Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σχολεία και κορονοϊός: Aσφαλές επιδημιολογικά περιβάλλον, όπου τα μέτρα προστασίας ακολουθούνται κατά γράμμα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σχολεία και κορονοϊός: Aσφαλές επιδημιολογικά περιβάλλον, όπου τα μέτρα προστασίας και πρόληψης ακολουθούνται κατά γράμμα και είναι αποτελεσματικά – Ενημέρωση Νίκου Χαρδαλιά.

Σχολεία και κορονοϊός
Eνημέρωση διαπιστευμένων συντακτών

Υπουργείου Υγείας από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον Eπίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020.

Ο κος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης αναφέρθηκε στη γενική εικόνα που παρουσιάζουν τα σχολεία της χώρας, ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους στις 14 Σεπτεμβρίου 2020.

Αναλυτικά ο κος Χαρδαλιάς είπε:

“Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 14 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 11 Οκτωβρίου, σε 77 ελέγχους που έχουν γίνει σε σχολεία, δεν έχει εντοπιστεί καμία παράβαση.

Όσον αφορά

στη γενική εικόνα που παρουσιάζουν τα σχολεία μας, ένα σχεδόν μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους στις 14 Σεπτεμβρίου, έχει ανασταλεί η λειτουργία σε 29 σχολικές μονάδες και σε 139 σχολικά τμήματα πανελλαδικά.

Από τα έως τώρα επιδημιολογικά στοιχεία,

είναι πασιφανές ότι δεν προκύπτει τάση μεταφοράς του νέου κορονοϊού μεταξύ μαθητών και δεν παρατηρούνται ενδείξεις διασποράς του στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα.

Φαίνεται ότι

τα σχολεία αποτελούν ένα ασφαλές επιδημιολογικά περιβάλλον, όπου τα μέτρα προστασίας και πρόληψης ακολουθούνται κατά γράμμα και είναι αποτελεσματικά”.

Επίσης ανέφερε

πως από την 1 Ιουλίου μέχρι και τις 11 Οκτωβρίου, από τα κλιμάκια

  • της διυπηρεσιακής μονάδας ελέγχου αγοράς,
  • της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας,
  • των Περιφερειών,
  • της Ελληνικής Αστυνομίας,
  • της Δημοτικής Αστυνομίας και
  • του Λιμενικού Σώματος,

έχουν πραγματοποιηθεί 421.006 έλεγχοι σε όλη την επικράτεια, έχουν διαπιστωθεί 14.597 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί 15.979 πρόστιμα συνολικού ύψους 6.982.930 ευρώ, καθώς και διοικητικές κυρώσεις αναστολής λειτουργίας 5.397 συνολικά ημερών.

Την ίδια στιγμή,

συνεχίζονται έλεγχοι στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και στα σχολεία, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι εφαρμόζονται τα μέτρα.

Ο κος Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων

ανέφερε πως εχθές το πρωί, μπήκε σε εφαρμογή ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό, με βάση τον οποίο κάθε πολίτης γνωρίζει πλέον ποια προληπτικά μέτρα ισχύουν στην περιοχή του.

Ο χάρτης, που είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες.

Υπενθυμίζεται

ότι προβλέπονται τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων και ότι η υγειονομική εικόνα κάθε μιας από τις 75 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, αξιολογείται προκειμένου να προσδιοριστεί το επίπεδο συναγερμού στο οποίο βρίσκεται.

Τέλος

η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους εργασίας και εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό σε όλα τα επίπεδα συναγερμού, δηλαδή σε όλη την χώρα.

Δείτε επίσης

ΑΔΕΔΥ-Θεοδωρικάκος: Αλλαγές ΑΣΕΠ-Διορισμοί-Αδειες ανατροφής-Παράταση θητείας Συμβουλίων
ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου-Διαμαρτυρία: Για την έλλειψη Σχολικών Νοσηλευτών
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση