υποστελέχωση των δομών Υγείας , υποστήριξε πως δεν υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον παρόλο που προκηρύσσονται θέσεις για προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού!!!

Κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τα γεγονότα. Ωστόσο δεσμεύτηκε σε ό,τι αφορά τη δομή για δωρεάν rapid test θα εισηγηθεί θετικά έτσι ώστε να δημιουργηθεί στη Πόλη για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των μαθητών.

Επιπλέον διαβεβαίωσε πως θα ξεκινήσει πρόγραμμα ενημέρωσης σε γονείς, από ειδικούς, με επισκέψεις στα σχολεία, για τον εμβολιασμό των παιδιών.

Σε αναμονή των τελικών αποφάσεων την ερχόμενη εβδομάδα, σας καλούμε σε ετοιμότητα και σε περίπτωση μη υλοποίησης των παραπάνω δεσμεύσεων θα προβούμε σε δυναμικότερες κινητοποιήσεις.

Δείτε επίσης
Πριν φύγετε
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση