Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σχολεία και δομές σε αναστολή λειτουργίας λόγω κορονοϊού: Πλατφόρμα πληροφόρησης από ΥΠΑΙΘ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σχολεία και δομές σε αναστολή λειτουργίας λόγω κορονοϊού: Πληροφορίες από το Υπουργείο Παιδείας  μέσω πλατφόρμας που δημιούργησε.

Σχολεία και δομές σε αναστολή λειτουργίας

Πλατφόρμα δημιούργησε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στην οποία παρατίθενται τα σχολεία ή τα τμήματα αυτών που αναστέλλουν τη λειτουργία τους.

Την πλατφόρμα ανέπτυξε η Διεύθυνση Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Δικτυακών Τεχνολογιών- ΙΤΥΕ

Στην πλατφόρμα

υπάρχει αναζήτηση για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας και σχετικός Πίνακας, όπου καταγράφονται τα σχολεία/Δομές, η περιοχή, η διεύθυνση, το χρονικό διάστημα της αναστολής και οι όποιες παρατηρήσεις επί του θέματος.

Αναγράφονται δε

τα τηλέφωνα της Ομάδας διαχείρισης – Task Force 213 1510984, 213 1510985 και 213 1510986 και  το Εmail: schools@civilprotection.gr.

Η task force
(μεταξύ Υπουργείου Υγείας, Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Υπουργείου Παιδείας και ΕΟΔΥ) θα υποστηρίζει, όπως έχει ανακοινωθεί,  σε καθημερινή βάση το πρώτο διάστημα και τους Περιφερειακούς Διευθυντές Υγείας και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης στην διαχείριση κρουσμάτων στα σχολεία.
Η θέσπιση της ομάδας αυτής
κρίθηκε αναγκαία, ώστε να υπάρξει κεντρική διαχείριση και καθοδήγηση κατά την πρώτη αυτή περίοδο που θα είναι πιο απαιτητική. Στην ίδια κατεύθυνση και η δημιουργία των τηλεφωνικών γραμμών και email υποδοχής και διαχείρισης τυχόν ερωτημάτων.

___________________

Αναλυτικά
Πληροφορίες σχετικά με την αναστολή λειτουργίας δομών εκπαίδευσης εξ αιτίας της πανδημίας του κορονοϊού

Στον ακόλουθο πίνακα παρατίθενται μόνο τα σχολεία ή τα τμήματα αυτών που αναστέλλουν τη λειτουργία τους.

Ενημερωθείτε άμεσα και αναλυτικά για τις δομές που βρίσκονται σε αναστολή στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.sch.gr/anastoli/web/index.php

Δείτε σχετικά

Σχολεία που δεν ανοίγουν αύριο Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 – Επισημάνσεις για την πρώτη ημέρα από το ΥΠΑΙΘ – Εξεδόθη η σχετική ΚΥΑ  – ΦΕΚ B 3883 – 13.09.2020 -των Υπουργών Υγείας και Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Αρμοδιότητα αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων λόγω κορονοϊού | Επείγον έγγραφο ΥΠ.ΕΣ
Επιγραμματικές οδηγίες διαχείρισης: Υπεύθυνος COVID-19-κρούσμα μαθητή, εκπ/κού-test αρνητικό ή θετικό-2 & 3 κρούσματα-στενές επαφές
Πρωτόκολλο Αναστολής Λειτουργίας Σχολείων
Αναστολή λειτουργίας τμήματος ή σχολείου: Ποια η διαδικασία-Θέσπιση Ομάδας Κρούσης

Πριν φύγετε

Λειτουργία εκπαιδευτικών μονάδων Α/θμιας-Β/θμιας-ΕΑΕ-ΣΔΕ-ΙΕΚ-ΚΔΒΜ-ΓΑΚ-Βιβ/θκών-Φροντ/ρίων-ΚΞΓ | ΦΕΚ
Συγκέντρωση στοιχείων για συνθήκες λειτουργίας των σχολείων από την ΟΛΜΕ | Πίνακας
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση